Мили момичета, благодаря ви много за милите думи, изключително много ценя вашите съвети и мнения.
Ади- през последната една година и нещо изследвам хормоните всеки месец щом ми дойде цикъла. Досега Док. никога не ми е казвала че имам отклонения във нивата на LH и E2. Единствено ФСХ ми варира ту в много горни граници ту в нормални. Инхибин незнам дали ми е изследван, ще трябва да я попитам. Даже ин витрото което прекратихме Е2 ми вървеше много добри граници.
Ванина- при мен само пустото му ФСХ варира, естрадиола е добре. Док.каза, че това е така защото съм с един яйчник и заради това ми каза, че може би става въпрос за изчерпване на яйчниковия резерв.
При първия опит ин витро, нещата вървяха много трудно едва едва ги мъчехме. Първо тръгнаха два фолекула, после се появиха и още и като цяло направих 7 фолекулчета, но всичките до един бяха толкова различни по големина, че Док прецени, че нямам добри шансове.Каза ми, че ако изчакаме малките да порастнат, то големите ще станат негодни в един момент и шансовете ми не са добри. Неискахме да рискуваме да продължим да пробваме само с едно или две фолекулчета защото тук в Канада ин витрото е 10 000$ че и дори повече понякога, и ако шансовете са ми малки, то после няма да имам възможноста да събера нови средства за второ ин вирто и тогава съвсем ще я закъсам. Незнам това може да ми е било шанс, но се вслушах в Док. защото и вярвам много.
bebe- болката е голяма а страхът който ме е обзел още по голям, чувствам се потънала в една огромна черна дупка и излизане от там няма. Моите цикли също са къси между 21-23 дни, но винаги съм била с къси цикли.
Никак не е нормално това което става и затова съм в шок. Наистина ми се струва че има нещо грешно в нашия набор, толкова много от нас с проблеми.
Док. казва че не ставам за опит на естествен цикъл. И аз се надявам че въпреки че не пукам фоликулите то вътре да има годни яйчица, които ще извадят.
Искам да благодаря на всяка една от вас по отделно и въпреки да не ви познавам да ви кажа, че много ви обичам за всичко което правите да вдъхнете надежда.
Хванала съм я момичета тази надежда, но понякога ми се струва, че я изпускам. И аз неискам да повярвам, че на 27 години, с Док говорим дали имам сестра(която аз нямам) за донорска яйцеклетка в краен случай и душата ми се свива от болка. Но си мисля че все още имам шансове със моите си яйчица.
Незнам възможно ли да има високо ФСХ без да става дума за изчерпан яйяников резерв?
Благодаря ви много с цялото си сърце и душа, благодаря ви.
Дано скоро свършат мъките за всички нас.