0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили момичета,

Пиша ви тъжна и отчаяна до болка. Незнам от къде да започна. Имам проблеми почти три години, откриха ми проблеми всякакви, като се почне от ендометриоза в резултат на което си загубих единия яйчник, преживях две лапароскопии заради това, после ми откриха висок пролактин и аденома на хипофизата и най накрая за капак високо ФСХ. Преминах през всякакви процедури и изследвания, направих 5 инсеминации, оказа се че фоликулите ми никога не се пукат. Започнах февруари първи опит ин витро, прекратиха го поради не добра реакция на единствения ми яйчник. Бях на конски дози Пурегон, образувах си фолекулчета, но за съжаление всичките бяха с различна големина и прекратихме. От тогава все още се възстановявам. Образувах 4 кистички, 2 изчезнаха другите 2 са на път да изчезнат. С Док. плануваме другия месец да започнем втори опит ин витро по нов протокол. Този месец ходя на прегледи само за да ме следят. На трети ден от цикъла ми, кръвното изследване показа ФСХ 20 и направо ми се доплака, сви ми се душата, огромна болка заля сърцето ми а съм само на 27 години с ФСХ 20. Док. каза, че понеже съм с един яйчник и затова имам високо ФСХ, но все още имам шансове, опита се да ме успокои.
Незнам момичета моето ФСХ много варира един месец е 10, после на другия месец може да бъде 15, на трети месец 3, после 5, но вчера ме заби с най високата стойност до момента ФСХ 20. Незнам при тези вариращи нива може ли да се говори за изчерпан яйчников резерв? Ако имам намален резерв то стойностите не би ли трябвало да държат горе доло едни нива? Все си мисля, че все пак съм на 27 и че дори и само 3 фоликулчета да направя то те ще са качествени. Док. ми каза че поради годините ми все още имам шанс. Но аз се изплаших момичета, изплаших се до болка и някак си моята мечта взе да ми се струва далечна и непостижима, защото не е имало месец от както ходя по доктори и всичко да ми е било наред, винаги имам нещо все нещо, медицинската сестра ми вика, че съм била като бермудския триъгълник,въртя се тъпча на едно място и никакво развитие, никакво подобрение, и шансове минимални.
Незнам какво да мисля за това мое ФСХ, дали наистина имам изчерпан яйчников резерв или стойностите са такива защото съм с един яйчник, но все още има останала някоя друга хубава яйцеклетка. Док. ми спомена и за донорска яйцеклетка, но неискам и да стигам до там, като споделих със съпруга ми видях как буца му заседна.
Сигурно звуча объркано и неясно, къде споделям, къде задавам въпрос, а и прекалих с писането, но ви благодаря момичета предварително, че отделихте време да ме изчетете. Исках да споделя с вас и да чуя ваш съвет .
Благодаря ви.
Re: Моята мечта, все по недостижима ми се струва
« Отговор #1 -: Май 29, 2007, 21:32:56 pm »
Sunny  мила, не губи кураж  :bighug:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Май 29, 2007, 21:47:22 pm »
sunnyflower изследвала ли си ...........

Панелът за яйчников резерв включва следните тестове:

Inhibin B
  Анти-овариални антитела (АОА)
  FSH
  LH
  Е2
След като док казва че има надежда,значи има такава! :DКураж миличка! :bighug:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #3 -: Май 29, 2007, 22:19:40 pm »
... но все още има останала някоя друга хубава яйцеклетка.

:heartbeat:Има надежда,не се отчайвай!
Не позволявай страха да те сломи!
На 27 си ,а това е сериозно предимство!
И не си внушавай,че имаш изчерпан яйчников резерв,
без доказан такъв резултат!
Бъди много-силна!Още малко остана!
Моля се този път да успееш!
yahoo_17 :crossfingers: :goodluck: :babyflips:
*
« Отговор #4 -: Май 30, 2007, 00:23:13 am »
Миличка, какви са тия приказки за изчерпан яйчников резерв!? Самата ти казваш, че си само на 27 години... Какво да правя тогава аз, която съм с десет години по-стара от теб? Правим си план и го следваме стъпка по стъпка до постигане на крайната цел! Сега си пускаме всички тези изследвания, те се оказват добри и правим по един успешен опит...Какво ще кажеш?... Да вярваме на слънчевото Мише, че: "Надеждата никога не умира!"
 :crossfingers: yahoo_17 :bighug:

*
« Отговор #5 -: Май 30, 2007, 03:31:52 am »
Здравей слънчево цветенце ,
Първо се успокой и не се шашкай с това високо ФСХ  :balk_144:, 20 ти е най-високата стойност и не е постоянна, така че дори и не си помисляй такива крайности като изчерпан яйчников резерв. Щом док ти е казал, че има шанс, значи ИМА .И аз съм горе долу в подобно положение, на 30 г, с ФСХ 33, 39 и 14 в 3 последователни месеца, живея в чужбина и специалистите по стерилитет ми дадоха шанс 1%, като направо започват да ми говорят за донорска яйцеклетка. Но аз не им вярвам, чакам с нетърпение да се прибера след около месец в Бг и да ида на док, който да се отнесе като човек и да опитаме нещо, каквото и да е, но поне да опитаме. Така че не се отчайвай, щом док ти казва, значи все още имаш шанса, вярвай в него  :balk_602: и ще стане само се стегни и продължи напред. Прегръщам те  :bighug:. yahoo_17
« Отговор #6 -: Май 30, 2007, 08:30:01 am »
Аз мисля, че имаш шансове, защото си много млада. Целувам те и те прегръщам много! :bighug: :bighug: :goodluck: :cuddle:
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #7 -: Май 30, 2007, 08:56:50 am »
Аз мисля, че имаш шансове, защото си много млада. Целувам те и те прегръщам много! :bighug: :bighug: :goodluck: :cuddle:
не губи кураж, ще стане чудото и при теб. успех.
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #8 -: Май 30, 2007, 09:25:49 am »
Мила      sunnyflower, не се отчайвай така!Надежда винаги има и знай,че стават чудеса! И аз имам проблеми с хормоните и пропуснах два месеца,заради лоши резултати - висок пролактин и високо ТСХ ( с хашимото съм) и последния месец нещата се нормализираха, но пък ФСХ се покачи,незнайно защо. Въпреки това докторът реши,че е време да започваме и направих първото си икси.През цялото време живях с надеждата,че всичко ще бъде о'кей и резултатът е налице. Следвай целта си и ще има резултат! Успех! :balk_21:
*
« Отговор #9 -: Май 30, 2007, 09:51:26 am »
Sunnyflower, мила, мъчно ми е, че преживяваш тези тежки моменти, но вярвам, че усилията никога не остават невъзнаградени. Кога и как не чака на нас да определим, но пък този, който определя е винаги по-разумен от нас... Много пъти съм си мислила, че съм `обречена`, заради върволицата трудности и неуспехи и съм си мислила, че ако тази упорита надежда угасне най-накрая, ще ми е по-лесно да се примиря. Добре, че Бог е създал надеждата, по-силна от човеците!!! Стискай я здраво тази надежда и вярвай, че ще ти се случи. Няма недостижими мечти! И ти ще достигнеш твоята, бори се!
*
« Отговор #10 -: Май 30, 2007, 10:09:04 am »
Миличка Sunnyflower, успокой се. Нещата при теб далеч не са идеални, но съм сигурна, че ще се подредят. Ако не се чувстваш сигурна и спокойна, потърси консултация и с друг лекар. Изключително важно е да имаш 100% доверие на екипа, който си избрала.
Аз съм на 35 години, с един яйчник, без тръби и със силно понижен яйчников резерв. Естествено имам и високо ФСХ. Въпреки това благодарение на невероятния човек и специалист д-р Стаменов сега съм бременна във втория месец.
Понякога стават и чудеса. Вярвам, че и ти ще успееш!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #11 -: Май 30, 2007, 10:29:55 am »
Здравей Sunnyflower,

мисля, че моето състояние е едиентично на твоето, даже се учудих като видях какво си писала, все едно за мен става въпрос.....и аз съм на 27, заради ендометриозата съм с един яйчник, имам паразитен фоликул, който не изчезва - а ту расте, ту намалява, нисък естрадиол, FSH, който варира по същия начин - единият месец беше 20, след това 10 или 12...и знаеш ли от това, което съм чела, причината за всичко, което се случва с нас е гадната ендометриоза, която влияе и върху качеството на фоликулите. И аз сега ще започвам подготовка за инвитро може би другия месец, иска ми се да мисля положително....че нещата ще се наредят...но мила знаеш ли дано Господ е с нас и ни подкрепя и ни даде сила да се справим с проблемите.

Искам да ти питам за инвитрото, защо прекратихте процедурата, въпреки че си образувала фоликули, защо не опитахте дори на 2, или 3 или само 1?

Желая ти много късмет и не се предавай, мила, дано се получат нещата!
« Отговор #12 -: Май 30, 2007, 10:36:19 am »
Добре, че сте вие момичета с хубавите новини да ни давате надежди, че понякога потъваме в отчаяние.

Аз съм много борбен човек и не се отказвам лесно, въпреки трудностите, но след неуспех гарда ми пада :?.. и аз съм на 27г с непроходими тръби, Хашимото, лека хиперпролалктинемия, и мъжки фактор..

Sunnyflower, никакво отказване, няма да срамим набора я!!
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #13 -: Май 30, 2007, 11:47:11 am »
Миличка... толкова болка има в написаното от теб  :( Сви ми се сърцето докато четох и искам да те прегърна и да ти кажа - не губи надежда! И аз съм на 27 и при мен се появи вече съмнение за намален резерв (повишено ФСХ, понижен Инхибин В, къси цикли). Днес като ми дойде пак - на 22ден... Миналият цикъл пък беше 21 дни - мислех си, че е инцидентно, но ето че сега пак - 22дни?! Но гледам да не се отчайвам, а просто, както каза д-р Стаменов "леко да забързам нещата".
Не знам какво става вече - не е нормално млади жени да имат такива проблеми - на 26-27 години и вече да имаме намален резерв??
Слънчево цветенце, а защо не опитате инвитро на естествен цикъл - пишеш, че не се пукат фоликулите, но ако в тях все пак има хубави яйчица ;) И това е вариант. Поне аз бих го обсъдила с Док. Пожелавам ти от цялото си сърце до края на тази година да видиш как бие сърчицето на твоето бебче, да усетиш движенията му, да се радваш на една щастлива бременност :bighug:

*
« Отговор #14 -: Май 30, 2007, 11:48:22 am »
Момичета, като чета колко мъка има на този свят ми се насълзяват очите и ми се иска някакси да мога да помогна макар и с вдъхване на надежда и кураж. Виждам, че всички момичета тук са много силни и не се предават и в най-трудните моменти...и така трябва защото няма невъзможни неща! Sunny, вярвай в това! Ти си още много млада и медицината вече е напреднала толкова много, така че аз вярвам че всички ние тук които отчаяно се борим с трудностите рано или късно ще успеем! Както виждаш, има реални примери за успяли момичета с не толкова добри показатели. Вярвай в крайната цел и бъди силна! Знам колко е трудно, но жените са силни по природа и успяват! :bighug:
*
« Отговор #15 -: Май 30, 2007, 12:55:37 pm »
Горе главата!Не се отчайвай!Докато има шанс колкото и мъничък да е той има и надежда!Вярвяй и не се предававай!Стискам ти палци и вярвам, че ще успееш!
Изпращам ти силна прегръдка!
« Отговор #16 -: Май 30, 2007, 15:41:11 pm »
Абе хора какво става с нас - що за кекаво поколение се случихме... набор '79-'80 8O. Аз отдавна си водя проучване за лични цели, нямам приятелка без репродуктивни проблеми.. ама прекалено ми се струва вече..

Извинявам се, ако тонът ми не отговаря на темата... просто ми е мъчно, че сме толкова много.. :x
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #17 -: Май 30, 2007, 17:31:12 pm »
Диндин и аз попадам в този набор. Аз съм на 28 год., с намален резерв, хашимото, прекъснати тръби, два опита икси, една лапаротомия, една лапароскопия, една инсеминация, абе въобще вече не помня всичко!!! Сега ще пробваме икси на естествен цикъл, с малко лекарства може би. Съни, не се отчайвай, макар че и на мен вече ми идва всичко в повечко!!! :(

« Отговор #18 -: Май 30, 2007, 19:36:50 pm »
оооох мили момичета,защо трябва да изживеем всичко това.трябва да сме силни и да вярваме....трудно е,но ще успеем!!!
« Отговор #19 -: Май 30, 2007, 21:37:47 pm »
Мили момичета, благодаря ви много за милите думи, изключително много ценя вашите съвети и мнения.

Ади- през последната една година и нещо изследвам хормоните всеки месец щом ми дойде цикъла. Досега Док. никога не ми е казвала че имам отклонения във нивата на LH и E2. Единствено ФСХ ми варира ту в много горни граници ту в нормални. Инхибин незнам дали ми е изследван, ще трябва да я попитам. Даже ин витрото което прекратихме Е2 ми вървеше много добри граници.

Ванина- при мен само пустото му ФСХ варира, естрадиола е добре. Док.каза, че това е така защото съм с един яйчник и заради това ми каза, че може би става въпрос за изчерпване на яйчниковия резерв.
При първия опит ин витро, нещата вървяха много трудно едва едва ги мъчехме. Първо тръгнаха два фолекула, после се появиха и още и като цяло направих 7 фолекулчета, но всичките до един бяха толкова различни по големина, че Док прецени, че нямам добри шансове.Каза ми, че ако изчакаме малките да порастнат, то големите ще станат негодни в един момент и шансовете ми не са добри. Неискахме да рискуваме да продължим да пробваме само с едно или две фолекулчета защото тук в Канада ин витрото е 10 000$ че и дори повече понякога, и ако шансовете са ми малки, то после няма да имам възможноста да събера нови средства за второ ин вирто и тогава съвсем ще я закъсам. Незнам това може да ми е било шанс, но се вслушах в Док. защото и вярвам много.

bebe- болката е голяма а страхът който ме е обзел още по голям, чувствам се потънала в една огромна черна дупка и излизане от там няма. Моите цикли също са къси между 21-23 дни, но винаги съм била с къси цикли.
Никак не е нормално това което става и затова съм в шок. Наистина ми се струва че има нещо грешно в нашия набор, толкова много от нас с проблеми.
Док. казва че не ставам за опит на естествен цикъл. И аз се надявам че въпреки че не пукам фоликулите то вътре да има годни яйчица, които ще извадят.

Искам да благодаря на всяка една от вас по отделно и въпреки да не ви познавам да ви кажа, че много ви обичам за всичко което правите да вдъхнете надежда.
Хванала съм я момичета тази надежда, но понякога ми се струва, че я изпускам. И аз неискам да повярвам, че на 27 години, с Док говорим дали имам сестра(която аз нямам) за донорска яйцеклетка в краен случай и душата ми се свива от болка. Но си мисля че все още имам шансове със моите си яйчица.
Незнам възможно ли да има високо ФСХ без да става дума за изчерпан яйяников резерв?
Благодаря ви много с цялото си сърце и душа, благодаря ви.
Дано скоро свършат мъките за всички нас.
 :grouphug: