0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ИКСИ - има ли опасност от малформации?
« Отговор #20 -: Май 18, 2007, 10:21:26 am »
Джами, направих го.  Благодаря ти за предложението.  Отдавна се каня да ти кажа,  абсолютно :offtopic:, че синеокото слънце под името ти ми е вдъхновение да продължавам борбата и да имам пълно доверие в Док Владимиров.  Да ти е жив и здрав, да те радва (Мартин, не Док :)), и от сърце :thankyousign:.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #21 -: Май 18, 2007, 13:50:05 pm »
Принцеска, благодаря за хубавите думи. само да допълня, че мен и д-р Владимиров ме радва :) това също офф-топик, но съм благодарна на съдбата, че ме срещна с този човек.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #22 -: Май 18, 2007, 14:09:03 pm »
Ами не мога да не се съглася напълно с Мишето и Принцеска.
Аз също забременях от ИКСИ и дори за момент не съм си позволила да мисля за подобни неща. Факт е, че не природата, а човешката ръка решава, но отдавна съм престанала да вярвам на статистики, проценти вероятност и т.н. Това е моето бебе, за което съм се борила години наред и силно вярвам, че всичко с него ще бъде наред! Освен това, не без значение е дали са правени генетични изследвания на вас и партньора (каквито правят в Плевен), идеята на които е да установят какви биха били потенциалните рискове за плода. Така, че имайте повече вяра!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #23 -: Май 18, 2007, 18:38:55 pm »
Роби  :sunshine:, не разбирам къде се разминаваме в мненията си! :balk_91:

Аз никъде не съм написала, че съм мислила за такива неща преди процедурата!
Мен ме хвърли в мисли страха от нея!А не, страха от ПОСЛЕ!
Каквото зависи от нас и лекаря е до трансфера, другото е шанс и природа!
И всички тук по един или друг начин сме доказателство за това!

Но това е само мое мнение!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #24 -: Май 18, 2007, 19:06:24 pm »
Освен това, не без значение е дали са правени генетични изследвания на вас и партньора (каквито правят в Плевен), идеята на които е да установят какви биха били потенциалните рискове за плода. Така, че имайте повече вяра!
:D

Точно така. Ако нещо те притеснява може да направите генетични изследвания. Но ако в рода нямате назад такива малоформации не виждам причина да се тормозиш напразно. И все пак е вид облекчение.. нещо като да си направиш изследване за СПИН знаеш, че не си болен ама като видиш -негативен- и се успокояваш 8). Самата процедура няма да причини подобна малоформация.

:balk_21: Roby
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #25 -: Май 18, 2007, 19:39:01 pm »

:balk_132:Боже, много е тежко да си Мишка-блондинка, Робииииииии! :oops: :oops: :oops:Срам и резил Мишиии! :balk_56:

Пропуснеш да прочетеш едно "не" и станееееее, ще си понеса всичкия бъзик....няма да си трия мнението! :sorry:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.

« Отговор #26 -: Май 18, 2007, 23:09:20 pm »

:balk_132:Боже, много е тежко да си Мишка-блондинка, Робииииииии! :oops: :oops: :oops:Срам и резил Мишиии! :balk_56:

Пропуснеш да прочетеш едно "не" и станееееее, ще си понеса всичкия бъзик....няма да си трия мнението! :sorry:

Мишеее :welcome:
И аз съм в русия отбор и редовно ги върша такива... :cuddle:
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #27 -: Май 19, 2007, 06:50:40 am »

Мишеее :welcome:
И аз съм в русия отбор и редовно ги върша такива... :cuddle:

Северинко пиле  :hug2: !
Добре е че около русия отбор има зорко бдящи  :balk_69: брюнетки,
които сигнализират за отклонения!

П:П:Извинете пооспамихме темата.... :a_cat_06:

« Отговор #28 -: Май 19, 2007, 07:52:16 am »

Мише и Роби, аз хем не съм в русия отбор, ама сила пак толкоз  :lol:.  Все още се чудех къде сме се разминали в мненията, но реших още малко да помисля преди да попитам.  И докато си мисля (нали се сещате за онази патка, която мислила, мислила и....  :() то се оказа, че не сме в противоречие.  Чудо невиждано  :lol:.
*
« Отговор #29 -: Май 19, 2007, 12:59:52 pm »
Ей, тая Роби ви хвърли у мисли... :balk_70:
 :bighug:
« Отговор #30 -: Май 19, 2007, 14:23:31 pm »

Tова изречение и аз го прочетох в същия смисъл като Мишето
Чак после като видях постовете, се върнах, прочетох го отново и вдянах смисъла
Така е то...."Бързата кучка, планина повдига" ....и "Сговорна дружина, слепи ги ражда"
Понеже не мога да мина в отбора на русите (нямам данни за момента, но фризьорката е наблизо  :lol: ), мисля да оглавя нов отбор - "Разсеяни кьорчовци"

« Последна редакция: Май 19, 2007, 14:28:18 pm от BLACK_ROSE »
*

mishanta

• *
  • 7232
« Отговор #31 -: Май 19, 2007, 15:20:52 pm »
:balk_24:Момичета  :bighug: "грешката е вярна" поне поразведрихме тегавата тема!

Роби  :balk_21:

*
« Отговор #32 -: Май 19, 2007, 15:28:43 pm »
нов отбор - "Разсеяни кьорчовци"
:good_post: :good_post: :good_post:
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.
« Отговор #33 -: Май 19, 2007, 16:07:39 pm »
нов отбор - "Разсеяни кьорчовци"

Запиши ме в отбора, моля  :mrgreen:

lb2f
« Отговор #34 -: Май 19, 2007, 16:22:47 pm »

Един не чул, друг не видял,
а трети не разбрал  :lol:
Много сме, силни сме

:cheerleader: :jump12: :cheerleader:
« Отговор #35 -: Май 19, 2007, 16:24:21 pm »
Мен пък ме е яд на този "доктор ти" Еврев. Ама прочетете му моля речта от линка на Розичка, той всъщност каква теза защитава,да не говорим как нито едно изречение не му е правилно построено на тоя високообразован специалист. Да не би в техния център да няма кадърен ембриолог, който да може да направи ИКСИ и да дърпа чергата, хм, незнайно към какво. Ако ли там правят ИКСИ, интересно каква реклама му правят. Преди време бях озадачена от едно изказване на Щереве, който твърдеше че успеваемостта при инвитро била нищожно ниска и едва ли не не си струвало. Егати вярата в собствения си професионализъм имат тези докторя.
« Последна редакция: Май 19, 2007, 16:27:09 pm от Миники »

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #36 -: Май 20, 2007, 17:31:54 pm »
Скъпи моми4ета, сега и аз ще споделя с вас това което знам с риск да върна темата в на4алото, въпреки 4е не това е целта, още по-малко желанието ми.
След като ни поставиха безпладната диагноза, полу4ихме безплатното издание с информация за вси4ки методи АРТ.
Про4етох го внимателно и открих статия за малформации при икси, което на английски е написано така birth defects /пиша го за да не ме обвините за свободния превод.
Сега ще ви попреведа и малко от статията
А първо ще кажа 4е това списание се казва "Безплодие" 2007-2008 / Infertility - The HFEA Guide 2007-2008
Издава се от Центъра за регулиране на 4овешкото оплождане и ембриология / The Human Fertilisation and Embriology Authority (HFEA)

Та с две думи пише 4е тъй като икси е сравнително нова е имало притеснения 4е инжекриран сперм в яйцето меже да доведе до малформации. Първите изследвания в тази насока , оба4е, СА МНОГО ОКУРАЖАВАщИ /ENCOURAGING
Можеше да напишат 4е са опровергали слуховете, но думата е окуражаващи.
В изследването са вклЮ4ени 541 деца за4енати 4рез икси и 440 4рез ин-витро/ а да забравих да кажа 4е е през 2003г в лондон/
На 5 годишна възраст децата за4енати 4рез икси ивф се развивали еднакво добре като деца за4енати нормално, по естествен на4ин.

Така 4е няма от какво да се притесняваме, според мен е добре да знаем вси4ки за и против разли4ните АРТ, така 4е аз бих запазила заглавието на теми4ката
На края на статията в това английско списание пише : За вски4ки рискове свързани с икси се консултирайте с вашата клиника, има и адреси ако нямаш клиника, да се свържеш и да се съветваш.
Така 4е моми4ета, щом ще се консултираме с клиниките, защо и тук във форума да не се консултираме, нелка поздравления за теми4ката
аз съм за: да няма скрито покрито, ако се стремим да не нау4им нещо от страх да не се уплашим е на4ин само да заблудим себе си.
поздрави и успех на вси4ки и горе главата :grouphug2: yahoo_17 :grouphug:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #37 -: Май 21, 2007, 09:53:47 am »
Момичета, ето и отговора на Д-р Тачева.

Доктор Тачева, здравейте!  Благодаря Ви от сърце за времето и енергията, които ни отделяте. 

В друга част от форума започна дискусия за рисковете от малформации при ИКСИ, дали са по-високи отколкото при естествено настъпваща бременност.  В тази връзка някъде прочетох, че рискът от малформации при ИКСИ е по-голям, когато се използват сперматозоиди отделени в еякулат, отколкото при такива, добити чрез MESA или TESA.  Бихте ми могла да коментирате това, или по-скоро е вероятно да съм попаднала на некоректна публикация.  Благодаря предварително.
Здравейте Принцеска,
Процентът на малформации при деца родени след ICSI процедура е подобен на този за естествената популация. Предполагате ли, че ако рискът от малформации беше висок, ще бъде разрешено да се използва този метод в цял свят? Аз мисля, че не... Процедурите  MESA, TESA, ТЕSE, PESA са разработени върху основата на ICSI за мъже с Azoospermia (липса на сперматозоиди в еякулата). В някои случаи, при тежки форми на Olygoasthenoteratozoospermia и Azoospermia, дори се препоръчва преимплантационна генетична диагностика (PGD) и/или изследване на процеса мейоза в сперматогенезата, с цел да бъдат избегнати вродени аномалии - http://www.ivf.bg/?p=640 
Поздрави,
Д-р Тачева
*
« Отговор #38 -: Май 21, 2007, 14:47:26 pm »
:balk_24:Момичета  :bighug: "грешката е вярна" поне поразведрихме тегавата тема!

Роби  :balk_21:

Последен спам по темата  :wink:, ами явно аз съм си виновна, с тия двойни отрицания.... не мога да се изразя по-просто ама, на! Мише  :balk_56:

:bighug: ви всички "недоразбрали".
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #39 -: Май 21, 2007, 17:39:57 pm »
А разбралите не ни  :bighug: а ? :balk_21: