0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
ръждиво течение.
« -: Юни 04, 2007, 11:48:18 am »
Здравейте!
Става въпрос за сестра ми,няма компютър и ме помоли аз да попитам.
Има ръждиво течение вече три дни,обикновено вечер повече.Аз си мисля,че е заради овулация,но ме притеснява,че остават някъде 9 дни до дата на евентуална менструация,и затова се чудя.Какво мислите.
Благодаря ви!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
Re: ръждиво течение.
« Отговор #1 -: Юни 04, 2007, 12:00:06 pm »
В момента имам същия проблем и затова се включвам. Може да има доста причини и затова консултацията с лекар е неизбежна. Може причината да е хормонална, може да има киста, полип и други причини. На мен също ми се случва за първи път и бях доста изплашена. Осаза се, че съм задържала фоликул и съм си отгледала 5см. кистичка.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #2 -: Юни 04, 2007, 13:47:30 pm »
А как го установиха това,само с преглед на видеозон ли.Може ли това да се види с външен видеозон,някакви допълнителни изследвания правят ли се.Нещо предписаха ли ти да пиеш.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #3 -: Юни 04, 2007, 13:50:50 pm »
Аз съм имала десетки месеци с такова течение по време на овулация. Най-вероятно са се дължали на двурогата ми матка.
Възможно е да е лек хормонален дисбаланс този месец.
Ако се повтори, нека потърси лекарско мнение.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #4 -: Юни 04, 2007, 14:09:41 pm »
И на мен ми се е случвало около овулация, 2-3 дни. не знам на какво се дължеше, но не мисля, че е опасно...
все пак може да се консултира с лекар ако се повтори

*

stanley_78

• 408
« Отговор #5 -: Юни 04, 2007, 18:47:17 pm »
По принцип този месец правих фоликулометрия и след проследяване на фоликула след предполагаемата овулация видяхме на вагинален УЗ задържания фоликул, който продължава да нараства и се е превърнал в киста. На външен ме съмнява да се вдиди нещо.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #6 -: Юни 04, 2007, 21:07:41 pm »
Съвсем тихичко ще кажа, че и при мен се бе получило така /с ръждиво зацапване десетина дни преди датата за следващия цикъл/, но при...бременност...

« Отговор #7 -: Юни 04, 2007, 21:25:24 pm »
Силванче, пак ще кажа нека сестра ти си намери свестен лекар, тук има много писано по въпроса,  с коремен ехограф не са големи шансовете за диагностициране, всички добри лекари занимаващи се със стерилитет имат вагинален, теб или нея да не би да ви е страх от вагиналния. Дай го по-сериозно от доста време четеш тук.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Юни 05, 2007, 07:30:42 am »
Моето мнение е - да направи консултация с гинеколог.
Ако е  един ден зацапване - добре, случва се.
Но три дена мисля, че е обезпокоително.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

stanley_78

• 408
« Отговор #9 -: Юни 05, 2007, 09:23:52 am »
Лара, съвсем техичко ще кажа, че си стискам страшно палци и при мен причината да е такава, защото освен кистата от дясно си имах хубаво фоликулче от ляво, което се пукна и ние не пропуснахме момента. :wink:
*

Lara

• 507
« Отговор #10 -: Юни 05, 2007, 09:27:21 am »
Дано!!!  :crossfingers: :wink:

*

stanley_78

• 408
« Отговор #11 -: Юни 05, 2007, 09:43:05 am »
Освен ръждивото течение имаше ли някакви други симптоми?
*

Lara

• 507
« Отговор #12 -: Юни 05, 2007, 10:04:04 am »
По-високата от обикновено температура, придърпвания и леки болки ниско долу в корема, по-голяма от обичайната за мен сънливост и...непреодолимото желание за ядене на салати  :wink: Не ми е прилошавало, нито съм имала напрежение в гърдите. Явно при всеки е различно. Все пак, зацапването ме бе попритеснило и потърсих лекаря си. Дано всичко при теб е ок! Много, много късмет и хубави емоции ти пожелавам!  :bighug:

*

stanley_78

• 408
« Отговор #13 -: Юни 05, 2007, 10:29:23 am »
Относно болките и придърпването го имам и аз, сънливостта също, но всички около мен се оплакват тези дни, така че тя отпада. Напрежение ту имам, ту не. Всичко друго май си го внушавам :lol: Дори да не стане ще пробваме до дупка.
*

Lara

• 507
« Отговор #14 -: Юни 05, 2007, 10:33:54 am »
 :balk_103: :balk_103: :balk_103:

« Отговор #15 -: Юни 05, 2007, 16:55:34 pm »
И аз съм имала такова течение около ову,но този месец имам задържан фоликул и това течение не беше признак на ову,както обикновено.
*

milena_radenkova

• *
  • 11
  • чакам с нетърпение появяването на моето бебче.
« Отговор #16 -: Юни 07, 2007, 12:38:40 pm »
zdraveite, az se samniavam za bremenost poslednia M  mi be6e na 10 april zapisala sam si 4as za drugata sedmica za ginekolog. no tazi no6t imah silni bolki kato predmenstrualni i mnogo silni v krasta i sutrinta mi se poiavi r6jdivoto te4enie i sega sam mnogo pritesnena ako sam bremena ima li niakakva opasnost ili pak sam v gre6ka i mi idva M neznam. ina4e imam pridarpvania dolu nisko v korema,bolki v krasta ot okolo mesec a gardite mi naedriavat no bez bolki. milia ako niakoi e imal podoben problem neka pi6e. blagodaria.   :oops:
« Отговор #17 -: Юни 07, 2007, 13:00:09 pm »
От 10 април досега са минали почти 2 месеца 8O
Не си ли правила тестове за бременност през това време, за да знаеш със сигурност? А и на лекар е трябвало да отидеш по-рано!
На твое място веднага ще си направя тест и ще хукна веднага към чичо доктор :) !
Мисля, че не трябва да чакаш до другата седмица!
Стискам ти палци! Успех!
*

milena_radenkova

• *
  • 11
  • чакам с нетърпение появяването на моето бебче.
« Отговор #18 -: Юни 07, 2007, 13:04:43 pm »
POMEJE MI E DOSTA NEREDOVEN CIKALA I ZATAVA IZ4AKVAM.PRAVIH DVA TESTA OTRICATELNI BIAHA BLAGODARIA
« Отговор #19 -: Юни 07, 2007, 14:39:28 pm »
Милена, пиши на кирилица, моля.

lb2f