0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - V част
« Отговор #280 -: Юли 10, 2007, 11:30:28 am »
то ужаса е най-вече от отношението на персонала (или на конкретната лекарка) и обстановката/мизерията вътре (тоалетни без врати примерно)... иначе не знам, предполагам че има добри специалисти, поне така се говори.

д-р благоева преглежда вторник и петък следобед. за натоварнеостта - не знам. цените са като при владимиров.

*
« Отговор #281 -: Юли 10, 2007, 12:39:59 pm »
За феталната-да питам:
През корема ли е прегледът,или не?

Не,че е нещо важно,де,ама...да си знам...
*
« Отговор #282 -: Юли 10, 2007, 13:15:07 pm »
През корема
*
« Отговор #283 -: Юли 10, 2007, 15:51:31 pm »
Публикувам въпросът си и официалния отговор на Столичната здравноосигурителна каса относно АнтиДгамаглобулина. За съжаление не се оказах права и профилактичната ампула в 28-30 седмица не се поема. Освен ако в тази клинична пътека не е включена и профилактиката в тези седмици, което лично мен ме съмнява.
въпрос:
Цитат
В методичното указание за работата на лекарите от първичната извънболнична помощ за опазване здравето на жените е посочено, че при Rh - отрицателни бременни без данни за антитела при изследването между 26-та - 28-ма г.с. се предлага профилактика с една ампула анти-Д - гама глобулин в 28 - 30 г.с. Въпросът, който ме е интересува е следния: Тази ампула за профилактика в посочените седмици заплаща ли се от здравната каса, така както е при раждане, аборт, амниоцентеза и кръвопреливане, или се поема изцяло от пациента?

отговор:

Цитат
Уважаема г-жо, профилактиката с анти-Д гама глобулин е включена в алгоритъма на клинична пътека № 141 “Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение” съгласно НРД 2007 г. При всички случаи, когато се налага такава профилактика, медикаментът следва да бъде осигурен от болничното лечебно заведение, което изпълнява посочената клинична пътека.
*
« Отговор #284 -: Юли 10, 2007, 17:25:39 pm »
« Отговор #285 -: Юли 10, 2007, 19:49:06 pm »
Ето ме и мен :D Днес бях на консултация и докторът ми ми каза, че от Селена са му казали да предупреждава пациентките си да си закупуват Анти Д-то за след раждането 8O
Като му казах, че тук сте споделили че минава през ЗК след раждането каза да звъня там и да ги питам. Та утре това ще правя, дано да се е объркал :?
*
« Отговор #286 -: Юли 10, 2007, 20:07:25 pm »
Mari_Pz, ето линк към отговора, за да можеш да се аргументираш пред док. http://sofia.nhif.bg/bg/questions.phtml?page=2 Виж Анти-Д-гамаглобулин от: Анастасия Михайлова. Има и вариант в самата болница да нямат ампули, но пък срещу фактура би следвало да възстановят сумата. В бгмама върви подобна тема в момента http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=205208.msg4421569;topicseen#new
« Отговор #287 -: Юли 10, 2007, 21:04:05 pm »
Мерси :)
*
« Отговор #288 -: Юли 11, 2007, 16:18:07 pm »
Здравейте момичета, доскоро писах в "Покажете си графиката" от същия форум и сега имам радостта да споделя (надявям се на правилната място)че и аз чакам бебе, макар и само след 6 месечни опити, но започнах да пиша тук, защото се опасявах от проблеми, т.к. имам поликистозни яйчници. Прези 2 седмици (27.06.07)ходих на док. и той видя моята точица, каза че съм в 5г.с +1. Само че аз нещо май не съм наясно как се брои точно. Защото последният ми цикъл беше на 12.05 а овулацията и зачеването са станали на 6/7.06 Та аз си мислех че се смята от първия ден на последния цикъл, но в последните месеци имах по-дълъг цикъл и очевидно късна ову. Док ми е смятал началото от 2 седмици преди зачеването, не нито от първия ден на посл.ц. нито от деня на зачеване. Искам да питам така ли се прави при късна ову. и има ли въобще значение това, ако не е сметнато правилно? Извинявам се за вероятно глупавия въпрос, но от известно време си мисля за това, а следващия ми преглед ще е в края на юли.
Предварително ви благодаря за отговорите. Поздрави.
*
« Отговор #289 -: Юли 11, 2007, 16:34:45 pm »
Дринки,добре дошла тук!
Не е глупав въпроса ти,нищо,че звучи объркано.Моята ову пък беше ранна и затова си изваждам два дни от последния цикъл,но тов са подробности.
Леко бременееене! :D
*
« Отговор #290 -: Юли 11, 2007, 16:42:34 pm »
Благодаря за бързия отговор, значи всичко е наред.
Поздрави. :D
« Отговор #291 -: Юли 11, 2007, 16:46:51 pm »
drink, смята се точно както си мислиш, от Първия ден на последната менструация и рядко се среща лекар да се съобразява с това, кога ти е била овулацията. Предполагам, че ти е казал че си в 5 гс + 1 ден, защото така показва на ехографа, спрямо размера на плода.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #292 -: Юли 11, 2007, 17:10:29 pm »
Ами вероятно е така на снимката пише-9.4мм, което предполагам трябва да отговаря на на 5г.с.+1.Няма ли къде да се види развитието на бебето с очакваните размери според г.с.
Благодаря за отговора :D
*
« Отговор #293 -: Юли 11, 2007, 17:22:15 pm »
Парво 4естито и лека и безпроблемна  :D ето тук може6 да гледа6 бебето по седмици
http://www.mamaibebe.com/index.php/www/17/бременност.мама.и.бебе/Седмица.след.седмица/
По принцип се смята от парви ден на последната ти менструация в гестационни седмици ,ако иска6 да знае6 долу горе реалните седмици на плода изважда6 "2"седмици от гестационните или смята6 от датата на за4еването ,ако я знае6  с то4ност ,ако не здраве да е на ехографа 6те ти кажат на колко то4но отговаря бебето и не се задалбо4аваи сас сметки.Успех   
« Последна редакция: Юли 11, 2007, 17:25:26 pm от Shaym's25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #294 -: Юли 11, 2007, 17:48:01 pm »
Много ти блгодаря, точно такова нещо търсих, но не намерих. така ще знам кога какво се случва с бебето, много ми е интересно и откривам какво чудо е станало. Щастлива съм и вярвам, че всичко ще е наред. Просто само за това си мисля и нямям търпение да ида при док и пак да видя Точица(за сега така се казва).
Поздрави и целувки. :wink:
« Последна редакция: Юли 11, 2007, 18:00:31 pm от drink »
*
« Отговор #295 -: Юли 11, 2007, 19:00:07 pm »
честито дринк и лека бременност!
мисля, че в твоя случай най-правилно се смятат седмиците като извадиш 2 седмици от датата на зачеването. така най-правилно ще ти определят термина.

*
« Отговор #296 -: Юли 11, 2007, 20:42:25 pm »
Термина отна4алото се из4ислява до навар6ването на 40 гестационни седмици.След ехографкият преглед се променя(поне при мене се промени) и ти казват приблизитилна дата .При мене ве4е 2 пати ми казват разли4на дата след ехографа .Вса6ност само 5% от бременелките раждат на посо4ената им дата .Да се родят живи и здрави пак дали е на термина, по-рано или малко по-касно,няма зна4ение.Важното е да сме в добри раце като настапи момента
Успех  на вси4ки  :balk_7:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #297 -: Юли 11, 2007, 20:43:28 pm »
брейй, Лейдито наистина зачезна, вече 99% си мисля че е щастлива мама
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #298 -: Юли 12, 2007, 01:11:56 am »
Ахъммммм :lol:
*
« Отговор #299 -: Юли 12, 2007, 10:23:54 am »
Ахъммммм :lol:
Хайде, стискаме палци и чакаме със затаен дъх хубави новини!