0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките
« Отговор #560 -: Януари 28, 2010, 12:09:13 pm »
Ние с мъжът ми си бяхме харесали Jane, но по финансови причини се наложи да ползваме чисто нова Bertoni Carrera на наши приятели. Като цяло е стабилна и проходима, но тъй като е сравнително евтина, има своите недомислици. Не знам как е с другите триколки, но нашата минава на косъм през касите в магазините. ДФори в някои магазини не съм успявала да мина през касата. Тежичка е, но аз не шофирам и само когато сме с таткото, той я сгъва и разгъва. Аз също никога не съм застопорявала предното колело. Софийските улици и тротоари според мен са изпитание за всяка една количка и мама. Но се свиква. Успех! :D
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #561 -: Януари 28, 2010, 12:21:31 pm »
Аз съм с триколка Хане.
http://jane.es/#/catalogo-jane/de-paseo/cochecitos/slalom/strata/p-slalom
Рамката тежи 6.8 кг. С кош е около 10. Изключително маневрена (и аз не застопорявам предното колело), доста оф-роуд е отнесла. :D Не я заменям за друга. Изключително стабилна и широка за детето. Не е без значение и сигурността на кошницата за кола. В миналогодишните краш тестове беше на първо място (Страта).
За съжаление вариантът за близнаци е едно зад друго, което според мен е минус.

О, напротив, от 6 месечни я ползвам и им е много удобна (не става за новородени, защото предната седалка не се сваля до пълно легнало положение). Веднъж ги слагах в Косато-то, че бях спукала едната гума и то не бяха закачки и вземане на биберони и мрънкане. А като са един зад друг нямам такъв проблем. Единствено като недостатък на количката отчитам това, че детето на предната седалка много се свлича - е сега вече не, но докато беше по-малък все го вдигах Васи, че той е водача  :lol:. Ще се радвам да споделиш дали и при единичната е така, че сега пак съм се насочила към такава количка. Всъщност и mini ме зариби малко по Quinny Speedy, та ще видим. Но разликата в цената не е малка.
*
« Отговор #562 -: Януари 28, 2010, 12:33:06 pm »
Не съм имала проблеми със свличане. Аз си слагах една памучна пелена на гърба, защото много се запарваше и може и това да е от значение. При Спидито не ми харесва летния кош. Все ми се струва, че да спиш с вдигнати крака не е най-удобната поза. :D
ПП Честита втора лентичка. Леки и безоблачни дни до термин и здраво бебе.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #563 -: Януари 28, 2010, 12:39:01 pm »
Благодаря за пожеланията. Летния кош ли имаш предвид или коша за новородено? Нали говорим за една и съща количка?

Всъщност като се загледам май има нещо вярно, дано mini се включи с инфо по темата.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #564 -: Януари 28, 2010, 12:45:58 pm »
mari-al, благодаря за линка, има много хубави колички там.
Таурус ми беше вариант, ама е двойно по-скъпа от Ландера, а пък нямат съществена разлика.
Евро, Baby Jogger много ми хареса, ама това как се доставя до БГ?

От Англия, после приятели ми я донесоха.

http://www.babyjogger.com/international_distributors.aspx

Аз се бях спряла на количката за тризнаци и писах мейл до всички представителства на фирмата. Специално за тризнашката количка можеше да се достави единствено от Щатите защото никъде другаде не я предлагаха и не се ангажираха да ми я доставят. Инъче нямаше проблем да я поръчам от Бг, да платя и да ми я изпратят. Вече не си спомням но доставката от Англия излизаше около 110 паунда.
Много исках количката да не е влакче а да са едно до друго децата. После обаче видях на живо количката на Инглесина за тризнаци и много ми хареса, защото освен, че беше ползвана само 3 пъти и беше чисто нова, ми я дадоха и на половин цена.
Количката е тежка 25 кг е но е много маневрена и върви страшно леко. А и незнам каква количка за тризнаци тежи по-малко. Имам предвид количка, която да става и за зимна. Много сайтове прерових и изгледах, много приятели в чужбина бях ангажирала да проверяват кг, има ли напълно легнало положение и всякакви други характеристики. На Пег Перего тройката не съм я виждала на живо, но в единия магазин ми казаха, че когато двата коша са легнали, третия неможе да легне напълно.
Ето това е нашият товарен камион (според мъжа ми:))))))

смъквам бебетата направо в кошовете (живеем на 3 етаж и нямаме асансьор), а конструкцията на количката се сгъва като книга и стои на площадката между етажите. Аз лично съм много доволна от избора. Нямам проблем със слизането и качването по тротоарите и преодоляване на бордюри.
« Последна редакция: Януари 28, 2010, 12:50:04 pm от Lisko »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #565 -: Януари 28, 2010, 12:46:47 pm »
Не съм имала проблеми със свличане. Аз си слагах една памучна пелена на гърба, защото много се запарваше и може и това да е от значение. При Спидито не ми харесва летния кош. Все ми се струва, че да спиш с вдигнати крака не е най-удобната поза. :D
ПП Честита втора лентичка. Леки и безоблачни дни до термин и здраво бебе.

Аа, Уайтче, къде видя да спят с вдигнати крака в Спиди бе, мисля че за Бъз се сещаш

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #566 -: Януари 28, 2010, 15:12:37 pm »
Мини, извиняв, бъркам. :D Мислех, че всички Куинита са с такъв летен кош. :oops:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #567 -: Януари 28, 2010, 19:58:51 pm »

Ето това е нашият товарен камион (според мъжа ми:))))))
Уникален е!!! А пък само като си помислиш за товара... :) :) :)
смъквам бебетата направо в кошовете (живеем на 3 етаж и нямаме асансьор), а конструкцията на количката се сгъва като книга и стои на площадката между етажите. Аз лично съм много доволна от избора. Нямам проблем със слизането и качването по тротоарите и преодоляване на бордюри.
Имам приятели, които ползват Инглезина и също са много доволни. Но аз определено не искам тип влакче. Мисля изобщо да не качвам количката до апартамента, ще си нощува в багажника на колата. Доколкото разбирам от момичетата тук, по-тежката количка е и по-устойчива, така че теглото не ме притеснява. Baby jogger-a много ми допадна, но с такава доставка едва ли ще се заема.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #568 -: Януари 29, 2010, 09:06:09 am »
Имам приятели, които ползват Инглезина и също са много доволни. Но аз определено не искам тип влакче. Мисля изобщо да не качвам количката до апартамента, ще си нощува в багажника на колата. Доколкото разбирам от момичетата тук, по-тежката количка е и по-устойчива, така че теглото не ме притеснява. Baby jogger-a много ми допадна, но с такава доставка едва ли ще се заема.

И моето четене и разговори с майки ме доведоха до този извод - тежките колички са по-стабилни. Идеята ти за нощуването на количката в багажника е много добра, между другото ;) - заемам я веднага.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #569 -: Януари 29, 2010, 12:15:30 pm »
След още малко размисъл, я да задам този практически въпрос. Тъй като много се обсъжда размера на асансьорите, а до тук триколките ми харесват най-много, се чудя следното (само не ми се смейте, ако говоря пълни глупости).
По-удобно е, но наложително ли е количката да се вкарва в асансьора директно с бебето в нея? Или вариантът - вадиш бебето, слагаш го в кенгуро и сгъваш количката, за да влезе в асансьора, също е възможен?
(Моят проблем е, че имаме 2 асансьора, но големият не винаги работи.)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #570 -: Януари 29, 2010, 13:11:24 pm »
След още малко размисъл, я да задам този практически въпрос. Тъй като много се обсъжда размера на асансьорите, а до тук триколките ми харесват най-много, се чудя следното (само не ми се смейте, ако говоря пълни глупости).
По-удобно е, но наложително ли е количката да се вкарва в асансьора директно с бебето в нея? Или вариантът - вадиш бебето, слагаш го в кенгуро и сгъваш количката, за да влезе в асансьора, също е възможен?

Според мен си е напълно възможен стига да нямаш и багаж. Тогава май няма как да сгънеш количката защото по мои наблюдения на повечето багажниците им са отдоло.
Отскоро имам кенгуро и разигравах какви ли не варианти...ами, много ми е неудобно но ще се налага да си го ползвам понякога:))))))
Аз също мислех количката да стои сгъната в багажника на колата а кошовете на седалките. Свалям бебетата с 2 кошници а третото в кенгуро и сглобявам доло. Обаче ми излязоха криви сметките:))))) Не винаги около нас мога да паркирам близо до входа. Кошниците ми тежат колкото кошовете на количката. Стълбището е тясно да нося 2 кошници едновременно освен ако не вървя настрани, което пък е и опасно и изключително неудобно и затова в крайна сметка намерих вариант да свалям бебетата опаковани направо в коша, защипвам, качвам се за второто и така 3 пъти:) Предимството при нас е, че сме само 6 апартамента 4 от които обитаеми. Вратата (входната) се заключва винаги и така ми е спокойно, че няма как да влзе някой:)
Остана да се преборя и със паркиращите пред вратата за да мога да изкарвам количката:)))))))
Ама упорито съм си принтирала "табелки":) ще лепна една и на вратата, може някой да я прочете:)

Приятно разглеждане и пазарене момичета:))))))
« Последна редакция: Януари 29, 2010, 13:15:32 pm от Lisko »
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #571 -: Януари 29, 2010, 14:07:08 pm »

Моята се сгъва като тефтер, става на като чанта. Но тя е компактна и с не голямо шаси, влиза и в най-малките асансьори.
Съгласна съм че тежките колички са сигурни, но докато са малки бебетата не шават и не се въртят много, а дойде ли време да посядват и да се въртят - няма стабилни колички - трябва да си нащтрек постоянно. Има и още нещо, децата растат и натежават, прибавете багажа за разходки, покупки и каляската съвсем дотежнява.

Лис, дори не мога да си те представя с двете кошници в ръка и с кенгуру на врата. :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #572 -: Януари 29, 2010, 14:45:58 pm »
оле лискоооо,ти си направо героиня.то голямо приключение се оказа това  :D евала  8O

« Отговор #573 -: Януари 29, 2010, 15:28:03 pm »
Лиско направо ме кара да се чувствам като някаква лигла, че въобще ми минават тия въпроси през ума  :lol: Майка-героиня.

« Отговор #574 -: Януари 29, 2010, 16:48:54 pm »
mini, а имаш ли представа колко тежи твоята количка и какви размери има в сгънато положение. много ми хареса този модел, но нещо не намерих подобна информация в нета.

*
« Отговор #575 -: Януари 29, 2010, 20:18:37 pm »
mini, а имаш ли представа колко тежи твоята количка и какви размери има в сгънато положение. много ми хареса този модел, но нещо не намерих подобна информация в нета.

11.5 кг (това е с летния кош) и 45 x 66 x 95 cм

Колелата са големи и заради това трудно влиза в малък багажник.

*

Lisko

• *
  • 5448
« Отговор #576 -: Януари 29, 2010, 22:29:57 pm »
Лиско направо ме кара да се чувствам като някаква лигла, че въобще ми минават тия въпроси през ума  :lol: Майка-героиня.

Ти гледай да намериш най-удобния вариант за вас. Няма лигавщини тука:) Де да имахме асансьор, все в него щях да съм:)))))))))Хич не ща да съм герой ако ме питате. Искам да съм директор на асансьор:)))))))
« Отговор #577 -: Януари 30, 2010, 10:34:36 am »
Лисе това за доректора ме разби направо
сори за спама
*
« Отговор #578 -: Януари 30, 2010, 11:08:34 am »
Ако това е само план Б ще стане, но да е практика не е удобно. Кенгуруто за мен е изключително неудобно - трудно го слагам в него (особено ако е навлечен), като беше по-малък повръщаше като го сложа в кенгуру, зимата често е с чувалче, което прави невъзможно слагането в кенгуру - с две думи не се научих да го ползвам. На ръце ми е по-удобно.

Лис, така ти се радвам  :D Наистина герой!
« Отговор #579 -: Януари 30, 2010, 14:52:38 pm »
midge, да, става въпрос за план Б и все пак за не повече от 5 минути - от партера, в асансьора и до вратата.