0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: кафяво зацапване
« Отговор #20 -: Август 14, 2007, 20:26:37 pm »
ПОвечето гинеколози казват,ч е до седмица след цикъл е нормално да има зацапване, докато се изчисти напълно от менструацията. Но не е зле и да си изследваш хормоните. Аз например миналото лято така ми зацапваше през седмица. Май месец ми дойде цикъла, беше ми нормално 4 дни и след две седмици пак и така се почна близо два месеца. Направиха ми изследвания и ми беше нисък прогестерона. Изписаха ми Дуфастон за три месеца и така влязоха нещата в крак, НО... като го спрях пък взе да ми идва на 40 дни и повече,ако изобщо ми дойде. И така се почна ходенето по доктори и ще спра до тук, че стана мого дълго :)
« Отговор #21 -: Август 14, 2007, 23:12:03 pm »
Благодаря ви момичета за съвета.Аз и не смятам да се отказвам.Мисля да си иследвам все пак хормоните и без направлението,за което не знам, колко време трябва да чакам.Жалко е ,че много от нас посещават лекари,които  не са достатъчно компетентни и отзивчиви,  да ни насочват и прилагат адекватно и  ефективно лечение.Много съм разочарована за пореден път от  гин. при която бях последно.Освен отказаното направление при прегледа установи,че единият ми яйчник е доста уголемен,но не ми каза  на какво евентуално може да се дължи и как би могло да се лекува.Ама и тя явно знае толкова ,колкото и аз.То тук в сайта има много по- знаещи и отзивчиви  без да са лекари. 

« Отговор #22 -: Август 14, 2007, 23:43:48 pm »
Здравей,
не искам да те плаша но това е един от симптомите за ендометриоза. аз също имах такова зацапване което продължаваше дълго, преди цикъл, след цикъл, по средата на цикъла.... после се оказа че имам ендометриоза... а години ме тъпчеха с противозачатъчни за регулиране на хормоните... твойта киста смали ли се, да не е шоколадова киста?
« Отговор #23 -: Август 15, 2007, 19:48:27 pm »
Здравейте момичета!
 Лошото при мен е че напоследък почти всеки месец е така.Бях чела,че може да се дължи на ендометриоза,но доколкото знам единствения сигурен начин да е открия е лапаро.
 Кистата ми беше фоликулярна,въпреки че незнам как лекаря разбра че е такава като нито един хормон не прегледа докато не минаха 3 месеца,аз си е имах и той тогава пусна изследване за прогестерон.Много ме е  яд че не съм знаела достатъчно и съм се доверявала на преценката му ,но сега вече не съм такава,благодарение на вас.
Кистата се спука сама на 3-ят месец и половина след като ми е откриха.От тогава никакви други хормони не са проверявани.
« Отговор #24 -: Август 15, 2007, 20:08:01 pm »
Моят съвет е да не предприема6 хормонално ле4ение без да си сигурна в лекаря.При мене се полу4ава кафеникаво зацапване,когато имам киста и тя стане доста голяма.Понякога зацапването продължава по 14/15 дни и пове4е,но обикновено запо4ва по средата на цикъла.
« Отговор #25 -: Август 15, 2007, 22:42:44 pm »
Здравейте момичета!
 Лошото при мен е че напоследък почти всеки месец е така.Бях чела,че може да се дължи на ендометриоза,но доколкото знам единствения сигурен начин да е открия е лапаро.
 Кистата ми беше фоликулярна,въпреки че незнам как лекаря разбра че е такава като нито един хормон не прегледа докато не минаха 3 месеца,аз си е имах и той тогава пусна изследване за прогестерон.Много ме е  яд че не съм знаела достатъчно и съм се доверявала на преценката му ,но сега вече не съм такава,благодарение на вас.
Кистата се спука сама на 3-ят месец и половина след като ми е откриха.От тогава никакви други хормони не са проверявани.
ако се притесняваш от лапарото недей, въобще не е сериозна операция, дори бих казала че не е операция а интервенция но това май все пак е въпрос на лични възприятия. та мисълта ми е ако наистина имаш съмнение да не забавяш защото ако е ендо тя се развива непрекъснато
*
« Отговор #26 -: Август 16, 2007, 09:15:51 am »
ПОвечето гинеколози казват,ч е до седмица след цикъл е нормално да има зацапване:)

Как ли пък не! Не е нормално след 4-5 дни цикъл, още 7 дни да ти зацапва.