Какво се постиля на бебето отдолу в количката!? Одеяло, чаршаф?
Зависи каква е количката - ако е с кош, чаршафче е достатъчно, те са си достатъчно уплътнени. Има и колички без кош, които са си с добра мека подплата, тогава пак чаршафче. Ако е по-отворена, одеалце и чаршафче. Ако е зимно бебче, както ще е твоето, направо го пъхаш в термочувалче и така в количката. Абе зависи от сезона и количката
Във Вис Виталис съм виждала даже комплекти за количка - чаршафче, одеалце и възглавничка. Аз не съм купувала такъв, а и възглавничка за бебе не съм ползвала, освен ако няма хрема и трябва да се оттече секретът.
Какви столчета за храна препоръчвате? С колелца или без. Защото видях, че разликата в цената е голяма. А при мен като ще са две, всичко ми е двойно! Всъщност, аз ще взема едно столче, но се чудя какво и от кой месец може бебето да седи в него и да се храни?
С колелца е много удобно да си го придърпаш да те гледа какво правиш, докато приготвяш храната. Аз го ползвах и за разходки из къщи. Нашето е Бертони с колелца, 3 степени на облегалката и регулируема височина, платнената част се сваля за пране. Ама за него е мнооого рано още, ние май седнахме в столче едва на 5-6 месеца.
Казвате да се вземат направо бодита, а гащи и потници? Няма ли да трябват? Или са излишни в такъв случай!?
Като сте с памперс, гащи не трябват, потници тоже. Бодита и гащеризончета са достатъчни. Аз съм ползвала и ританки + памучни жилетчици, удобни са ни били. За прясно новородено
, бодитата е най-удобно да са с цяло предно закопчаване. Дани не се е плашил от тези през глава, обаче ние като неопитни родители все с треперещи ръце го преобличахме първите дни.
На кой ден от раждането бебето може да излезе навън? Освен, че зависи и от времето, но все пак....
Според нашия педиатър, около 10 ден през лятото, може би малко по-късно през зимата. Почва се с 5 мин на терасата, на другия ден 10 на терасата, после 15 пред дома. След около седмица стигате до 30-40 мин в парка. А по-късно не може да излезете от парка, така сладко спят там
Аз съм докарвала до 6 часа разходка на 3-4 месечна възраст.