0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: In Vitro / ICSI - Юни, Юли, Август ' 07
« Отговор #80 -: Юни 06, 2007, 11:14:48 am »

Обаче аз се чудя за какво й е цветна снимка на Маркова?!?  :balk_160: Нали вече имаш едно икси зад гърба си, а за него, както и за всяко следващо, не са нужни тръби.

Наистина за ин витро не са нужни тръби, но ако има хидросалпингс, то той пречи. Затова иска Маркова цветна снимка  :)

Предполагам, че това е причината доц. Маркова да иска цветна снимка но да допълня, че не винаги цветната снимка дава 100% яснота за състоянието на тръбите и дали наистина има хидросалпингс.

Хидросалпингса най-добре се визуализира по време на стимулация, защото тя се явява отключващ фактор.
Добрата новина е, че Counterfeit има една стимулация зад гърба си и доцентката не е споделила съмнения.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
« Отговор #81 -: Юни 06, 2007, 11:36:11 am »
Хидросалпингса най-добре се визуализира по време на стимулация, защото тя се явява отключващ фактор.

Аз май я обърнах на образователна тази тема  :oops:.
Ама да питам все пак, нали затова сме тук - да си даваме информация, да си помагаме... Аз лично на този форум дължа познанията си по темата АРТ.

Дийп, как точно се разбира при стимулация дали има хидросалпингс? Какви са признаците?

Пак казвам, че не си търся проблем, но искам да знам колкото може повече, защото нали знаете, че ако не питаш сам, лекарите много не обясняват.
« Отговор #82 -: Юни 06, 2007, 11:43:06 am »
Така като гледам и аз имам същите терзания преди 2ри опит ИКСИ. Имам правена цветна снимка януари, казаха ми да направя 2ра ако искам преди следващо ИКСИ. Възможно е обаче да ми е противопоказно това изследване заради контрастното вещество (заради щитовидната жлеза). Лапароскопия има правена преди близо 2 години, данните от епикризата не са надежни... та сега съм пред дилема. Освен да се консултирам със всичките доктори наред, не знам...Дори не съм решила, дали ще правя 2то ИКСИ на същото място :? :?

И на мен не ми е ясно как се свързва наличие на евентуален хидросалпингс със стимулацията.
« Отговор #83 -: Юни 06, 2007, 11:47:21 am »

Дийп, как точно се разбира при стимулация дали има хидросалпингс? Какви са признаците?

Често се случва хидросалпинкса да се активира по време на стимулация. Тогава тръбата се изпълва с течност и при узи се вижда.

lb2f
*

pilmes

« Отговор #84 -: Юни 06, 2007, 14:25:53 pm »
И аз се присъединявам към всички!
Днес започвам стимулацията! :)
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #85 -: Юни 06, 2007, 14:54:11 pm »

Често се случва хидросалпинкса да се активира по време на стимулация. Тогава тръбата се изпълва с течност и при узи се вижда.

*
« Отговор #86 -: Юни 06, 2007, 20:15:39 pm »
Малиии докато се върна от работа да ви отговоря вие сте изписали маса нещо :lol: Така,значи действително нямах цветна снимка преди първото икси - бях си направила всички останали изследвания без това,и тогава точно разбрахме,че имаме мъжки фактор,и съответно не стигнахме до снимката.Ази,аз май съм се объркала - наистина снимката е на тръби и матка(май :oops:),ане тръби и яйчници както съм писала. :oops:
Дийп, права си - наистина тогава не се усъмниха за хидросалпингс,дори като свърши всичко д-р Александров също каза преди втория опит да се направи снимка,колкото да се изключи вероятността за хидросалпингс - но според него такава вероятност почти нямало  - може би защото,(това вече мое тълкуване :wink:), доколкото знам ако го има той не позволява въобше имплантация,защото токсичната течост от тръбите навлиза в матката и убива директно ембрионите(ако греша поправете ме);А при мен все пак имаше такава(имплантация,де),само че не се задържа- каквото там от тричките се беше захванало :).
« Последна редакция: Юни 06, 2007, 20:19:06 pm от Counterfeit »

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #87 -: Юни 06, 2007, 21:26:06 pm »

Дийп, права си - наистина тогава не се усъмниха за хидросалпингс,дори като свърши всичко д-р Александров също каза преди втория опит да се направи снимка,колкото да се изключи вероятността за хидросалпингс - но според него такава вероятност почти нямало  - може би защото,(това вече мое тълкуване :wink:), доколкото знам ако го има той не позволява въобше имплантация,защото токсичната течост от тръбите навлиза в матката и убива директно ембрионите(ако греша поправете ме);А при мен все пак имаше такава(имплантация,де),само че не се задържа- каквото там от тричките се беше захванало :).

Counterfeit, не е точно така... При наличие на хидросалпингс процента успеваемост е сведен до минимум но не е равен на нула.

" От 1996 до края на 2003 са извършени 416 цикъла. От тях 35 са поради индикация хидросалпингс ( I група пациентки). От тази група е забременяла само 1 пациентка след IVF-ET ( 2,8 %). Останалите 34 ( 97,2 % ) пациентки не са забременели, като 19 от тях са направили и втори също неуспешен IVF опит. След като негативния ефект на хидросалпингса върху имплантацията на ембрионите при IVF бе категорично доказан ( 5,7,8,10,11,13,14,15) от 2001 г. задължително отстраняваме хидросалпинксите, преди започване на IVF цикъл ( II група ). Тази група включва 10 пациентки, от които 8 забременяха ( 80 % клинична бременност ), като 6 завършиха с раждане на 1 или 2 доносени деца и 1пациентка е бременна в момента, а 1 абортира на 8 г. с. "

Аз самата при първата процедура, при наличие на билатерален хидросалингс имах имплантация. Всъщност тогава разбрах за проблема.

Но самия цитат показва колко са отчайващи резултатите.  :(

« Отговор #88 -: Юни 07, 2007, 09:31:17 am »
Counterfeit, често се случва да има имплантация, но точно токсичната течност от тръбата се "излива" в матката и "убива" ембриона.
Дано при тебе не е това причината. Успех!

lb2f
*

pilmes

« Отговор #89 -: Юни 07, 2007, 10:54:38 am »
Здравейте момичета!
Ако в миналото е имало хидросалпингс на едната или двете тръби, то те се премахват преди IVF.Това е превантивна мярка, именно с цел да се избегнат усложнения при наличие на бременност.
« Отговор #90 -: Юни 07, 2007, 14:25:32 pm »
Връщам темата по същество. :balk_173:
Здравейте .Днес съм 3-ти ден на Меногон(незнам защо,док избра него, предния път бях на Пурегон и си реагирах добре). :ask:Док каза ,че ще включим и друго, няма да съм само на меногон.
Утре съм пак на преглед, да видим как вървят нещата.
Ядосвам се защото генетичните ми са готови , а от Плевен не ми ги изпращат- днес пак звънях-обещаха.
Екстрите при мен са : главоболие;болки в кръста;ту ми е топло ту студено;от време на време ми причернява;следобед и вечер краката ми започват да отичат и парят-все едно съм била на плаж.Е това е. :balk_48: 

Didon,  :crossfingers: ако успееш да си спокойна е най-добре.
Утре ще знам , растат ли яйцица. :balk_104:     
« Отговор #91 -: Юни 07, 2007, 15:19:54 pm »
 :PВземам си думите назад за Плевен. :oops:Доц. Конова обеща и ги изпрати веднага заедно с интерпретация на резултатите от ген.изсл.- проблем НЯМА.
Доц. Конова е супер дама.
Утре с имунологични и генетични ще зарадвам д-р Сариев :book:
Чао.

« Отговор #92 -: Юни 07, 2007, 15:21:21 pm »
Аз съм втори ден на Пурегон и Менопур и вече мога да се "похваля" и аз със същите екстри, без отичането на краката. Утре трябва само да ми вземат кръв.
Merka2ks cама ли си биеш инжекциите?
*
« Отговор #93 -: Юни 07, 2007, 15:25:36 pm »
Merka2ks, разбирам, че си във Варна в Майчин дом.
Разкажи как минава там процедурата, само за сравнение с АГ. Ако не го намираш за накоректнен въпроса ми.

И друго - знаеш ли дали са започнали вече икси на ЕЦ? Бяха казали, че ще правят.

Стискам палци да успееш!  :crossfingers: :crossfingers:
« Отговор #94 -: Юни 07, 2007, 15:26:36 pm »
Ази, буквално ми взе въпроса от устата :lol: - за Майчин дом исках да питам и аз
« Отговор #95 -: Юни 07, 2007, 15:34:51 pm »
Ази, буквално ми взе въпроса от устата :lol: - за Майчин дом исках да питам и аз

Може и без да се сравнява с АГ, пак ще придобием представа.. Какъв е екипа в крайна сметка - д-р Сариев, кой друг?
« Отговор #96 -: Юни 07, 2007, 15:52:59 pm »
Ази,dindin, за инвитро на ЕЦикъл не знам дали правят ,утре ще питам док и ще Ви пиша.Аз до сега не съм се замисляла и за тази възможност. :balk_132:
Marin4e, аз съм страхлива и не мога сама да си ги слагам  - поставят ми ги или във Варна моя доктор когато съм на преглед , а когато съм си в Бургас ходя в най-близкия мед.център- срещу заплащане от 3 лв. :cul2:
Ази ,аз вървях малко преди теб през пролетната сесия,там съм записала някой неща. Имам намерение някой ден да седна и да опиша всичко- така както ти си го направила(четох ти дневника). До утре. :P     
« Отговор #97 -: Юни 07, 2007, 16:32:16 pm »
Момичета....пушите ли цигари, по 2 - 3 на ден???? :oops: :oops: :oops:
« Отговор #98 -: Юни 07, 2007, 16:38:30 pm »
Този въпрос... всеки сам си решава за себе си, но да стигнеш до инвитро и да не откажеш едни цигари :?... лично мнение разбира се..
« Последна редакция: Юни 07, 2007, 18:43:38 pm от Dindin »
« Отговор #99 -: Юни 07, 2007, 16:40:03 pm »
Аз по принцип не пуша. Аз си пийвах по чашка винце преди, но сега  :balk_77:

Marin4e, аз съм страхлива и не мога сама да си ги слагам 
То и аз не съм от най-смелите, ама какво да се прави, бия ги щом трябва  :needleani: