0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 6 част
« Отговор #240 -: Юли 20, 2007, 10:07:04 am »
Благодарско за съветите против синки. :D
Явно нямам достатъчно подкожна тъкан за това. Все пак съм 59 кг. при 175 см. :D

Ами давай по-смело с хапването  :wink: :lol: Аз си имам оформени мускули на ръцете, ама все намирахме малко кожица отзад. Ще видиш, че скоро като се опъне коремчето ще стане по-трудно търсенето на местенце  :P
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #241 -: Юли 20, 2007, 10:13:40 am »
И на мен ми беше посинял корема, затова една седмица слагах инжекциите в ръката. Сега вече си ги бия сама и засега нямам синини. Днес бях на гинеколог и съм малко притеснена, защото едното ембрионче е спряло да се развива, а другото според доктора отговаря на 8 г.с., пък аз си мисля, че съм 9. Затова и не пиша много-много чакам все да някак си да се уверя, че всичко е наред, ама... Каквото такова.
Рошко, стискам палци всичко да е наред! :crossfingers:

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #242 -: Юли 20, 2007, 10:18:00 am »
Рошко, кураж!
Всичко ще е наред, с теб сме.
*
« Отговор #243 -: Юли 20, 2007, 10:51:17 am »

Момичета, имате ли представа каква е "нормалната" температура за бременна? Имам чувството, че постоянно горя, а бях толкова зиморничева преди... то не, че времето не ни нагорещява ама...

Роби, аз съм същата. Преди винаги ми беше студено - ела сега да ме видиш, дори и при нормална температура умирам от жега. Ама така ще е... Поне лятото ще продължи още само 2 месеца :lol:
Ми то не останало :lol:
« Отговор #244 -: Юли 20, 2007, 10:54:37 am »

Момичета, имате ли представа каква е "нормалната" температура за бременна? Имам чувството, че постоянно горя, а бях толкова зиморничева преди... то не, че времето не ни нагорещява ама...
Мисля, че над 37 градуса, но не съм сигурна дали през цялата бременност или до определен месец.
Може да нямаш висока температура, а само такова усещане.
Аз понякога горя,  а като премеря Т е 36 и нещо.
*
« Отговор #245 -: Юли 20, 2007, 11:27:11 am »
Е, това с температурата това лято направо е жестоко  :?
Аз по принцип съм толкова топлолюбив човек, ама елате ме вижте сега - направо полудявам - не мога място да си намеря от топлина - но това са си екстрите с тея хубави подаръци, дето получихме  :wink:
« Отговор #246 -: Юли 20, 2007, 11:34:41 am »
Е, това с температурата това лято направо е жестоко  :?
Аз по принцип съм толкова топлолюбив човек, ама елате ме вижте сега - направо полудявам - не мога място да си намеря от топлина - но това са си екстрите с тея хубави подаръци, дето получихме  :wink:
Поне обичаш топло, ами аз хич не мога да издържам на горещо, познай как съм сега :x
*
« Отговор #247 -: Юли 20, 2007, 12:33:50 pm »
Момичета току що се връщам от ФМ. Всичко ни е перфектно, в нормите. Имаме си всичко - очички, стомахче, пикочен мехур, дробове ...... и нещо стърчащо между крачетата  Много съм доволна от лекарката, всичко обясняваше докато ме гледаше, огледа бебо няколко пъти целия, накрая дори ми включи 3D и ми направи снимки. А забравих - вървим с една седмица напред - отговря на 12г.с. + 3 дни. Сега не мога да спра да си гледам снимкчиците от 3Д-то. МНого хубаво се вижда маминото....

« Отговор #248 -: Юли 20, 2007, 12:39:49 pm »
Поздравления, mim4o :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #249 -: Юли 20, 2007, 13:58:50 pm »
mim4o, поздравления за добрите резултати! Наистина е вълнуващо, особено 3Де-то, толкова ясно се виждат личицата на бебетата, та дори и прилика се открива с родителите, хехе. Ти при д-р Димитрова ли ходи? Най-важното е всички бебета да здравички!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #250 -: Юли 20, 2007, 14:35:58 pm »
Не, ходих при Врагалева. Много мила докторка. За Димитрова записват за след 20.09.  Забравих да ви кажа че си имаме хубава носна костица и гънката на вратлето е по-малка от 1мм. Каза ми че за в момента рискът за Даун ми е 1:4487. На бланката пише и някакъв друг риск NТ риск 1:763. Някой знае ли какъв е тоя риск че аз в еуфорията не попитах?

КАСИ аз съм в Младост 1а. :wink:
*
« Отговор #251 -: Юли 20, 2007, 14:45:33 pm »
white, това със синките явно е индивидуално. на мен не ми се появиха синки, а само буци. смених с ръцете. а и наистина като порасне още малко коремчето и става все по трудно да намериш място за стискане :)

рошко, дано всичко при теб е наред и да се развива добре другото ембрионче!

каси, в коя младост си? аз съм в 1.

аз да кажа, че вчера бях на ФМ при доц. Томова, много подробно обяснява всичко, и при бебчо всичко е нормално. момченце е :D

*
« Отговор #252 -: Юли 20, 2007, 15:19:14 pm »
Честити ви сини новини  :D
Да са живи и здрави бебчовците!
*
« Отговор #253 -: Юли 20, 2007, 15:58:05 pm »
Момичета аз съм от Бургас, но ако всичко е наред мисля да раждам в Пловдив или София секцио след месец.Притеснено ми е как ще се приберем след изписването от болницата.Към количката, която сме избрали има и кошница за кола, но дали е удачно да пътуваме 4 или 6 часа с новородено в кошницата?Тя нали няма пълно легнало положение.....какво да се положи отдолу за да стане пълно легнало положение?
Една приятелка ме посъветва да пътуваме с порт бебе...ама дали няма да ни глобят, заради този нов закон бебето да е задължително в кошница за кола?
Както и дали да се пуска климатик в колата заради жегите?
*
« Отговор #254 -: Юли 20, 2007, 16:30:57 pm »
Момичета аз съм от Бургас, но ако всичко е наред мисля да раждам в Пловдив или София секцио след месец.Притеснено ми е как ще се приберем след изписването от болницата.Към количката, която сме избрали има и кошница за кола, но дали е удачно да пътуваме 4 или 6 часа с новородено в кошницата?Тя нали няма пълно легнало положение.....какво да се положи отдолу за да стане пълно легнало положение?
Една приятелка ме посъветва да пътуваме с порт бебе...ама дали няма да ни глобят, заради този нов закон бебето да е задължително в кошница за кола?
Както и дали да се пуска климатик в колата заради жегите?

Мила я се стегни, верно нещо си се ошашкала  :). Аз нали раждах в Пловдив, транспортирахме бебчо в кошницата, никакви ама никакви проблеми. Спа през целият път, само се пробуди за манджането и пак си заспа. Аз бях постлала една тънка пухина завивка отдолу и отгоре той с пеленката за изписване, която също беше леко пухина, но аз раждах през най студеният период от есен/зима 2006.
Ние бяхме пуснали парното в колата, нямахме грижи пък и вкъщи си бяхме на климатик. Климатик работещ на охлаждане, няма проблем стига да не духа директно към детето. В Торакс така беше разположено леглото ми, че климатика ми духаше директно, на моменти даже ми ставаше студено, затова и завивах почти през глава бебчо. Щом в болниците поддържат 22-23 градуса в жегите, мисля няма проблеми за охлаждане в автомобил и не само. За вкъщи през първият месец, охлаждащият климатик да работи от другата стая, това знам аз. Ние вече верно сме големи, но климатика работи нон стоп вече два месеца и нещо, даже спим и на климатик. Аз от погрешни съвети, дълго не пусках климатик на охлаждане и детето ми се претопли, ама това е друга история.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #255 -: Юли 20, 2007, 16:35:35 pm »
Аз съм в Младост 3, блока до разклона за Горубляне  :wink: Може да си направим сбирка?  :D
Ей, много момченца ще си имаме тук! Хайде, догодина повече девойки!  :lol:

*
« Отговор #256 -: Юли 20, 2007, 16:52:22 pm »
Аз съм в Младост 3, блока до разклона за Горубляне  :wink: Може да си направим сбирка?  :D
Ей, много момченца ще си имаме тук! Хайде, догодина повече девойки!  :lol:

мооже :)
на мен между другото и офиса ми е на 2 мин. от БНТ :wink:

*
« Отговор #257 -: Юли 20, 2007, 17:26:42 pm »
Я да ви питам нещо глупаво - проблем ли е че бебчо е по-голям отколкото трябва да бъде? Сори за тъпия въпрос ама....
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #258 -: Юли 20, 2007, 18:09:00 pm »
Я да ви питам нещо глупаво - проблем ли е че бебчо е по-голям отколкото трябва да бъде? Сори за тъпия въпрос ама....

Като гледам лентичката ти, имаш бая време до раждането. Стискай палци да е здрав, пък Господ си знае работата! Дишай спокойно!  :lol: И моите вървят по едри, и като за едно в тази седмица, но какво да се прави!  :wink:

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #259 -: Юли 20, 2007, 20:40:15 pm »
И на мен ми беше посинял корема, затова една седмица слагах инжекциите в ръката. Сега вече си ги бия сама и засега нямам синини. Днес бях на гинеколог и съм малко притеснена, защото едното ембрионче е спряло да се развива, а другото според доктора отговаря на 8 г.с., пък аз си мисля, че съм 9. Затова и не пиша много-много чакам все да някак си да се уверя, че всичко е наред, ама... Каквото такова.

Рошко с тебе сме!
Много късмет!

Пиши ни!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)