0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Nushitba

Zdraveite,mili mami bremena sam v 1m,no o6te predi tova sam s visoko kravno.Kazaha mi  da pia dopegit za6toto e bezopasen po vreme na bremenost.Mnogo se pritesniavam i molia ako ima mami s podoben problem neka da mi pi6at.^6te bada blagodarna ako niakoi me naso4i kam genekolog koito se zanimava s takiva problemi.

Пиши на кирилица. Има КРЕДОР.
« Последна редакция: Май 21, 2007, 20:20:19 pm от Lali »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: visoko kravno i bremenost,moila za podhodia6t genekolog
« Отговор #1 -: Май 20, 2007, 22:20:17 pm »
да, Допегит се предписва на бременни с високо кръвно. и аз това съм пила.
не си писала къде си. аз ходех в София при д-р Дяволов от Майчин дом и д-р Димитрова от МЦ Фемина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nushitba

« Отговор #2 -: Май 20, 2007, 22:47:02 pm »
Blagodaria ti za barzia otgovor.Az biah pri Diavolov i toi mi kaza ako zapo4na da vdigam pak kravno da mu se obadia.Dnes go vdignah i vsiaka sutrin pia dopegit,no se stesniavam da mu se obadia.Jam nali ne e opasno da pia dopegit v na4aloto na bremenosta si,mnogo se pritesniavam.Az vdigam kravno na nervna po4va i kogato go vdigna izpadam malko v panika.Tolkova mnogo iskam da imam beb4e dano da se spravia.Celuvki

« Последна редакция: Май 21, 2007, 20:20:36 pm от Lali »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #3 -: Май 20, 2007, 23:04:13 pm »
ами няма да се стесняваш да му се обаждаш, това е важно. още повече, щом той ти е казал да му се обаждаш.
препоръчвам да се консултираш и с д-р Димитрова от МЦ Фемина.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #4 -: Май 21, 2007, 00:05:41 am »
Разбирасе,че не трябва да се притесняваш.Обади му се веднага ако питаш мен и спокойно!Какви со стойностите който вдигаш?
*

Nushitba

« Отговор #5 -: Май 21, 2007, 09:01:20 am »
ZA sega e 130 na 90 ,no predi da zabremenea e bilo i po visoko.Da dnes 6te mu se obadia i dove4era 6te pi6a.Mislite li 4e moge da se pie dopegit o6te ot 1 m .Strah me e s tova kravno i problema e 4e se 4uvstvam adski nervno bez da ima pri4ina. :oops:

« Последна редакция: Май 21, 2007, 20:20:49 pm от Lali »
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #6 -: Май 21, 2007, 09:56:40 am »
130 на 90 е добре. важното е, да не се качва долната граница над 100.
чувстваш се нервна от хормоналните промени в организма, следствие на бременността.
опитвай се да си намираш занимания, които да те отвличат.

*
« Отговор #7 -: Май 21, 2007, 11:19:55 am »
130 на 90 е добре. важното е, да не се качва долната граница над 100.
чувстваш се нервна от хормоналните промени в организма, следствие на бременността.
опитвай се да си намираш занимания, които да те отвличат.

И аз мисля така!!!Успех и дано всичко е наред!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #8 -: Май 21, 2007, 13:40:55 pm »
Принципно на д-р Дяволол можеш да се обадиш ако се притесняваш.
Допегита няма значение дали го пиеш в първия месец или в осмия.
Лично аз съм на Беталок, който взимам от началото на бремеността. За сега удържам фронта.
130/90 не е чак толкова високо кръвно. И можеш да си взимаш  по един валидол, щото май при теб шубето е голям страх.
*
« Отговор #9 -: Май 21, 2007, 14:55:19 pm »
На нервна почва се вдига горната граница, тя се вдига, защото рефлектира на вегетативната нервна система. моят опит показва, че ако вдигаш кръвно на нервна почва, лекарствата за кръвно не помагат. помага... успокояването... знам че е трудно, има лекарства, които могат да се взимат след 3-ти месец, ако не става по друг начин. засега може да пробваш с различни билкови (дормиплант, глог мента и валериана) и да мислиш повече позитивно - бебто ще е по-добре ако се успокоиш и оставиш тревогите за другите. за теб сега най-важни сте самата ти и бебето.
Успех!!!

*

juleto18

« Отговор #10 -: Май 21, 2007, 16:46:02 pm »
 :(И аз..май съм с високо кръвно-обикновенно сутрин ми е около 147/100,а сега вече ..към 154/110,с нормален пулс...Бременност към 8г.с.,но не ми изписаха никакви хапчета-бях в МД и в Токуда...Може би ,защото не усещам нищо,просто ми е горчиво едно такова и само понякога ми се вие ужасно свят,ама тогава лягам да си почина и чакам...
 Мога ли да взимам лекарства без лекарско предписание в такъв слу4ай? :ask:
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #11 -: Май 21, 2007, 17:25:39 pm »
Цитат
Мога ли да взимам лекарства без лекарско предписание в такъв слу4ай?

Категорично НЕ!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #12 -: Май 21, 2007, 20:55:10 pm »
:(И аз..май съм с високо кръвно-обикновенно сутрин ми е около 147/100,а сега вече ..към 154/110,с нормален пулс...Бременност към 8г.с.,но не ми изписаха никакви хапчета-бях в МД и в Токуда...Може би ,защото не усещам нищо,просто ми е горчиво едно такова и само понякога ми се вие ужасно свят,ама тогава лягам да си почина и чакам...
 Мога ли да взимам лекарства без лекарско предписание в такъв слу4ай? :ask:

сама не трябва да вземаш лекарства, категорично.
но определено настоявай да се обърне внимание на пробелма с кръвното! изненадана съм, че е подминат така небрежно. стойностите, които пишеш, са високи. вредата от високото кръвно за плода е голяма, особено по-нататък. отиди при човек, който разбира от тия неща - за ен-ти път ще напиша името на д-р Виолета Димитрова.
жените с високо кръвно при бременност трябва да се следят редовно - както да се мери кръвното и да се коригира, така и да се мери кръвоснабдяването на плода и плацентата на Доплер, така и да се следи за албумин в урината.

*

Nushitba

Blagodaria na vsi4ki za podkrepata,strahotni ste.Dnes se obadih na dr Diavolov i toi mi kaza da pia dopegit sutrin i ve4er i da ne se pritesniavam.Az sam uverena 4e go vdigam na psihi4na osnova.Izgubih roditelite si vnezapno i ot togava izpadam v takiva sastoiania na panika i vdigam kravno.Mislia da potarsia dobar psiholog.O6te vednag blagodaria.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Пиши на кирилица. Следва триене. Последно предупреждение.
*

Nushitba

Sageliavam,no ne znaia kak da pi6a na kirilica za6toto imam otskoro internet.Ako preceni6 me iztrii. :oops:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Е, в такъв случай няма да трия.
Имаш ли кирилица на клавиатурата?
Ако нямаш - има КРЕДОР.
Виж ТУК как да пишеш с КРЕДОР.
« Последна редакция: Май 22, 2007, 22:09:26 pm от Lali »
*

Nushitba

DA imam.Blagodaria za rasbiraneto :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Ами щом имаш - долу в дясно, където ти е часовника има едни букви - EN, цъкаш на тях и избираш - BG.
*

Nushitba

Благодаря ти много :youwoman: