Скъпи моми4ета, сега и аз ще споделя с вас това което знам с риск да върна темата в на4алото, въпреки 4е не това е целта, още по-малко желанието ми.
След като ни поставиха безпладната диагноза, полу4ихме безплатното издание с информация за вси4ки методи АРТ.
Про4етох го внимателно и открих статия за малформации при икси, което на английски е написано така birth defects /пиша го за да не ме обвините за свободния превод.
Сега ще ви попреведа и малко от статията
А първо ще кажа 4е това списание се казва "Безплодие" 2007-2008 / Infertility - The HFEA Guide 2007-2008
Издава се от Центъра за регулиране на 4овешкото оплождане и ембриология / The Human Fertilisation and Embriology Authority (HFEA)
Та с две думи пише 4е тъй като икси е сравнително нова е имало притеснения 4е инжекриран сперм в яйцето меже да доведе до малформации. Първите изследвания в тази насока , оба4е, СА МНОГО ОКУРАЖАВАщИ /ENCOURAGING
Можеше да напишат 4е са опровергали слуховете, но думата е окуражаващи.
В изследването са вклЮ4ени 541 деца за4енати 4рез икси и 440 4рез ин-витро/ а да забравих да кажа 4е е през 2003г в лондон/
На 5 годишна възраст децата за4енати 4рез икси ивф се развивали еднакво добре като деца за4енати нормално, по естествен на4ин.
Така 4е няма от какво да се притесняваме, според мен е добре да знаем вси4ки за и против разли4ните АРТ, така 4е аз бих запазила заглавието на теми4ката
На края на статията в това английско списание пише : За вски4ки рискове свързани с икси се консултирайте с вашата клиника, има и адреси ако нямаш клиника, да се свържеш и да се съветваш.
Така 4е моми4ета, щом ще се консултираме с клиниките, защо и тук във форума да не се консултираме, нелка поздравления за теми4ката
аз съм за: да няма скрито покрито, ако се стремим да не нау4им нещо от страх да не се уплашим е на4ин само да заблудим себе си.
поздрави и успех на вси4ки и горе главата