0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да очаквам ли диагноза ”СПКЯ”?
« Отговор #20 -: Юни 21, 2007, 15:38:24 pm »
Добре де, а не може ли да е просто ановулаторен цикъл, който нормално се случва през 10-12 цикъла?

Зайо, то по принцип може да е ановулаторен и сигурно е такъв.
Но не в това е проблема.

Не е нормално при обичайно цикъл около 26 дни, сега да е 69 дни, нали?

По принцип дори и да няма овулация, ако всичко други си е наред М. си идва както си е по разписание.
И аз съм имала цикли без ову, но пак са си били по 28-30 дни.

Според мен е по-важно НЕ да се разчита че това сега е случайно, щото може да е ановулаторен, а да се търси причината за това.
То, хубаво да е случайно... ама тогава разчитаме че следвация цикъл това няма да се повтори.
Но, кой може да гарантира че е случайно... По-правилното според мен е да се търси причината.

Като се има предвид че на Неда й предстои инвитро, ако има някой подводен камък - може да се компрометира цялата процедура и нещата да не вървят на добре още от началото на стимулацията.
То и при такива стойности на естрадиола, даже не може да се говори и за започвене на стимулация по принцип.
Нищо че с Декапептила нивата на Е2 ще спаднат, ами ако не спаднат под 50, тогава какво....

Колкото по-рано се открие проблема, толкова по-добре.
Аз дори съм на принципа - да се направят дори повече изследвания, дори после да се окажат ненужни и излишни, отколкото да се пропусне нещо и после това да коства още време, нерви и доста пари.

Аз дори няма да се успокоя докато тя не открие причината.
И ще продължавам да я "ръчкам" по-бързо да направи всички изследвания. :hug2:

За предизвикване на цикъла-предписан ”дуфастон”.
Обадих се на гинеколога си да получа одобрение за ”дуфастона”,а той ми казва ”не,преди да сме видели отново лигавицата и яйчниците на УЗ”.

Луна, хормоните са изследвани сега, защото след прием на Дуфастон, няма да са достоверни.
И предполагам, за да се знае, от къде се тръгва, когато после се следят отново. Защото съм сигурна че лекаря ще назначи наново хормони след лечението.
"Всичко идва навреме за този който умее да чака"

« Отговор #21 -: Юни 21, 2007, 17:14:53 pm »
Румка, изходих от факта, че при мен ановулаторните винаги са по-дълги. А и е логично да са по-дълги, защото няма лигавица, т.е. няма хормони, които да я подхранят.

Определено е хубаво да се изясни.
*
« Отговор #22 -: Юни 21, 2007, 18:55:54 pm »
Заек на теб колко ти е бил най-длъгият МЦ откакто си с диагноза ПКЯ  :?: :)+
На мен ми се е случвало да имам цикъл дори и 19-20 дена до 35 дена и пак да е ановулаторен  :wink:
« Отговор #23 -: Юни 21, 2007, 19:00:48 pm »
Фанта, НЯМАМ такава диагноза. Неда също, забележи. Най-дългият ми цикъл, откакто записвам в calendar.zachatie.org, е 44 дни, при нормална дължина 32-33 дни. Правило е при мен дългите цикли да са ановулаторни, нормалните - овулаторни, въпреки че нормално ановулаторните ми са до 38 дни. Но пък има и изключения.

Само не разбрах ти какво се опитваш да ми кажеш  :D
« Отговор #24 -: Юни 22, 2007, 01:28:21 am »
Дано не звучи тъпо, но съм чувала за прогестеронов спад, демек напълно е логично да ти го изписват, незнам каква ще е дозата, но мисля че ще помогне и после ще е важно след цикъла как са нещата. Аз също не съм много на ти с хормоните, мога само насоки да дам, но трябва лекар да си каже тежката дума, евентуално си мисля за надбъбречната жлеза освен изброените от Роми.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #25 -: Юни 22, 2007, 01:36:32 am »
Благодаря ви за коментарите :)

Луна,не изчакахме цикъла,щото не знаехме до кога да чакаме :wink:.Искахме да видим как са хормоните преди да почна да пия ”хормони” за предизвикване.

Зайо,не знам дали е ановулаторен цикъл,не съм правила фоликуметрия,отидох на лекар,щото ми закъсняваше с почти месец...То бива ановулаторен, бива по-дълъг, ама 70 дена... :( Мин. седмица на прегледа се видя,че лигавицата е 7.5мм и киста в десния яйчник 37мм...Сега ще си изгълтам послушно дуфастона,ще изчакам цикъла и пак на доктор.

Фанта, аз наистина нямам такава диагноза,само притеснения за такава.Благодаря ти за желанието да помагаш.

Руми, ама аз не съм си и помисляла, че ще престанеш да ме ”ръчкаш”, бе :wink:
Че нали ако не беше ти аз сигурно и днес,71-ви ден още нямаше да съм отишла на лекар, нали  бях решила да ги ”отказвам” до есента.

:hug2:

*
« Отговор #26 -: Юни 22, 2007, 12:18:06 pm »
евентуално си мисля за надбъбречната жлеза освен изброените от Роми.

Да, правилно си мислиш – важно е да се проверят и хормоните на надбъбречната.
Инсулина е хормон точно на тази жлеза.
Това изследване е назначено -  "обременяване с глюкоза + нива на инсулин".
Все си мисля, че може би там ще ключа от бараката.

« Последна редакция: Юни 22, 2007, 12:28:12 pm от Rommi »

« Отговор #27 -: Юни 22, 2007, 13:14:00 pm »
Руми, инсулина не е ли от задстомашната (панкреаса)?
*
« Отговор #28 -: Юни 22, 2007, 13:16:22 pm »

Точно оттам е.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #29 -: Юни 22, 2007, 13:53:15 pm »

Точно оттам е.

Да бе, да... точно така е.
Грешката е моя.
Нещо ми се е размекнал мозъка в тая жега. Мерси че ме поправихте.