Момичета аз съм от Бургас, но ако всичко е наред мисля да раждам в Пловдив или София секцио след месец.Притеснено ми е как ще се приберем след изписването от болницата.Към количката, която сме избрали има и кошница за кола, но дали е удачно да пътуваме 4 или 6 часа с новородено в кошницата?Тя нали няма пълно легнало положение.....какво да се положи отдолу за да стане пълно легнало положение?
Една приятелка ме посъветва да пътуваме с порт бебе...ама дали няма да ни глобят, заради този нов закон бебето да е задължително в кошница за кола?
Както и дали да се пуска климатик в колата заради жегите?
Мила я се стегни, верно нещо си се ошашкала
. Аз нали раждах в Пловдив, транспортирахме бебчо в кошницата, никакви ама никакви проблеми. Спа през целият път, само се пробуди за манджането и пак си заспа. Аз бях постлала една тънка пухина завивка отдолу и отгоре той с пеленката за изписване, която също беше леко пухина, но аз раждах през най студеният период от есен/зима 2006.
Ние бяхме пуснали парното в колата, нямахме грижи пък и вкъщи си бяхме на климатик. Климатик работещ на охлаждане, няма проблем стига да не духа директно към детето. В Торакс така беше разположено леглото ми, че климатика ми духаше директно, на моменти даже ми ставаше студено, затова и завивах почти през глава бебчо. Щом в болниците поддържат 22-23 градуса в жегите, мисля няма проблеми за охлаждане в автомобил и не само. За вкъщи през първият месец, охлаждащият климатик да работи от другата стая, това знам аз. Ние вече верно сме големи, но климатика работи нон стоп вече два месеца и нещо, даже спим и на климатик. Аз от погрешни съвети, дълго не пусках климатик на охлаждане и детето ми се претопли, ама това е друга история.