Това е нашето трето лято 'без деца на море'. Най-голямото ни желание е да си останем в големия прашен град София и да гушкаме малко съкровище, но съдбата има други планове за нас. Ние сме стерилни. Борим се, надяваме се, вярваме ...и правим всичко , което е по силите ни.
Ходим на море.
Не защото искаме да си починем, а защото смяната на климата и морето са благоприятни за забременяване. Може би само момичетата от този форум няма да ме помислят за луда. За всички останали е налудничаво. Но ние правим всичко, което е по силите ни.
В хотела на морето беше пълно с деца. Малки, по-големички, бебенца, момченца, момиченца....Сутрин стават към 7 и започва една врява. Нощем бебетата плачат. И на мен ми се плаче с тях. Уж сме на морето да се отпуснем, да се случи чудото...
Сутрин на закуска гледка: Майки нервно пушат цигари и духат в личицата на децата си. През минута някой заплашва 'Гошко, ако отидеш там ще те напляскам, Пешко ако пипнеш това ще ти скъсам ушите, не може това, не може онова" "не може да тичаш, не може да пищиш, не може да си играеш с другите." Заплахи, забрани...наслушах се.
А аз преглъщам с болка и си казвам, догодина няма да дойда тук. Ще отидем някъде където няма деца, за да се отпуснем....
А ще има нови майки, които ще се оплакват колко е тежко с деца на море. Ще пушат нервно, ще бият децата си, и ще забременяват спонтанно...
И няма да знаят какво е без деца на море