0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кални бани - Варна
« -: Юни 12, 2007, 23:00:53 pm »
Момичета, съобщавам, че Калолечебницата във Варна вече приема пациенти. За гинекологични проблеми се препоръчват кални бани тип "гащета". Цената на процедурата е 8 лева.
Ако желаете може да си запишете час - тел. 63-20-69

Аз вече започнах да ходя. Дано имат полза.
*
Re: Кални бани - Варна
« Отговор #1 -: Юни 13, 2007, 08:56:36 am »
Миа, радвам се, че си пуснала тази тема. :P Онзи ден говорихме с една моя позната за калните бани във Варна. Нейна приятелка е ходила, след което е забременяла. Препоръча ми и аз да отида, а аз дори не знаех, че има такова нещо във Варна.
А знаеш ли колко процедури трябва да се направят? И къде се намира калолечебницата?
Благодаря ти предварително.
« Отговор #2 -: Юни 13, 2007, 09:30:16 am »
Миа, много ти благодаря за информацията. Аз от януари се лутам къде да отида на кални бани. Поморие отпадна,защото няма как да си взема толкова време отпуска. Аз съм си от Варна и се надявам по някакъв начин да се докопам до калните бани там.
На мен калните бани ми ги препоръчват за възпален яйчник. Септември си идва половинката ми и започвам пак опитите. Дотогава ми се иска да съм направила нещо полезно за себе си.
Тази процедура тип "гащета" какво представлява? Аз не искам да си слагам вагинален тампон, защото ме е страх.
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #3 -: Юни 13, 2007, 09:57:51 am »
И къде се намира калолечебницата?
Калолечебницата се намира в морската градина точно под аквариума. Трудно се открива - почти не се вижда табелата. Сградата е непосредствено до плажа.
Лечението се назначава от лекар, който пречена броя, продължителността на процедурите.
Мислех и аз да ходя това лято :).
Мога, стига да искам.
*
« Отговор #4 -: Юни 13, 2007, 11:34:54 am »
Жужка, много ти благодаря за ценната информация :bighug:
« Отговор #5 -: Юни 13, 2007, 14:53:51 pm »
Тази процедура тип "гащета" какво представлява? Аз не искам да си слагам вагинален тампон, защото ме е страх.

Процедурата представлява да "изполеят" целите ти крака и таза с топла кал. После те увиват в найлон и те оставят така с калта 20ина мин. Понеже на практика ти сядаш в тази кал, някакви количества от нея попадат по външната част на интимните части, но не би трябвало да попада нищо вътре. Това съвсем не е като вагиналния тампон, споко.
« Отговор #6 -: Юни 13, 2007, 19:59:06 pm »
Извинете ме, че се забавих. Калолечебницата се намира под Аквариума - ако пътувате с автобус номер 20 слизате след Фестивалния комплекс. Тръгвате по пътеката водеща към Морската градина. Вървите направо докато стигнете плажа. Калолечебницата е точно там - има голяма табела и няма как да не я забележите.

Аз лично сама съм си назначила калолечението след 2 спонтанни аборта, последния от които беше през май. Иначе на място има и лекар, който дава консултации. По принцип се препоръчват 14 процедури, но това вече се определя индивидуално. Много се надявам калните бани да регулират овулацията ми, че последните 5-6 месеца ми създава големи проблеми. (и всичко това заради една лека стимулация през декември :()
« Последна редакция: Юни 13, 2007, 20:05:18 pm от Mia_vn »
*
« Отговор #7 -: Юни 13, 2007, 21:07:06 pm »
Ех че хубава темичка - мен също ме вълнуваше този въпрос,а сега тук намирам много отговори направо на тепсия :lol: Благодаря Миа,а и на останалите момичета споделили инфо! Аз също няма да имам нито време,нито възможност да се замъкна до Поморие,така че тук във Варна си ми е супер!
Миа,искам да те питам - тия 14 процедури примерно в рамките на какъв период се правят - тоест,трябва ли като се почне да е всеки ден,или не...?Питам защото не ми се ще да си вземам отпуска едва ли не само заради това,от друга страна пък почвам работа чак в 10.00 сутрин,дали преди това не мога да правя процедура,или не бачкат от толкова рано(т.е. преди 10.00ч.)??А бе ако не става събота и неделя ще ходя само и това е. :lol:

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
« Отговор #8 -: Юни 13, 2007, 22:40:04 pm »
Не знам дали може да се прекъсват. Не вярвам да е проблем един-два дни да се прескочат, но според мен по-голям ефект ще има ако се правят ежедневно.

В друг форум прочетох, че в Поморие не препоръчват къпането в морето, докато траят процедурите. Като се замисли човек, то изобщо студената морска вода не е препоръчителна при гинекологични проблеми. Басейните още по-малко. Май останаха само топлите минерални води...

Доколкото си спомням работното време на Калолечебницата е от 9 до 6 без почивен ден.
« Последна редакция: Юни 13, 2007, 22:41:36 pm от Mia_vn »
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #9 -: Юни 13, 2007, 23:34:49 pm »
Желателно е да се ходи всеки ден без прекъсване.
Аз поне така ходих.
При мен нямаше ефект, но си струва да опитате.
Може пък да ви помогне.

« Отговор #10 -: Юни 27, 2007, 13:14:28 pm »
Здравейте!
Аз се обадих по тел и получих подробна информация.
Раб.време е от 9 до 18ч.
Първо те преглежда тамошния лекар и той определя броя на процедурите. Избирате си час, който да посещавате всеки ден. Казаха ми, ефект има ако се посещават процедурите всеки ден без прекъсване. Първите 4-ри процедрури трябвало без прекъсване,а от там нататък можело да има прекъсване, но пак не било желателно.
Струват по 8 лв на процедура, лекарския преглед 10 лв. Ако се платят 10 процедури наведнъж + лекарския преглед дават още 2 процедури безплатно.
Самите процедури първо се минава през топло минерални душове и после се покрива с кал областта на таза. Седи се 15,20 мин така и после измивали пак с топли минерални душове.
*
« Отговор #11 -: Юни 28, 2007, 14:40:17 pm »
А лекаря, който те преглежда как се казва?
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #12 -: Юни 28, 2007, 15:13:58 pm »
Трябва ли някой да те изпрати на калолечение? Трябва ли да си нося изследванията досега?Аз имам проблем с разширени вени. Предполагам, че това загряване на краката е пагубно за вените, както и горещите душове.
« Отговор #13 -: Юни 28, 2007, 21:54:29 pm »
Аз също съм ходила на кални бани във Варна. Дали има ефект или не може да каже някой, който е бил с потвърден  проблем на тръби и яйчници и след това е бил излекуван. При мен не беше така. Изпратиха ме още преди да знаем, че сме с "мъжки фактор". Мога обаче  да споделя впечатленията си.
stanley_78, за разширени вени наистина е противопоказно, но поне моите " гащички" не бяха на целите крака, а само в областта на таза. Отидох и казах, че имам препоръка от гинеколога си за тази процедура, записаха ме в графика и започнах да ходя. Казаха ми, че трябва да е точно след цикъл- 10 процедури. Процедурата е описана точно от Stelliana. Да ви кажа честно едва ги изтраях- беше МНОГО мизерно. Казвам ви го , за да се настроите, иначе знам, че целта оправдава някои неудобства.
« Последна редакция: Юни 29, 2007, 09:07:34 am от sonnenschein »
« Отговор #14 -: Юни 29, 2007, 09:28:35 am »
По отношение на горните въпроси: Аз все още не съм ходила на калните бани, информацията я получих по тел. Не знам как се казва доктора.
Смятам да ги посетя другата седмица, когато цикълът ми ще е свършил. Започват се по принцип 2 дни след приключването на цикъла.
За разширените вени и аз съм чувала, че е противопоказно, но все пак най-добре е да се допиташ до лекар.
После ще кажа има ли някакъв ефект.
Въпреки,че аз не съм много показателна, т.к. нямам поставена някаква диагноза. Просто имам болка в левия яйчник, която след сумати и антибиотици все още не минава. Лекуващия ми лекар ми беше казал,че имам възпаление и че най-добре ще се повлияя от калните бани. Ами да видим.
И мен доста ме притеснява мизерията още повече, от всякакви зарази, гъбички и т.н.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #15 -: Юни 29, 2007, 09:46:08 am »
Все си мисля, че от първия месец няма как да окажат влияние калните бани, така че не губете надежда. Не сме решили още къде ще почиваме това лято /аз съм от Пловдив/ и проучвам, ако идваме до Варна. Консултирах се с моя доктор и той смята, че няма да ми окажат влияние, но пък имам проблем с овулацията и все нещо ще помогне.
*
« Отговор #16 -: Юни 29, 2007, 10:27:44 am »
И мен ме притеснява това да не лепна някоя зараза  :? Интересува ме тази кал как се по4иства след всяка жена- нали се сяда в нея  :) Оф май ще си остана без кални бани- то дето ще го мисля, толкова и ще треперя дали ще се слу4и нещо... по добре....
« Отговор #17 -: Юни 29, 2007, 11:09:53 am »
Не вярвам да дават една и съща кал на всички жени - аз не съм ходила, но си го представям все едно хума маска на лицето, само че на таза и после се отмива.
Голяма привърженичка съм на хума маската, но не съм пробвала на кални бани до сега. Иначе знам къде се намират и наистина е мизерничко.....
*
« Отговор #18 -: Юни 29, 2007, 11:20:21 am »
Точно за калните вани във Варна не съм запозната, но съм била веднъж в Кюстендил.
Там те мажат с кал, а не сядаш в нея, и после се измиваш- както го е описала Елена.
На пациентките с нашите диагнози им изписват т.нар. "гащи"  :lol:

Станли, точно за овулация е екстра да идеш на бани. В санаториума разправяха, че помагали. И аз мисля така, защото веднага след Кюстендил правих инсеминация и с обичайната доза лекарство имах не обчиайните два, а четири фоликула  :lol:

Колкото до гъбичките и прочие други зарази, и мен ме беше страх, но за радост нямах такива последици  :D /за разлика от уж хигиеничния басейн мвиналото лято :?/.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

« Отговор #19 -: Юни 29, 2007, 14:03:32 pm »
Аз също имам предписание за кални бани заради възпаления на яйчниците и тръбите, смятам към края на юли да посетя калолечебницата във Варна. Докторката ми каза, че базата била мизерна, но пък калта била добра и в никакъв случай да не позволявам да ми слагат кален тампон, защото тогава мога да си навлека разни гъбички и други подобни, но за самото мазане с кал каза, че не би ми навредило от тази гледна точка/зарази разни/