0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #280 -: Август 28, 2007, 14:15:39 pm »
Милички, аз да ви кажа относно поддуването на краката - еми албумин никакъв нямам, но от както има жеги моите все са супер много надути. Нищо не мога да сложа, освен едни джапанки, които си купих с много тънки две ленти и с един номер по-големи :lol:.
Но все пак - избягвайте солено, газирано и сладко!
« Отговор #281 -: Август 28, 2007, 14:52:33 pm »
З22, мерси. :D
Диде, аз просто ТРЯБВА да се запиша на ЖК, а Токуда ми е най-близо. Изследванията и досега си ги плащах, така че не очаквам помощ от милата ни държава. Пък и засега обмислям да раждам в Токуда, ако не се налага секцио.
White, нямах предвид че се плащат изследванията. Просто доста често са грешни резултатите.
Аз също не ползвам ЗК и съм се записала на 2 ЖК за по-сигурно :oops:
*
« Отговор #282 -: Август 28, 2007, 14:53:03 pm »
Да ви кажа момичета, ако си ви следят вашите си лекари къде ще се запишете на ЖК е абсолютно без значение. Аз се записах в ТК, защото док ме насочи там и като се изключат едни безплатни изследвания нищо друго не съм видяла. Мерят ми кръвното и килограмите само и толкова  :lol: Но аз така предпочитам, защото не искам всякакви лекари да преглеждат и да ми говорят глупости.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #283 -: Август 28, 2007, 14:55:56 pm »
Роби, права си, но Д-р. Персенска беше отпуска и аз разчитах основно на ЖК.
Пък те всички искат да ти правят всякакви изследвания.
*
« Отговор #284 -: Август 28, 2007, 14:59:18 pm »
Пипи, секциото, ако се наложи, ще го поверя в ръцете на д-р Стаменов. :D
Диде, аз поради тази причина си пускам изследванията в проверени лаборатории. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #285 -: Август 28, 2007, 15:06:22 pm »

аа, така може :)
аз си помислих, че имаш нещо против конретно секциото в токуда :)

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #286 -: Август 28, 2007, 15:50:59 pm »
Диде, аз поради тази причина си пускам изследванията в проверени лаборатории. :D

обаче в Токуда съм забелязала,че предпочитат да правят секцио,не че някой може да те накара де.Аз лично съм за нормално раждане,освен ако не е необходимо секцио.
 Не знам момичета,аз в момента съм в оргомна дилема и имам по -малко от месец,за да реша.Свекърите ми са в Белгия и ще се върнат 2009г.С мъжът ми бяхме решили да отидем при тях тази зима и после да се върнем с тях.Съответно те наеха по-голяма къща ,обзаведоха я,свекъра направи всичко за да ни уреди заминаването.Да ама сега като забременях и започнах да се чудя-тук познавам 2-ма много добри лекари в Токуда и мога да разчитам на тях за всичко,а там няма да познавам никой.Да не говорим,че и френски не знам.В същото време си писах с момичета,които ще раждат там и те казват,че съм луда ако остана в БГ.Та такива ми ти работи.
<br />
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #287 -: Август 28, 2007, 16:24:36 pm »
Диана виж какво съм написъла преди да правиш забележки.
*
« Отговор #288 -: Август 28, 2007, 17:08:31 pm »
Диди, така го рабирам, тогава ЖК трябва да ти е добра, ти ходеше в клиниката на Мазнейкова, нали?

Z22, не знам за коя част на Белгия говориш, но като цяло там има изключително добри генеколози, за болниците да не говорим, мисля, че сравнение не може да става, разбира се, зависи дали ще си здравно осигурена или не, защото ако трябва да плащаш е друга работа. Освен това, ние тук, проблемно забременелите сме следени доста по-редовно (на 2-3 седмици), докато там мисля, че имаш 3-4 прегледа за цялата бременност
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #289 -: Август 28, 2007, 17:10:51 pm »
Ами, аз не ям солено. Даже нищо не соля, а ако случайно послоля то е със заместител на сол. Пия по много обаче вода - 4-4.5 л на ден...това е което ме озадачава - че пия много а пък в тоалетна почти не. Кръвната ми захар е ОК - 4.5
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #290 -: Август 28, 2007, 17:30:50 pm »
Зори, аз моята бременност си я карах в Германия. Лекарите тук са много отзивчиви, а като проблемна ме следяха на всеки две седмици. Не е нещо по-различно от това, което правиш в БГ. Да не говорим, че ако на запад имаш здравна застраховка абсолютно всички изследвания ти се поемат от касата и се правят без пари. Аз останах тук точно с тази идея, че не искам да раждам в БГ. Не съм дала и стотинка за секциото си, много съм доволна и от болницата и след това. Тук всичко е направено за удобството на хората. Ако имаш възможност - остани си в Белгия и се наслаждавай на екстрите там.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

naha

• 1474
« Отговор #291 -: Август 28, 2007, 18:02:12 pm »
Зори консултирай се с док как ще ти се отрази това пътуване. Дали не може да изчакате докато позаякне мъничето в тебе. Инъче и аз съм за чужбина и стандарта на живот по-висок и клиниките по-добри. :D
Ганее как сте вие? Много поздрави от мен и целувки за малкия юнак  :). Щях много да се радвам ако беше още в София и да се видим сега като ходя, да хванеш пак да доидеш чу ли  :wink:.
« Последна редакция: Август 28, 2007, 18:04:04 pm от naha »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #292 -: Август 28, 2007, 18:05:36 pm »
ами не може да се чака именно заради застраховката,трябва да я направим до 6 месеца преди да родя,което значи,най0късно началото на октомври да заминем.Иначе самия полет е около 2 часа и не мисля,че ще е голям проблем,пък и тъкмо ще съм станала 4-ти месец.
<br />
*
« Отговор #293 -: Август 28, 2007, 19:27:26 pm »
наха след 6 месец много малко аеро компании се сагласяват да ка4ват бременни
зори и тук 6те ти кажа има една застраховка на име  DKV(скапа е ),но няма никакв стаж от 6 месеца ,другото за застраховката за хоспитализиране е отделна от тая обикновенната ,но само при DKV(няма стаж от 9 месеца ).Пла6та6 и веднага си осигурен...Според мене този вариант е наи добар за тебе ,таи като няма да оставате далго време в страната,а и ти трябва осигоровка без да 4ака6 ,тоест веднага.И пак да ти кажа има наи разли4ни видови застраховки тая за която ми говори6 сас 6 месе4ен стаж е нормалната,задалжителната (малак риск -petit risque), (тя не важи при хоспитализирване),застраховката при хоспитализирване е отделна(която при обикновените застарахователни компании (mutuelle)e сас стаж от 9 месеца )
ами това е ,ако има6 вапроси питаи :wink:,за6тото маи станаха много застраховки  :lol:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #294 -: Август 28, 2007, 19:49:36 pm »
благодаря ти мила,той свекъра движи нещата там и явно не е разбрал добре.Ще му кажа да проучи тази,за която ти пишеш. :D
<br />
« Отговор #295 -: Август 28, 2007, 20:09:34 pm »
Зори, а дали не може да стане със здравните карти, които издава ЗК. Те са за болнично обслужване извън България и важат мисля година беше.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #296 -: Август 28, 2007, 21:00:16 pm »
Диана виж какво съм написъла преди да правиш забележки.
Naha,извинявай грешката е моя!
Но аз не ти правя забележки. Ако правех забележка препинателния знак на края нямаше  да е "точка".
Не бъди толкова докачлива :wink:

Диди, така го рабирам, тогава ЖК трябва да ти е добра, ти ходеше в клиниката на Мазнейкова, нали?

Роби, аз понеже съм паника и ходя на 2 ЖК. В линиката на Мазнейкова и при един лекар, който ме оперира от извънматочната - работи във 2-ра градска, но аз ходя в частния му кабинет.
По принцип е добър лекар и водил доста успешно много проблемни бременности.
« Последна редакция: Август 28, 2007, 21:04:05 pm от Диана »
*

naha

• 1474
« Отговор #297 -: Август 28, 2007, 21:06:23 pm »
Момичета спешен въпрос- мога ли да си бия инжекция против тетаност сега като съм бременна????? Преди малко ме ухапа един пес  :?
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #298 -: Август 28, 2007, 21:10:22 pm »
Не знам дали само за тетанус са препоръчва ваксина при ухапване. Ако е див /а и не само/, май се обсъжда и за бяс...
Най-добре си питай Док. Дано няма никакви неприятни последици  :crossfingers: :bighug:

« Отговор #299 -: Август 28, 2007, 21:12:41 pm »
В книгата "Аз чакам дете" на Лоранс Перну пише, че няма проблем, дори се препоръчва на жени, изложени на голяма опасност от тетанус