0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, не зная как е при вас, но при мен май ситуацията е леко парадоксална.
Странно е, че майка ми един път не ме е питала "Абе, как си, Лошо ли ти е?"
А свекърва ми се оказва много по-загрижена и ден през ден ми звъни, да пита как съм /от както сме и съобщили, че съм бременна/. Все ме напътства "Пази се, внимавай в жегите." Много е мила.
А майка ми говори с мен само по работа. То е, защото и се явявам служител.
Свекърва ми се просълзи, като и съобщихме и даже каза, че малко преди това ме е сънувала бременна и всеки месец ме питаше: "Как си, добре ли си? Нещо ново има ли?"
Май, странно, а?!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Майките ви вълнуват ли се наравно с вас, а с
« Отговор #1 -: Август 14, 2007, 17:34:42 pm »
Ами аз познавам момиче, не е член на форума(лисиче също я познава :lol:), на която свекърва и на стари години ходи в Гърция да работи като домашна прислужница, за да изкара пари за инвитро-то.Сега се радват на малка дъщеричка, кръстена разбира се на свекървата.Майка и не се интересувала особено.

Ама пък от друга страна-браво на свекърва ти, дай Боже повече такива!!! :lol:
« Последна редакция: Август 14, 2007, 20:51:09 pm от Мимка »
Добре де, как да я преместя. По-скоро в дългоочаквана бременност.

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
и моите и неговите родители се вълнуват много,чак прекаляват.Като бях бременна с близнаците,свекър ми влизаше в американски форуми за близнаци и търсеше информация.
<br />
   Аз не съм била бременна,но досега е така.Маика ми се вълнува за нас много.Дори пове4в за мъжа ми отколкото за мене,а свекърва ми се вълнува за сина си и неговите удобства,макар че полага усилия да не изглежда съвсем така!
Перошинке,
За какви удобства говориш, чесе грижела свекърва ти? Кое по-точно да му бъде удобно?

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Моята се вълнуваше наравно с мен - питаше за всеки преглед преди докато правехме опитите, после докато бях бременна се интересуваше от ехографските снимки, от това как расте бебето, добре ли съм, дали спазвам режим на хранене, абе почти всичко, което питат и лекарите едва ли не, но може би защото изкарах цялата си бременност и раждане далеч от нея. А свекърва ми през цялото време ме питаше само дали повръщам и много ли съм надебеляла. А като ни казаха в началото, че евентуално е момиче, почна се едно тръшкане как ще го гледаме, какво ще го правим, все едно тя ще ми го гледа. После като казаха 100% момче и се затръшка, че "пак нямало да връзва панделки". От нея не съм очаквала да се вълнува и да се радва. Да не говорим, че и на сина ми, вече роден, не се радва или интересува, така както майка ми го прави. За мен майката си е майка, от нея можеш да очакваш всякаква подкрепа и разбиране!
Благодарна съм й, че е до мен във всеки един момент, а сега след загубата на бебето, по-голяма подкрепа не съм видяла от никой друг, така както от нея!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Абе какво говориш-моя влиза в болницата с бъбречна криза.Майка ми не живее в Разград, на всичкото отгоре има магазинче,в което си работи сама и въпреки всичко всеки ден идваше в болницата да му носи за хапване, да го види, да му поприказва.Неговата дойде само като го изписаха и пак бързаше, че отивала на някаква Орифлейм среща.
Иначе за бебеправенето, как да кажа.Майка ми пита, майка ми се интересува, майка ми финансира.Оттъка ни стон, ни вопъл.Оперираха ме-лапароскопия.Изписват ме.Прибирам се, естествено първо през майка ми минавам(докато бях в реанимация е звъняла 9 пъти на телефона ми, защото се забавих повече от очакваното).После се качваме в свекито.Те вечеряха, питаха ни дали сме гладни и толкова.Никой не си направи труда да попита как съм, как е минало.
Откачена работа.
Като се роди племенника го кръстиха на майката на етърва ми и свекъра вика-абе не е хубаво така, първо дете на свекър се кръщава.Айде и Явор(моя) да става татко,че да си видя и аз името някъде  8O 8O 8O
Да, Гане, явно при теб майка ти е съпричастна.
Ето затова намирам моя случай за необичаен. Мен дори леко ме обижда поведението на майка ми. С нея само един път сме говорили на лична вълна - на тема бременност и то аз започнах разговора. Иначе говорим само на служебни теми. Тя се вълнува основно от работата. Аз бих искала да ме пита и за мен, не само за ДДСто и за осигуровките. 8O

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
А като ни казаха в началото, че евентуално е момиче, почна се едно тръшкане как ще го гледаме, какво ще го правим, все едно тя ще ми го гледа. После като казаха 100% момче и се затръшка, че "пак нямало да връзва панделки".
:lol: как ме разсмя с описанието си на думите на свекърва си, Гане. Цунки на сладкия Алекс :balk_21:
Моята свекърва винаги пита как сме, как вървят опитите, с какво може да помогне, чуе ли за някой доктор, предаване по темата, врачки и какво ли не - веднага звъни да ме информира :) Майка ми толкова се притеснява - да не ме засегне, че не може да ми помогне финансово - че почти не смее да ме пита за нищо. Виждам я, че много и тежат нашите проблеми и се страя колкото мога да не показвам какво ми е, особено като за поред път ми дойде :( Искам скоро и двете майки да ги зарадваме, че ще стават баби, за да започнат да мислят за това лошо ли ми е, какво е бебето, дебелея ли и други такива.  :balk_144:

*

Ganka

• 5926
Ех, Бебе, ако не ми се ревеше тогава, щях и аз да се смея с глас :? Моята като й казахме за проблемите и тя ревна и се почна едно нареждане, едно чудо... Моето семейство ме крепеше непрекъснато за всичко, да не говорим, че брат ми ми помагаше финансово за изследванията и ме караше на прегледи. Те нито веднъж не се счупиха онея да попитат имам ли нужда от помощ, дали съм добре, да не говорим, че сега след аборта свеки се обади да ме кани на ресторант, да празнуваме 50 годишнината от как са се запознали :x Не попита даже жива ли съм... А за раждането понеже съм много заслужила, за това, че им родих кръвно и първородно внуче ми подари един крем нивеа. Сигурно щото съм стара и грозна вече 8O
Милена, седни и поговори с майка си как се чувстваш, кажи й, обясни й, кажи, че имаш нужда от подкрепа. Все пак ти си я познаваш и знаеш как най-добре да поговориш с нея.

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
За мен майката си е майка, а свекървата - свекърва. Нашата свекърва изобщо не знае за проблемите ни и не смятам да и казвам. Тя си гледа дъщерята и нейното дете/внучето и/ и съм убедена, че дори и да разбере за нашия проблем изобщо няма да се трогне. Та тя дори за сина си не се трогва, та какво да очаквам за такъв проблем освен само неприятности от тях. По-добре да не знаят.
Колкото до майка ми - тя е изцяло погълната от нашия проблем. Още преди да се регистрирам в Зачатие, тя влизаше в този сайт и четеше по цели нощи. Тя ме убеди да отида до Плевен за имунологичните и генетичните изследвания и дори дойде с мен, имайки предвид колко е ангажирана с работа. Освен морално, тя ме подкрепя изцяло финансово за изследвания, инвитрото и т.н. За всичко съм и много благодарна и се радвам, че имам такава майка, макар че ми се иска да не се тормози толкова заради нас и ми се ще вече да и спестявам някои неща.
*
Милена, не се сърди на жената.Все пак е майка.може просто да не показва чувствата си - има и такива тип хора.Опитай се да започнеш пак разговор около бременноста и очакванато бебе.най малкото можеш да я попиташ тя какви симптоми е имала, как се е чувствала в различните етапи от бременноста - вобще има какво да се говори на тази тема.аз не бих пренебрегнала заради това,а напротив бих направила опити за разговор.Колкото и да ти е близка свекървата,никога не може да е като майка ти.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Ами, такава си е тя майка ми. Тя не показва чувства, знам си я.
Ния, симптомите няма какво да ги обсъждаме. За мен това е втора бременност и през първата вече ги обсъдихме. На мен почти постоянно ми е лошо. Ама, не смея да се оплаквам. Нали това исках - да съм бременна. А майка ми е казвала, че нищо и е нямало и, че до последно е ходела на работа. И не смея да се глезя.
Явно, ще остана единствената в този форум, чиято свекъвра се държи по-майчински. И мъжа ми го е забелязвал, че майка ми само по работа ми звъни. А свекъра и свекъврата ме приемат като тяхна дъщеря. Аз не съм допускала, че има такива хора като тях.

*

Ganka

• 5926
Милена, винаги можеш да кажеш на майка ти, че имаш нужда от нея. Все пак няма никакво значение коя поред бременност ти е това. Аз знам, че на майка ми мога да кажа всичко и да й се оплача от всичко. Даже понякога прекалявам, но пък връзката ни е толкова силна, че не мога да й се обадя разстроена и тя да не познае че съм. Просто поговори с нея и се изяснете. Кажи й че свекърва ти си е свекърва, но ти имаш нужда от майка си все пак.
Всеки човек е различен. Може пък майка ти да се чувства обидена, ако ти споделяш повече със свекърва си. Не знам, ти си ги познаваш най-добре. Много е трудно така съвет от разстояние да ти се даде.

*
е, не на 100% да обсъждаш кой кога му е ставало лошо, но все пак от нещо започни разговора.може да я накараш някак си да си покаже чувствата.Опитай.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Ами, такава си е тя майка ми. Тя не показва чувства, знам си я....Явно, ще остана единствената в този форум, чиято свекърва се държи по-майчински.

Милена,ние с теб сме едни щастливи снахи,защото сме попаднали на добри и разбиращи свекърви. :wink: Моята майка обаче е прекалено загрижена за прегледите и процедурите,които правя и наравно с баща ми проследява всяка една стъпка от плана ни към бебчо(не отричам и редовната финансова помощ от тяхна страна).Споделям много и с нея и със свекърва ми.Но майката си е майка(колкото и тривиално да звучи) и затова ми е болно за това което пишеш за твоята.Явно това е нейният начин да те направи по-силна,не си пада много по "сантименталносттите".Но ти при всяка възможност,която ти се отдаде,говори й,сподели й...информирай я как протича бременността ти,че имаш нужда от нейната майчинска подкрепа,без да хленчиш,разбира се. :wink: Радвай се на бременността си,успех!
Моята майка, баща и братя, както и техните жени са винаги до мен!
Имаме много силна връзка всички.
Милена,понякога най/близките ни хора/майки сестри,ба6ти,не показват 4увствата си,за6тото един вид се подразбира,т.е. ясно е 4е ни оби4ат и сме на първо място за тях.Може би и при майка ти е така.А и помисли,ако на тебе не6то ти е криво,и си при майка ти,ако не ти се говори,няма да говори6,без да те е страх 4е тя 6те го изтълкува неправилно,докато ако си при свекърва ти,и не ти се говори,все пак 6те опита6 да си любезна за да не си помисли 4е не6то има6 против нея.Надявам се 4е се изразих правилно и разбираемо.Ина4е моята свекърва се интересува в рамките на нормалното,доката майка ми доста 4есто прекалява с интереса и въпросите,аз предпо4итам интереса да не е 4ак толкова голям,особено докато 4акам всеки месец,и тя ме пита постоянно какво става,няма ли някоя добра новина.Оби1ам си я много,ама...Добре 4е свекърва ми не пита толкова.
Е, значи, с Баракуда сме от един клуб.
Права си, майка ми не си пада никак, ама никак по сантименталностите. Тя е "мъжки модел".
Тя е рационален тип.
Но пък да не кажете, че я изкарвам черна.
Помага ми финансово. Тя е човек на действието.

Тинкито, съгласна съм напълно с теб. Разбираемо си се изразила.