0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката
« Отговор #760 -: Септември 04, 2007, 21:25:30 pm »
На много хора активната гимнастика, кенгуруто или проходилката няма да са подарък. А за някои хора тези неща ще се купуват в двоен размер.

да, и при мен нищо от големите неща не беше подарък. всичко сме купували сами, като изключим взетите назаем кошница за кола, преносима кошара за игра и стерилизатор.

та да отбележа, че минахме чудесно и без кенгуру и без проходилка.
активната гимнастика е добро нещо, но зависи точно каква.
ха стигнете до там и да пускаме тема за играчките, че отдавна ме сърбят пръстите... :)
а при играчките също има много хляб за борсата, която ще направим.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #761 -: Септември 04, 2007, 21:44:29 pm »
Умолявам бъдещите мами- НЕ ПРАВЕТЕ КАТО МЕН!
Не пазарувайте дрехи от Фокс, Премама и Макбейби, не купувайте количка за 900 лева с кошницата за кола. Всичко това е излишно.
Явно пример не мога да дам, за това повече няма да се намесвам в тази тема.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #762 -: Септември 04, 2007, 22:02:09 pm »
От доста време ви чета, защото ми беше приятно,
намесвам се в темата ви с риск да бъда нападната,
но вече  някои майчета прекалиха.
Имали сте 50000 лв дали сте ги за количка,
не прекалявайте.
Грозно е!
Незнам защо трябва да се изтъква кои кво е купил,
кои от кои магазин взел след като вискчи сме имали ЕДНА ОБЩА ЦЕЛ,
ДА ИМАМЕ ДЕЦА,
някои са успяли, много се радвам за тях,
но си помислете след като сте успяли,
как изглеждате от страни,
все едно не сте били 'от другата страна"

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #763 -: Септември 04, 2007, 22:22:17 pm »

Явно пример не мога да дам, за това повече няма да се намесвам в тази тема.

Напротив, мини! И определено искам да се намесваш в тази тема! Който не иска, да не чете и да не ни съди без причина и без право.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #764 -: Септември 04, 2007, 22:35:35 pm »
Съгласна с Alkata, имаше нужда от лек студен душ, белким се поохладят страстите. К'во става тези дни, момичета, защо всички са по-агресивни от обичайното... Наистина, всички пишем тук, защото сме минали през много тежка битка. Да не го забравяме и да сме благодарни, че вече сме тук.
Другото - ми всички имат различни възможности, всеки ще купи каквото му позволява бюджета и личните приоритети. Какво има сега да се сърдим и да си даваме последващи обяснения защо така мислим. Дайте на конкретните въпроси да даваме конкретни отговори, да подминаваме коментарите не по същество и да не съдим другите за решенията им - децата, да са им живи и здрави, са си техни, съвети наспорил форума, решенията обаче също са си техни.
Айде, мир, молим  :wink:
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #765 -: Септември 04, 2007, 22:36:44 pm »
От доста време ви чета, защото ми беше приятно,
намесвам се в темата ви с риск да бъда нападната,
но вече  някои майчета прекалиха.
Имали сте 50000 лв дали сте ги за количка,
не прекалявайте.
Грозно е!
Незнам защо трябва да се изтъква кои кво е купил,
кои от кои магазин взел след като вискчи сме имали ЕДНА ОБЩА ЦЕЛ,
ДА ИМАМЕ ДЕЦА,
някои са успяли, много се радвам за тях,
но си помислете след като сте успяли,
как изглеждате от страни,
все едно не сте били 'от другата страна"

Браво, алката! Винаги съм се възхищавала на хората, които знаят какво точно да кажат в даден момент!

Мини, за какъв пример става въпрос? Тук просто се обсъждат нужните неща за бебето...
*
« Отговор #766 -: Септември 04, 2007, 22:38:18 pm »
Извинявам се ,че се намесвам в темата.
Само искам да кажа,че моята сестра си посрещна бебето със  следните разходи.Купи му дрешки за 70 лв.,количка за 130 лв.Ваничка,шишета и др.най много още за 50лв.
Легълце от познати,и така.
Това общо взето и бяха разходите в началото.
Приятна вечер!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #767 -: Септември 04, 2007, 22:46:37 pm »
Оф, аман вече. Извинявайте, ама ми писна. Мини, в крайна сметка - какво значение има бебето в колко маркови дрехи ще е облечено или каква количка ще купиш? Тези 900 лева можеш да ги дадеш за нещо къде по полезно. И кому е нужно това изхвърляне? В крайна сметка всички вие живеете в България, където нещата са двойно по-скъпи и селянията избива в демонстрация на кой какво по-скъпо е купил. Моя син се вози в количка за 50 евро и му пазарувам от магазини с намаление и не е по-различен от това, че е в такава количка или че дрехите му не са маркови.
Понякога си прекалено остра в коментарите си. Никой не се е родил научен. Тук сме за да си помагаме, а не да се правим на по-отворени отколкото сме. Има момичета, които вече не смеят да питат за нищо, че да не ги скастриш, ами въздържай се малко, пък!!! До скоро беше от другата страна - от тея дето се бореха за дете, много бързо го забрави и сега вече си от типа дами, дето се подвизават в бг-мама. Няма нищо лошо - ама атмосферата на добронамереност и приятелски отношения тук изчезнаха нещо.
Има момичета дето им се е свила душата дали ще им е успешна процедурата вие им махате пред очите колички от по 1000 лева. Ами малко мярка трябва да има. Има такива дето се чудят от къде да си съберат парите за инвитро, а вие обсъждате дали да купите козметика за 200 лева или не. Просто е грозно.
П.С. И за всички дето ще си го помислят - не е виновно само ПМС-то за реакцията ми.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #768 -: Септември 04, 2007, 22:51:10 pm »
Наистина, всички пишем тук, защото сме минали през много тежка битка. Да не го забравяме и да сме благодарни, че вече сме тук.
Другото - ми всички имат различни възможности, всеки ще купи каквото му позволява бюджета и личните приоритети. Какво има сега да се сърдим и да си даваме последващи обяснения защо така мислим. Дайте на конкретните въпроси да даваме конкретни отговори, да подминаваме коментарите не по същество и да не съдим другите за решенията им - децата, да са им живи и здрави, са си техни, съвети наспорил форума, решенията обаче също са си техни.
Айде, мир, молим  :wink:

Съгласна съм с теб! Аз пак не разбирам какъв е проблема?! Кой се е хвалил със скъпи покупки? И дори този някой да дава много пари за дългочаканото си дете, ние ли сме тези, които ще го съдим? Всеки си предценява с какво разполага, и колко ще отдели за покупки. То е ясно, че можем с 2 и 200. Въпрос на лични възможности! Тази тема не е за да се хвалим и парадираме, а да се ориентираме при избора си кое е необходимо и кое е качествено! И за мен и за много други тази тема е полезна!
Хайде без студени душове, достатъчно ни е треперенето и страховете около бременността и майчинството!
Пожелавам на всички момичета, които още не са забременели съвсем скоро да се допитват тук! И нека спрем завинаги този безсмислен спор, защото е ужасно грозно!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #769 -: Септември 04, 2007, 23:04:07 pm »
Моля ви да спазвате приличен тон на общуване. Някакъв.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #770 -: Септември 04, 2007, 23:10:59 pm »
Заприличакхе на потребителките от бг мама. Давайте изпокарайте се, може и да ги задминем! :( Тъжно ми е да влизам в зачатие напоследък.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #771 -: Септември 04, 2007, 23:24:38 pm »
тъжно за съжаление, но Алка и Мармот са на 100% ПРАВИ. стига се до едно безумно хвалене и прехвалене на марки и цени никому ненужни.има момичета без такива възможности и не смеят да споделят в темата каква евтина количка ще си купят и колко е свит бюджета им вследствие процедури и лекарства.Наистина е много дразнещо и грозно отстрани.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #772 -: Септември 04, 2007, 23:30:59 pm »
Тъжно ми е да влизам в зачатие напоследък.
не само на теб...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #773 -: Септември 04, 2007, 23:33:46 pm »
абе хора, я се спрете, бременни сте, имате бебета какво е значението кой с какво ще е облечен.
моето дете почти всичките му дрешки са от племенниците, но пък знаете ли колко е красива, за мен тя е най лъчезарното и усмихнато бебе в парка :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #774 -: Септември 04, 2007, 23:39:03 pm »
Наистина няма значение кой с какви дрехи ще е облечен и за колко пари! Но нали тук се допитваме по-скоро за други неща, а не за цените им, или ако се намесват парите, то пак е за да се ориентираме?! Всеки сам си предценява колко ще отдели, какво ще купи, какво ще заеме. Какъв е проблема?
Искам да попитам следното. Нещо лошо ли има в това да си споделяме в тази тема и да си помагаме, че така се случва?
Нека спрем с безсмислената дискусия! Моля ви.

*
« Отговор #775 -: Септември 05, 2007, 00:21:59 am »
абе хора, я се спрете, бременни сте, имате бебета какво е значението кой с какво ще е облечен.
моето дете почти всичките му дрешки са от племенниците, но пък знаете ли колко е красива, за мен тя е най лъчезарното и усмихнато бебе в парка :D
наистина е красива :wink:,вси4ки бебета и деца са толкова невинни и сладки ,4е каквото и   да му сложи6 все 6те му отива,пак дали 6те е "марка" или не(дрехите се подменят кажи ре4и всеки месец )така ,4е всеки сам си избира според вазможностотите и на мене ми се струва  пресилено като виждам бебета в DIOR i D&G и др. и др. :D,ама на6ти вазможности са многооооо далекооо от тия марки,таи ,4е 6те си сарбаме на6та попарка и няма да гледаме в кан4етото на другите(за6тото трябва да се радваме и на това ,което имаме в момента).... 
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #776 -: Септември 05, 2007, 00:42:35 am »
Въпрос към майките със сглобяеми кошарки - какви матраци ползвате за тях? Има едни сгъваеми, ама дунапренени. А по-читавите матраци пък са тежки и дебели. И ме е обзела една чуденка :? Какво ще ме пОсъветвате?
И още - кога купихте първите играчки? Ще ми се те да са възпитателни и да участват в развитието на детето, а не просто да са радост за окото.
« Отговор #777 -: Септември 05, 2007, 00:55:05 am »
Сглобяемата кошара е предвидена да бъде мобилна, решавате да го трапосате детото на някоя баба за уикенда и го пращате с кошарата, от там и матрака трябва да е лесно преносим, първата играчка е може би тази над кошарката, която детето след известно време почва да забелязва и да следи с поглед, колкото до образователния характер, едни помагат просто за координация на ръцере, други мучат пеят имат си предимтва, ако им устоиш значи не са достатъчно хубави :D
Простете, не съм майка, но имам мнение нали може. :wink:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #778 -: Септември 05, 2007, 01:12:05 am »
Вмомента ползвам сгъваема кошарка, защото сме на гости. Сложена е на най-ниското ниво и сме с матрак от тези преносимите. Еми той матрака, защото се сгъва на четири и детето като легне матракът не стои прав. Та аз се принудих отдолу да подложа картон, а върху матрака постелих дебела хавлия и после чаршафче. Та в тази връзка ми хрума, че е доста приятно и удачно над протекторите да се сложи хавлия, така бебето би трябвало по-малко да се запарва, а и е по-мекичко.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #779 -: Септември 05, 2007, 01:16:00 am »
Не се карайте моля ви за такива дребни работи. Важното е децата ни да са здрави. А всеки се разпостира според възможностите си. Но едиственото, което аз поняго чувствем е, че тези които имат повече пари, купуват по-качествени неща за децата си или поне така си мислят, заразлика от тези, които са с малки доходи, въпросът е да не се изтъкват такива неща и цени. Съответно това не трябва да е мерило кой по-добър родител е.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!