Добре де, а не може ли да е просто ановулаторен цикъл, който нормално се случва през 10-12 цикъла?
Зайо, то по принцип може да е ановулаторен и сигурно е такъв.
Но не в това е проблема.
Не е нормално при обичайно цикъл около 26 дни, сега да е 69 дни, нали?
По принцип дори и да няма овулация, ако всичко други си е наред М. си идва както си е по разписание.
И аз съм имала цикли без ову, но пак са си били по 28-30 дни.
Според мен е по-важно НЕ да се разчита че това сега е случайно, щото може да е ановулаторен, а да се търси причината за това.
То, хубаво да е случайно... ама тогава разчитаме че следвация цикъл това няма да се повтори.
Но, кой може да гарантира че е случайно... По-правилното според мен е да се търси причината.
Като се има предвид че на Неда й предстои инвитро, ако има някой подводен камък - може да се компрометира цялата процедура и нещата да не вървят на добре още от началото на стимулацията.
То и при такива стойности на естрадиола, даже не може да се говори и за започвене на стимулация по принцип.
Нищо че с Декапептила нивата на Е2 ще спаднат, ами ако не спаднат под 50, тогава какво....
Колкото по-рано се открие проблема, толкова по-добре.
Аз дори съм на принципа - да се направят дори повече изследвания, дори после да се окажат ненужни и излишни, отколкото да се пропусне нещо и после това да коства още време, нерви и доста пари.
Аз дори няма да се успокоя докато тя не открие причината.
И ще продължавам да я "ръчкам" по-бързо да направи всички изследвания.
За предизвикване на цикъла-предписан ”дуфастон”.
Обадих се на гинеколога си да получа одобрение за ”дуфастона”,а той ми казва ”не,преди да сме видели отново лигавицата и яйчниците на УЗ”.
Луна, хормоните са изследвани сега, защото след прием на Дуфастон, няма да са достоверни.
И предполагам, за да се знае, от къде се тръгва, когато после се следят отново. Защото съм сигурна че лекаря ще назначи наново хормони след лечението.