0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснения
« Отговор #20 -: Август 19, 2007, 22:47:08 pm »
по-добре пиши в темата асистирани и репродуктивни, там четат повечето момичета които искат да правят процедури.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #21 -: Август 20, 2007, 23:54:20 pm »
Айде и аз се намеся- на всяко гърне капак  :wink: - в Англия на реципиента се връщат най-добрите яйцеклетки, + ако са не4етен брой извадените, 1 пове4е отива в полза на реципиента, така 4е явно по този на4ин хората си решават проблема с мнителността на реципиентите относно какво полу4ават и с какво ка4ество, така 4е да дариш яйцеклетка наистина трябва да имаш смелост и отговорност, а не просто да си кажеш, абе извадиха пове4е, я да ги дам, защото бихте ли ги дали, ако знаете 4е най -добрите именно ще бъдат дарени?
И един въпрос от медицински характер, ако някой може да ми отговори- дали ако жената е слабо стимулирана има вероятност да произведе по ка4еств. яйца, макар и по- малко на брой или е по добре да се образуват пове4е яйца, защото това е признак на тяхното ка4ество- не знам дали може да има отг. на този въпрос де, но ако някой знае да каже...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #22 -: Август 21, 2007, 18:54:01 pm »
Здрасти миори на въпроса ти от медицински характер - според обясненията на доц. Маркова да! големите количества стимулиращи препарати влияят върху качеството на яйцеклетките - правят ги по-некачествени, по-крехки. Срещала съм и други подобни мнения от специалисти в тази област  :D
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
« Отговор #23 -: Август 22, 2007, 08:22:44 am »
Здравейте,ами то много просто звучи пиеш естрофем за лигавицата и......готово,само че не е така ,от този естрофем се получават кисти и тогава......После всичко отива по дяволите.
« Отговор #24 -: Август 22, 2007, 10:41:47 am »
Марилина , относно притесненията ти за наследствени и генетични болести на донора , считам ги за нормални.
Отговор можеш да получиш с новите методи на предимплатационната диагностика , стига да можеш да си го позволиш  финансово в комплект с инвитро процедурата.
Аз бих го направила и със собствените си яйцеклетки , но финансово ми е непосилно.

Повече по темата:
http://www.ivf.bg/?p=640
« Последна редакция: Август 22, 2007, 16:27:32 pm от Efirche »
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #25 -: Август 25, 2007, 13:12:12 pm »
Абе хора това е анонимно занимание-даряването. Нищо чудно, че не намирате инфо. Консултирайте си се с лекарите най-добре по тая тема. 
« Отговор #26 -: Август 25, 2007, 15:12:13 pm »
Анонимно е когато жената даваща яйцеклетки мине през клиника и там намерят на кого да ги сложат,но самата процедура и какви са изследванията е ясно.
Ако сестра ти или друга твоя близка реши да ти стане донор, пак ли е анонимно.
« Последна редакция: Август 25, 2007, 15:15:28 pm от Ledena_luna »
*

naha

• 1474
« Отговор #27 -: Август 25, 2007, 17:17:27 pm »
Невъзможно е да ти станат донори близки роднини, евентуално някаква много дълечна братовчедка. Изледванията са стандартни при донорите както за нормално инвитро/ИКСИ. Процедурата си е най-обикновенна само дето двете жени не се познават. Няма нищо по-специално. Но това, че става дума за донорство от такъв тип ясно говори за анонимност.
*

naha

• 1474
« Отговор #28 -: Август 25, 2007, 17:23:18 pm »
И един въпрос от медицински характер, ако някой може да ми отговори- дали ако жената е слабо стимулирана има вероятност да произведе по ка4еств. яйца, макар и по- малко на брой или е по добре да се образуват пове4е яйца, защото това е признак на тяхното ка4ество- не знам дали може да има отг. на този въпрос де, но ако някой знае да каже...
Няма гаранция 100%-ва, че след лека стимулация ще се извадят много качествени или по-качествени, както и след по-силна такава, че ще са с ниско качество. Но има вариянт след лека стимулация да се извадят прекалено малко яйцеклетки или да не реагира жената. Всичко зависи от организма и как ще се развият нещата зависи също и от опитния лекар и внимателното наблюдаване по време на процедурата.
*
« Отговор #29 -: Август 26, 2007, 13:22:55 pm »
Да де, но аз мислех 4е и две яйцеклетки са достатъ4ни, стига да са добри и да се оплодят и да се хванат, какъв е смисълът от 9-10 и после редукции... :?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #30 -: Август 26, 2007, 13:33:42 pm »
Невъзможно е да ти станат донори близки роднини, евентуално някаква много дълечна братовчедка. Изледванията са стандартни при донорите както за нормално инвитро/ИКСИ. Процедурата си е най-обикновенна само дето двете жени не се познават. Няма нищо по-специално. Но това, че става дума за донорство от такъв тип ясно говори за анонимност.
Извадка от новия ни закон:
(4) Информацията за донора и реципиентите може да бъде споделяна помежду им само при родствено дарителство, но не и на трети лица, включително техни близки и роднини.
Което потвърждава че може твоя близка да ти стане донор, не може да е близка на мъжа ти ако ще се ползва неговия материал.

*

naha

• 1474
« Отговор #31 -: Август 27, 2007, 12:22:29 pm »
А в случая за родствено дарителство ли става дума?
Лично мен ме питаха за имената на първите ми братовчеди, което мисля, че не е случайно.
Да де, но аз мислех 4е и две яйцеклетки са достатъ4ни, стига да са добри и да се оплодят и да се хванат, какъв е смисълът от 9-10 и после редукции... :?
Ако ти върнат повече от 3 тогава има риск да се наложи редукция. И то ако се хванат.
« Последна редакция: Август 27, 2007, 12:36:34 pm от naha »
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #32 -: Септември 04, 2007, 11:42:47 am »
Когато не знаех дали ще можем да изтеглим кредит, и се чудех какво да правя, единственото, което ми хрумна е да питам приятелката си (тя роди февруари) съгласна ли е да ми даде яйцеклетка, ако се наложи.
Не знам на практика как стоят нещата, при условие, че тя няма да прави ин витро.
Сега сериозно се замислям ако не успеем и този път, да питам Док възможен ли е
този вариант. Нали се познаваме?
Дано не ми се налага да прибегна до това... :crossfingers:
« Отговор #33 -: Септември 04, 2007, 14:09:30 pm »
Eganeva,едва ли приятелката ти ще се съгласи да се подлага на стимулация и т.н. щом няма да прави инвитро!Единствено ако иска да си замрази яйцеклетки за по-нататък.Сега поне,който може да си го позволи, има такава възможност.Когато синът ми беше малък се пазех да не забременя за да не изтърва работата,а сега когато искам да имам второ-не мога да отделя яйцеклетка(ранен климакс).Ако преди 10год.замразяването се прилагаше при нас,може би щях да го направя.Човек не знае какво ще му дойде до главата!От друга страна мога да кажа за себе си,че предпочитам да не знам от кого е взета яйцеклетката.Това си е мое мнение :balk_91:
*
« Отговор #34 -: Септември 04, 2007, 22:17:03 pm »
Задължително ли е да бъде стимулиран донор-а, аз съм се съгласила на лека стимулация- от която да измътя най-много 3 яйца, ако трябва ще дарявам няколко пъти докато жената забременее, но в никакъв слу4ай няма да се стимулирам за 20 яйца, защото не ми се влиза в менопауза на 30.
Аз пък предпо4итам да знам кой е донор-а, ако реша да кажа на децата си някой ден 4е са от донор, за тях би било по-лесно да 4уят, взехме мат. от 4и4о ти еди-кой си, или леля ти еди-коя си, отколкото, дадоха ни сперми4ка/ яйцеклетка, но кой е биолог ви баща/ майка- нямаме на идея!! Аз така мисля...

« Отговор #35 -: Септември 05, 2007, 08:18:14 am »
но в никакъв слу4ай няма да се стимулирам за 20 яйца, защото не ми се влиза в менопауза на 30.

какво имаш предвид, miori?  8O
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
Re: донорска яйцеклетка-съвети и притеснени&#
« Отговор #36 -: Септември 05, 2007, 11:52:28 am »
Ами аз като гледам колко момичета има тук с по 2-3 инвитро процедури, те вече трябва да са всичките в климактериума  8O

Другото, което ми стана интересно е-Миори, ти верно ли ще седнеш един ден и ще кажеш на детето си-ми ти си от донор?И то при условие,че това ще го знаете само ти, мъжа ти и доктора ти?Айде да е осиновяване, там винаги се намират 'доброжелатели', които подхвърлят един ден на детето.Но това..... 8O
Странно ми се вижда, това е.
« Последна редакция: Септември 05, 2007, 12:19:51 pm от Мимка »
« Отговор #37 -: Септември 05, 2007, 12:27:01 pm »
И аз си мислех същото като Мимка!Не е нужно никой да знае,че е имало донор.Нали ти ще си износиш бебчо preggo и всички ще си мислят,че всичко си е по реда на нещата.Въпреки,че и на мен не ми харесва да се съобразявам с хорското мнение,ама пусти балканси манталитет.  :phone:Така че защо трябва да се усложняват нещата?!В крайна сметка всеки си решава на кого какво да споделя,но риска си е негов!
« Отговор #38 -: Септември 05, 2007, 13:05:24 pm »
Ами аз като гледам колко момичета има тук с по 2-3 инвитро процедури, те вече трябва да са всичките в климактериума  8O

е,защо Мимка да са в климактериум?  8O Аз съм с два опита и съм на 27.
В конкретния случай, Miori е на не повече от 30 години...тези изводи си правя от постинга и. Но само не разбрах,защо изваждането на 20 яйцеклетки при стимулация ще доведе климактериума на 30...
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
*
« Отговор #39 -: Септември 05, 2007, 13:10:51 pm »
Но само не разбрах,защо изваждането на 20 яйцеклетки при стимулация ще доведе климактериума на 30...
Ами май тя и Мимка това имаше предвид, мисля. :D