0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #200 -: Юли 18, 2007, 23:04:43 pm »
Моята коса от бременността стана разкошна, спря да пада, стои добре и най-важното спря да се омазнява, това е такова удобство, мия я веднъж, максимум два пъти в седмицата, а тя е суха на барут, а преди това през ден я миех и стоеше ужасно.
Явно при всеки е различно или по-скоро в обратно пропорционално на предишното ти състояние.

*
« Отговор #201 -: Юли 18, 2007, 23:15:25 pm »
Момичета, я споделете нещо за околоплодните води. Тези, които имат вече опит??? Какво е количеството, което изтича приблизително, дали изобщо ще разбера, ако ми изтекат, наведнъж ли изтичат, че нещо май въжето взе да ми се стяга около врата.... 8O
За околоплодните колежката каза че като са и изтекли се е чуствала все едно че се е напишкала, но нямали такава миризма. Просто вода! А днес една приятелка ми беше на гости и сподели че не са и изтекли околоплодните води, а са започнали контракции - родилни, имала е разкритие и като е отишла в родилния дом са и спукали мехура и тогава са изтекли. Каза че "тези" контракции няма как да ги сбъркаш!
« Последна редакция: Юли 18, 2007, 23:17:24 pm от gabi »
« Отговор #202 -: Юли 19, 2007, 01:02:11 am »
Аз отидох да раждам без околоплодни води, е не съм разбрала какво е станало с тях. И някакъв си завеждащ отделението, сърдит чичко доктор, ми се накара, как така съм нямало да знам кога са ми изтекли. :x Освен да са ми текли, когато съм ходила до 00, по бельото не съм виждала.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #203 -: Юли 19, 2007, 07:49:19 am »
Странно наистина да не усетиш - усещането е различно от всичко друго, което ти се е случвало - сякаш някой ти излива водата измежду краката, напирмер, със спринцовка!
Матей - 1.04.2006 г
« Отговор #204 -: Юли 19, 2007, 08:21:24 am »

Аз нямам никакви симптоми, освен гадене, когато си мия зъбите. Дори и гърдите не ме болят от 2 седмици.
[/quote]
Диде, аз имам същия проблем с миенето на зъбите. Преди седмица обаче си купих детска паста за зъби и с нея положението е доста по-добро, пак имам спазми понякога, но поне не стигам до крайности. 

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
« Отговор #205 -: Юли 19, 2007, 08:46:11 am »
Имам и още един въпрос, глезенът ми отича, аз си мислех, че е нормално, но майка ми ме наплаши, че може да е от увеличен албумин. Някой знае ли дали при увеличен албумин отича само единият глезен и възможно ли е за десет дни от долна граница на албумина да съм го вдигнала до толкова, че чак отоци да ми прави. :(На 7-ми съм го изследвала последно и беше точно на долна граница на нормата.

Аз задържах вода, подуваха ми се глезените най вече. Албумина както и всичките ми изсл. бяха абсолютно ОК. Възможно е Lan, да ти се подува глезена и от продължително седене/стоене в една поза. Например аз седях продължително време пред компютъра в офиса, работих до влизането ми в 9 месец. Не се чувствах много комфортно, но нямах избор, трябваше да се работи. Малчо след 7-ия месец, много ме риташе когато чуеше ужасния звук от матричния принтер, както и като се заседявах повече от 1-2 ч. в една поза, най вече седнала. Тогава ставах и започвах да правя леки упражнения и разходки.

П.П. Нито съм разбрала нещо от контракции по време на цялата ми бременност, нито пък са ми изтичали водите. Знам, че с наближаването на термина, те намаляват и може да изтичат много леко и постепенно.
« Последна редакция: Юли 19, 2007, 08:49:17 am от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #206 -: Юли 19, 2007, 11:04:22 am »
Честитки за новодошлите - Вертолетка и Декики.
Леки и безоблачни 9 месеца, по-малко притеснения и повече усмивки.
Декики, в бг-мама бях чела за момиче с подобен проблем с косопад по време на бременност. Казваше, че се е подстригала и всичко приключило.
На първа ФМ се записах при Мазнейкова. Това е положението. Сега трябва и за втората да мисля, че да не изпусна и нея. :?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #207 -: Юли 19, 2007, 11:30:06 am »
Много благодаря момичета за информацията относно изтичането на водите, но въжето ми е на гушата - това е положението. Успокоява ме факта, че бебо си плува и го усещам, нямам болки, ако имам изтичане на води, то е съвсем малко...., не ми е паднала слузестата тапа, но тя пък не винаги падала прдварително и при запис на тоновете онзи ден всичко беше ОК (пишеше на кардиограмата - реакт. плод). Утре сутрин пак сме на запис на тонове. И чакам!

Васи, те докторите, някои, си мислят, че като водят раждания всеки ден, та и ние трабва да сме подготвени, все едно раждаме всеки ден...   :x
« Отговор #208 -: Юли 19, 2007, 11:33:54 am »
Благодаря Касси!Точно това , че не съм сигурна дали е от инвитрото или от бременноста ,но факт е ,че почна изведнъж точно след като разбрах ,че съм бременна .Някой ако е имал такъв проблем нека да сподели.
Честито, Декики и леки  :cloud9: ти желая!
Аз също имам косопад, но лек.
По дебелите книги пише, че доста често в началото на бременността има косопад.
При теб може и сезонен да е.
Пиеш ли някакви лекарства?
Аз пия естрофем и там пише,че има вероятност да се появи косопад.
За твое успокоение се консултирай с дерматолог.

mariposa, благодаря:)
Да ти кажа аз много му се наслаждавам на това гадене понеже ми е единствения признак :oops: :D

Поздрави,
Диана
« Последна редакция: Юли 19, 2007, 11:36:51 am от Диана »
*
« Отговор #209 -: Юли 19, 2007, 11:34:44 am »
Nina, съвсем малко остана! Стискам ти палци!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #210 -: Юли 19, 2007, 11:42:55 am »
Мерси Габи :)

За косопада..... - незнам дали арт/инвитро имат нещо общо, но аз например съм с естествено забременяване. Въпреки това, през по-голямата част от бременността ми, косата ми капеше ужасно. Толкова много косми сигурно и Чубака от Междузвездни няма, от къде се взеха. Но въпреки това косата ми си е същата, както е била винаги. Сега не ми капе изобщо, но въпреки това не се е променила или сгъстила, само дето съм урасла като вещица, щото любимия ми, който не е суеверен, незнайно защо относно подстригването нещо се побърка и не се стрижа  8O
« Отговор #211 -: Юли 19, 2007, 11:56:08 am »
Диде, и аз така, но след като веднъж ме докара и до повръщане, се принудих да предприема мерки.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #212 -: Юли 19, 2007, 14:48:53 pm »
Цитат
Публикувана от: Диана
Да ти кажа аз много му се наслаждавам на това гадене понеже ми е единствения признак

Диди, ако знаеш, колко ти се радвам  :bighug:
И аз, да ти кажа, с огромно задоволство и гордост лежах и ми се гадеше, ставах и повръщах, но сега й се кефя повече на бременността  :balk_68: Еле пък, като си спомня как си опипвах гърдите 2 дни непрекъснато, като ми спаднаха първия път и ходех да се проверявам през 5 мин. в тоалетната...  :oops: И моята коса окапа, наложи се да направя радикална подстрижка, дори майка ми ме обвини, че за тва, видиш ли, е щяло да е момиче  :lol: .Свързвам косопада си основно с Хашимотото.

Нина, стискам всички възможни палци. Как се чувстваш?

dekiki, Вертолетка, прекрасни новини! Спокойна и лека бременност!

« Отговор #213 -: Юли 19, 2007, 15:07:39 pm »
...

Васи, те докторите, някои, си мислят, че като водят раждания всеки ден, та и ние трабва да сме подготвени, все едно раждаме всеки ден...   :x

Подразних се, че така ми говореше като на малоумна. Все пак съм голям човек, отделно съм чела доста, но както и да е, мисля че ако имаше видимо изтичане, няма как да го пропусна. Все пак се наблюдавах доста, преносвах, родих 8 дни след термин. Ама какво да кажа, той и така ми спука водите, дето ги нямаше, че Андрея имаше драскотини и подуто на главата повече от месец. Доста груб доктор, ама поне нямаше студенти де. Че то и така, който мина и ме прегледа, а то е доста болезнено. 
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #214 -: Юли 19, 2007, 15:47:41 pm »
Нина, стискам палци всичко да мине лека и безпроблемно!
Матей - 1.04.2006 г
*
« Отговор #215 -: Юли 19, 2007, 17:52:15 pm »
Имам нова питанка:
знаете ли някакво ефикасно средство за намаляване на синките от фраксипарина? Трябва да е безвредно за бременни.
Коремът ми е в ужасно състояние. :(

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #216 -: Юли 19, 2007, 17:56:44 pm »
аз доколкото разбрах ако си го биеш сама можеш да контролираш процеса и при болка да спреш щото като имало болка тогава се получавали синини.
иначе като мазило мисля лиотон ставаше и за синини ама не знам как е за бременност
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #217 -: Юли 19, 2007, 18:00:06 pm »
Лили, няма никаква логика при мен между болката и синините. Понякога при по-силна болка нищо не се появава, понякога без болка са най-страшни. :?
Имам хепароид, но изрично пише да се прилага при бременни само по предписание от лекар.
Мога да си ходя и синя, но, ако някой даде идея, защо не. :D

Антоан дьо Сент Екзюпери
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #218 -: Юли 19, 2007, 18:02:04 pm »
не знам мирка. аз още не съм я прилагала тая екстра. така съм чувала от момичетата които са си я слагали сами.
що не питаш в аптеката директно
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #219 -: Юли 19, 2007, 18:04:01 pm »
що не питаш в аптеката директно
Щото не съм се сетила. :lol:

Антоан дьо Сент Екзюпери