Здравейте, момичета! Благодаря по отделно на всяка една от вас за това, че ми отговаряте! Това е много важно за мен!
Аз споделям мнението на Лали, че на мен изобщо не ми трябва цветна снимка (ще ми е интересно обаче да разбера защо Лали мисли така). Моите аргументи са, че:
1. вече имам една направена, макар и много зле (оставили са си ръцете в Тика Киркова, защото както вече ви писах, снимката е направена така, че не се вижда матка и лекарите ме плашеха с това, пък на всеки гинекологичен преглед се виждаше, че си имам матка);
2. Имам лапароскопия, според която тръбите са ми проходими; това се потвърждава и от цветната снимка, защото и на нея се вижда контрастното вещество, че е минало през тръбите;
3. това е най-важният за мен аргумент – лекарят не успя да ме убеди, че наистина е наложително да ми се прави втори път цветна снимка. Три пъти зададох ясно и категорично въпроса защо трябва да се прави нова и единственият отговор бе, че старата била лоша. Когато попитах след снимката какво ще правим, пак имаше мънкане и накрая ми отговориха – хидротубация и ме заплашиха с извънматочна бременност. У мен остана впечатлението, че лекарят просто иска да ми вземе парите. Затова отказах да правя цветна снимка с финансово извинение. На следващият път когато отидох на преглед при същия лекар, той ми се накара, че съм правела каквото си искам, все много съм знаела, разпитвала съм тук-там и накрая съм правела всичко на своя глава. Едва ли не ме изгони. Повече там няма да отида и не съжалявам, че нещата се развиха така, защото те ми загубиха една година с техния Дуфастон, а ако бях разчитала на тях само, нямаше да знам нещата, които знам за себе си в момента.
Вече два пъти ходя на преглед в София, в Център за репродуктивно здраве. Само че нещата при мен не са розови и след втория преглед лекарят сподели, че може би ще трябва да се пробва ин витро, защото фоликулие ми не се пукали и се превръщали в кисти.
Питах лекарят дали има нужда от цветна снимка и той каза не. Аз обаче искам да знам.
Ледена_Луна, впечатлена съм от теб! Как можа да видиш другия ми постинг-а? Страшна си!!! Браво!
Само че, защо добрите специалисти не работят със ЗК???? Това означава, че качествено обслужване могат да получат само богатите! Бедните да умират ли? Много философска тема, винаги съм се дразнела от това, че лекарите те гледат в ръцете и ако не им подадеш нещо, не ти обръщат никакво внимание. Според мен повечето от тях са забравили защо са станали лекари. Трябвало е да станат бирници!
Иначе съм от Хасково.
Контрастното вещество ще си го купя, няма проблем. Всичко, което трябва, ще си го купя. Не е в това проблема, а във факта, че искат да ми вземат парите ей така, без да ми помогнат.
Не знам за тези хормони, това е 14-годишен проблем – как ли ще успея да ги вкарам в граници?
Да знаеш някой добър ендокринолог?
Димитрова 77, ти от кой град си?
Благодаря ти, силви 35, успех и на теб!
Успех на всички ви, мили момичета!