Хм, нямам необходимите знания защо естрадиола е толкова висок.
От цялата картинка в момента, това е най-притеснителното - високия естрадиол и ниския прогестерон.
С такъв прогестерон може да си чакаш дори още 69 дни ...
И другото което знам е, че М. идва след като спадне (рязко) нивото на естрогените.
Така че стратегията да се предизвика М, с лекарства е наложителна.
Половите хормони са само една част от цялата сложна и взаимосвързана хормонална система.
Според мен, това че тези 2 хормона са се "разместили" е само следствието.
Трябва да има и причина.
И си мисля че някой друг хормон, който е "отговорен" за тях също няма да е в норма.
Веригата е : хипофиза-хипоталамус-яйчници
Щом има отражение на половите хормони (от яйчниците), си мисля че ще трябва да се изследват и хормоните на хипофизата и хипоталамуса.
TSH e хормон на хипофизата. Сигурно не е зле да го провериш пак, макар че преди това ти е бил съвсем приличен и едва ли от там ще изкочи заека. Просто за всеки случай.
Може би изследването на
инсулина ще покаже къде е проблема.
Малко са ми знанията в тази насока и явно ще трябва да се поровя още из нет-а.
Всичко това са си някакви мои си разсъждения, и не е задължително да са правилни, но споделям това което мисля по въпроса.
По-важното е лекаря какво ще каже.
Тестостерона е близо до долна граница, но си мисля че това е свързано с високите нива на естрадиола.
Все ми се върти в главата че има някъде причина всичкото това да е така, и тя трабва да се открие.
LH и FSH изглеждат прилични, въпреки че в тази фаза на цикъла може би не носят много инфо, и са по-скоро ориентировъчни.
Хубаво е че FSH не е висок. Но, най-много информация дава изледване на FSH на 3-5 ден.
И другото хубаво нещо е че
пролактина си е МНОГО хубав.
За него поне няма никакви съмнения защото изследването не се влияе от фазите на цикъла.
Направи всички останали изследвания в кратък срок, за не се тормозиш и да ги мислиш.
Сигурна съм че причината ще се открие и нещата ще си дойдат по местата.