0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: In Vitro / ICSI - Юни, Юли, Август ' 07
« Отговор #100 -: Юни 07, 2007, 20:30:37 pm »
Момичета....пушите ли цигари, по 2 - 3 на ден???? :oops: :oops: :oops:
Този въпрос... всеки сам си решава за себе си, но да стигнеш до инвитро и да не откажеш едни цигари :?... лично мнение разбира се..

Момичета - нещо, което ми каза моят доктор - НЕ отказвайте цигарите точно преди или по време на процедурата! Самата процедура е достатъчен стрес за организма, за да го наказвате допълнително с никотинова абстиненция! Разбира се, за мен разговора беше по-скоро теоретичен, защото припалвам по някоя друга цигара на месец, не на ден, но основното е, че не трябва да променяме начина си на живот докато сме в процедура, за да не се подлагаме на допълнителен стрес!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #101 -: Юни 07, 2007, 21:33:36 pm »
Момичета....пушите ли цигари, по 2 - 3 на ден???? :oops: :oops: :oops:
Този въпрос... всеки сам си решава за себе си, но да стигнеш до инвитро и да не откажеш едни цигари :?... лично мнение разбира се..

Момичета - нещо, което ми каза моят доктор - НЕ отказвайте цигарите точно преди или по време на процедурата! Самата процедура е достатъчен стрес за организма, за да го наказвате допълнително с никотинова абстиненция! Разбира се, за мен разговора беше по-скоро теоретичен, защото припалвам по някоя друга цигара на месец, не на ден, но основното е, че не трябва да променяме начина си на живот докато сме в процедура, за да не се подлагаме на допълнителен стрес!
Точно така е,Рали. Аз точно затова ги отказах не непосредствено преди процедурата през март,а още от 1 Януари - именно за да избегна стреса да ги отказвам през март.Друг е въпроса,че след като се разбра,че е неуспешен опита,април месец пак пропуших... :oops: :oops: :oops: Е,поне съм ги намалила доста - по 4-5 цигари на ден(но не броя случаите,когато се излиза на кръчма - там отиват повече :lol:) Сори за офф-а! :oops: :offtopic:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
« Отговор #102 -: Юни 07, 2007, 22:13:11 pm »
Отказах цигарите 7 месеца преди процедурата по съвет на д-р Александров.Още помня думите му,след като му споделих колко съм доволна от себе си.Те бяха следните:Ако знаеш само колко по-доволна ще бъдеш после,като започнеш стимулацията.Наистина през цялото време,като виждах,че стимулацията ми върви  перфектно,му бях благодарна за стимула,който ми даде,за да взема това решение.Някъде бях чела,че на едно от момичетата е казал:Ако знаете само какво правят цигарите на вашите яйчници,едва ли ще ги пушите.Всички тези негови думи непрекъснато са били в съзнанието ми във всички тежки моменти,когато ми е идвало пак да посегна към цигарите.Надявам се при вторият ми опит,организма ми да се е изчистил вече/ще стане 1 година без цигари/,и това да се отрази не само на количеството,но и на качеството на яйцеклетките.
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #103 -: Юни 08, 2007, 07:10:30 am »
Успех на всички момичета в АРТ процедури!!!!!!Дай Боже да има много бебета!!!!!
 :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #104 -: Юни 08, 2007, 11:07:56 am »
в неделя ми е последната биопсия-21 ден.после започваме,но не знам точно кога.този път ще съм по къс протокол ,така че май трябва да си изчакам и цикъла.успех на всички
*

gemi78

• 235
  • ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!!!
« Отговор #105 -: Юни 10, 2007, 12:57:00 pm »
Успех на вси4ки моми4ета и с пожелание за мноооого беб4ета!

« Отговор #106 -: Юни 10, 2007, 14:37:32 pm »
Момичета, възможно ли е от диферилина да ми закъснее М?
Сложиха ми го на 31-ви май и трябваше по мои сметки да ми е дошло в петък. Цикълът ми трае 23-24 дни нормално, а днес вече ми е 26-ти  :?
По първоначални сметки, утре трябваше да започвам стимулация, но ако не дойде на време сигурно ще се отложи  :ask:
« Отговор #107 -: Юни 10, 2007, 14:40:42 pm »
Малко отчет от мен.
Отново икси на почти естествен цикъл.
Лека стимулация 3 дни с Фостимон 2*75 УИ. Борим се за 2-3 фоликула, пък каквото дойде.
В петък имах над 15 фоликула между 5 и 9 мм.
Днес ще видим има ли някакво развитие.
Поздрави и късмет на всички :blowingdust:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #108 -: Юни 10, 2007, 14:45:51 pm »
Вера, нищо няма да отложите, утре - другиден си цъфнала! Успех! :wink:

Диде, ти си кибрит бе душа! Успех! :D

Айде куклички, на всяка една пожелавам късмет, нека Бог да е с нас! :grouphug:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #109 -: Юни 10, 2007, 14:53:59 pm »
Еее, Диде браво бе! Стискам палци да са хубави всичките яйца!
Вече почвам да мисля за стъпките една по една. За първо време това ти пожелавам  :hug2:
Евро, благодаря ти.
 :youwoman:Казаха ми ако не ми дойде до 11-ти да се обадя. Ама то е утре...
От една седмица ме тресе ПМС, но леко някво такова никакво, колкото да ме изнерви.

За всички съм си пожелала много бебета през този сезон!
« Отговор #110 -: Юни 10, 2007, 16:14:16 pm »
Сложиха ми го на 31-ви май и трябваше по мои сметки да ми е дошло в петък. Цикълът ми трае 23-24 дни нормално, а днес вече ми е 26-ти  :?
По първоначални сметки, утре трябваше да започвам стимулация, но ако не дойде на време сигурно ще се отложи  :ask:
На мен ми го сложиха на 30. И до 13 трябва да ми дойде, за да започнем. Но още не ми е дошло и нямам ПМС. Как се процедира ако не дойде навреме?
Vera ти пусна ли кръвен тест за бременност преди диферелина? Да не би да си бременна?
*
« Отговор #111 -: Юни 10, 2007, 16:18:25 pm »

На мен ми закъсня с 5 дена.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #112 -: Юни 10, 2007, 17:00:04 pm »
:rainbow:
Диди, момичета!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #113 -: Юни 10, 2007, 17:04:37 pm »
Звездичка, Вера,

на мен при първото инвитро може да се каже, че въобще не ми дойде след диферелина. В смисъл, имаше едно зацапване, но то беше толкова бледо и незначително, че не го броя за цикъл въобще. 1 седмица след това док ми се накара, че не съм й звъннала - а аз си чакам според инструкциите да ми дойде "обилно".

Както и да е, това не попречи на стимулацията - пуснахме естрадиол, ако си спомням добре и започнахме. Но все пак - ако продължава да се бави или имате подобни "петнисти включвания"  :wink: - консултирайте се.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #114 -: Юни 10, 2007, 17:16:29 pm »
Здравейте. В петък ми беше 1-вия преглед на 4-ти ден от стимулацията.Много са ми малки още фоликулчетата. :)То е и още рано.От събота съм на Мерионал.
Утре пак съм на преглед,да видим какво става.
За Ази и Dindin:
Не е пристигнала цялата апаратура в Майчин дом-Варна,чакат още нещо да получат от Германия.Трябвало е още преди 2 месеца да започнат да правят цялата процедура ин витро на място(но се е получил някакъв проблем).Когато правих първия опит през март, новото крило от болницата за ин витро беше напълно оборудвано, и чакаха само тези доставки,едната от които още не е дошла( причини не знам, а и не е моя работа). Затова и си ходихме с д-р Сариев до София за пункцията и трансфера.
Усещам, че на Сариев не му се пътува постоянно до София,(идва му в повече), затова и искаше мен да ме остави за септември, когато са готови. Ама аз нали съм упорита , не исках да чакам и започнахме.
Ще правят инвитро на естествен цикъл ,но есента , защото сега не е оправдано - сами разбирате защо( при само 1 яйцеклетка).Това ми каза док, че много са се забавили.
Стана много дълго,и малко объркано за което се извинявам. :balk_113:
Успех на всички.            
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #115 -: Юни 10, 2007, 17:17:20 pm »
Звездичка, Вера,

на мен при първото инвитро може да се каже, че въобще не ми дойде след диферелина. В смисъл, имаше едно зацапване, но то беше толкова бледо и незначително, че не го броя за цикъл въобще. 1 седмица след това док ми се накара, че не съм й звъннала - а аз си чакам според инструкциите да ми дойде "обилно".

Както и да е, това не попречи на стимулацията - пуснахме естрадиол, ако си спомням добре и започнахме. Но все пак - ако продължава да се бави или имате подобни "петнисти включвания"  :wink: - консултирайте се.
аз също съм чела, че за начало на цикъла при дълъг протокол менструацията може да бъде и само зацапване, което да бележи началото!
Успех мацки!
« Последна редакция: Юни 10, 2007, 17:19:23 pm от evro »

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #116 -: Юни 10, 2007, 18:24:21 pm »
Малко отчет от мен.
Отново икси на почти естествен цикъл.
Лека стимулация 3 дни с Фостимон 2*75 УИ. Борим се за 2-3 фоликула, пък каквото дойде.
В петък имах над 15 фоликула между 5 и 9 мм.
Днес ще видим има ли някакво развитие.
Поздрави и късмет на всички :blowingdust:

Браво Диде, ти си шампион!

Успех на всички!!!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #117 -: Юни 10, 2007, 19:12:49 pm »
Диде, браво!
Желая ти много успех и ти пращам
от моята положителна енергия!
Зареди се и вярвай! :crossfingers: yahoo_17 stork-boy
*
« Отговор #118 -: Юни 10, 2007, 19:41:32 pm »
Диде, успех и от мен!
Стискам палци на всички момичета в процедури!
 :crossfingers: yahoo_17 :goodluck:

« Отговор #119 -: Юни 10, 2007, 19:43:37 pm »

На мен ми закъсня с 5 дена.
Пинкче, съгласна съм само ако резултата е като твоя  :wink:
Нямам зацапване, нищо. Само подут корем, гърди и напрегнати нерви :)
Утре съм на преглед с и без М, макар може да е малко излишно, но все пак. + Едно ходене до Сф, дори да е напразно, ще го преживеем.

Благодаря ви за отговорите!   :thankyousign:
Късмет и нека на всички ни върви по вода! :goodluck: