0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Темата на бременните - 8ма част
« Отговор #260 -: Август 27, 2007, 15:43:05 pm »
Док ми даде гинипрал, ама си докарах пулс 125!!! И накрая със спокойствие и повече лежане се

Роби, аз имах най-редовно пулс 120-130, без да съм пила гинипрал. често през бременността пулсът е ускорен. аз ходих на кардиолог тогава, предписаха ми бета-блокер, но и аз като мармотчето, прочетох листовката и не го пих. вредно е за плода. карах си с тахикардията до края.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #261 -: Август 27, 2007, 15:43:47 pm »
Роби, като знам слабостта ти към нашия док, сигурно ще ти е интересно да ходиш на училище при жена му. :wink: Ето тук:
http://www.ma-mabg.com/ - кодовото име е Надежда Желева.
И аз вече се замислям за подобно занимание.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #262 -: Август 27, 2007, 15:44:57 pm »
Ето няколко рекламки от сп.9мес.
Училище за бъдещи майки и татковци
02/ 739205;  088 / 761 32 31

Училище за бъдещи майки МА-МА, бул. Стамболийски 143 А
02/ 829 18 88;   088 / 8580932

САГБАЛ Шейново  - 944 14 76

На курсовете на МА-МА и аз съм ходила, но в моя град.
Много е интересно и полезно.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #263 -: Август 27, 2007, 15:50:06 pm »
Мармотче,
и на мен верапамил ми бяха изписали. Сега се сетих. И аз четох листовката, ама се доверих на док. Казах си, сигурно си знае работата. Цял месец ги пих и лежах постоянно и максималната доза Магнерич.

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #264 -: Август 27, 2007, 15:56:32 pm »
А и мога да се похваля че усетих мъника ихихих като малки потупвания- туп-туп-туп :D.
честито :D
е сега ще има вече по-големи периоди на спокойствие :D
*
« Отговор #265 -: Август 27, 2007, 16:25:57 pm »
Джам, аз заради щитовидната жлеза съм свикнала на "нормален" пулс е 90-95, ама при 125 щях да се задуша просто.... а за ходене на работа и дума не можеше да става... бета блокер категорично няма да пия, а и док беше против!

Уайти благодаря ти, все се канех да питам док, ама все по-важни неща за обсъждане има!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
« Отговор #266 -: Август 27, 2007, 17:26:09 pm »
Върнах се от лекар и от цитонамазката кървя... Док каза да не се притеснявам, ама страха е голям.
Имам контракции без да усещам болка 8O
Изписаха ми Рутаскорбин, пък да видим..

Ини, стискам палци и на теб! :D
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #267 -: Август 27, 2007, 17:29:05 pm »
Диде, не се притеснявай, доста често се случва, почивай си.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #268 -: Август 27, 2007, 17:40:34 pm »
Роби  yahoo_17, късмет и сила миличка ще преодолееш и това!
Прегращам те!

Мари  yahoo_17, Ини  yahoo_17 дългоочакваната среща ще е неповторима, сигурана съм!С вас сме!

Елеонор  :secret:, имах и сега от време на време пак имам, подобен проблем!
По препоръка на д-р Владимиров, направих консултация с хирург към 15-16 седмица,
защото имах болки във влагалището!И трябваше да разберм от къде са!
Резултата от консултацията Хемароиди 2ра степен!
Хирурга ми забрани всякакви напъни, защото болките във влагалището и контракциите бяха от там!
Предписа ми Дуфалак(ясно за какво е) и Детралекс(за разширяване на кръвоносните съдове)
и хранителен режим-течна храна и плодове-круши, сливи и т.н!
Нещата се нормализираха за около две седмици!

Диди  yahoo_17, имаш едни палци от мен!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #269 -: Август 27, 2007, 18:15:04 pm »
Диди и моят доктор ме бе6е предупредил за карвенето :? по4иваи сега и до утре ,ако не мине и ако види6 4е се усилва (евентуално)се обади на д-ра
стискам палци :crossfingers: да отмине о6те тая ве4ер                                   
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #270 -: Август 27, 2007, 18:20:17 pm »
И аз минах на Дуфалак. Че така не става :?. Вчера си мерех пулса и е 94. Като лежа по гръб цялата ми лява половина се тресе, направо плашещо  :wink:.
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #271 -: Август 27, 2007, 22:46:33 pm »
Наха, това, че си усетила бебчо е прекрасна новина!!! А другото, което те притснява - надявам се скоро да отмине!
 :balk_104:
Мари, Ини - късмет, мили момичета в последните мигове на очакване! Нека скоро гушнете най-сладките бебчета!  :babyflips: :babyflips:
Диди, дано всичко е наред! Мисля, че Рутаскорбина ще помогне - свива кръвоносните съдове.  :bighug:
Роби, искрено вярвам, че всичко ще е ОК!  :balk_602:

*
« Отговор #272 -: Август 28, 2007, 09:58:28 am »
Мише, много, ама много ми е драго да ти видя. :D

З22, моля те да ми кажеш, при кого ходиш на ЖК в Токуда и имат ли някакви специални изисквания за записване? След като док ми се накара миналата седмица, че още не съм се записала, се ориентирах към Токуда.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #273 -: Август 28, 2007, 13:14:33 pm »
Naha, прекрасно е че си усетила бебето  аз се бях попретиснила че все още не го усещам истински или поне не бях сигурна – вчера обаче ме изненадаха 2-3 ритника и днес определено си мърда човечето 

White, аз съм чувала много хубави неща за Токуда и ако бях в София определено там щях да ходя.

Бях пуснала една питанка онзи ден, може да не сте я видели : знае ли някой начин за обезводняване на организма с бабешки методи които да са безопасни по време на бремеността? Аз определено задържам вода...и не зная какво да правя.
[/color]
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #274 -: Август 28, 2007, 13:33:43 pm »
White,писах ти на лични. :D
<br />
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #275 -: Август 28, 2007, 13:36:18 pm »
Nivear ти в коя седмица си?
За обезводняване нищо не мога да ти кажа. Знам че не трябва да се яде солено, да се пият повече течности, движение също да има такива работи. :)
« Отговор #276 -: Август 28, 2007, 13:40:49 pm »

http://www.ma-mabg.com/ - кодовото име е Надежда Желева.
И аз вече се замислям за подобно занимание.
Това също е и моя избор, но се чудя и за аква аеробика за бременни в клиниката на Мазнейкова.
White, аз лично не харесвам болница Токуда, особено ако става дума за изследвания.
Робка, почивай повече, явно това е начина, въпреки, че по себе си забелязвам, че когато лежа повече после пулса ми е по-висок при най-малкото натоварване.
Благодаря за подкрепата на всички  :flower: На мен кървенето май ми спря - излиза нещо заедно с утрогестана, но си мисля, че по-скоро се изчиства сега. Имам и леки болки, но но-шпато ме спасява.
Наха, соленото задържа водата, а не обезводнява.
Ако си обезводнен пиеш вода със сол, но ако имаш нужда да изкарваш течности забравяш за солта.
« Последна редакция: Август 28, 2007, 13:42:27 pm от Диана »
*
« Отговор #277 -: Август 28, 2007, 13:56:45 pm »
З22, мерси. :D
Диде, аз просто ТРЯБВА да се запиша на ЖК, а Токуда ми е най-близо. Изследванията и досега си ги плащах, така че не очаквам помощ от милата ни държава. Пък и засега обмислям да раждам в Токуда, ако не се налага секцио.

Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #278 -: Август 28, 2007, 13:59:05 pm »
Нивеар,
щом задържаш вода, трябва да избягваш всичко солено, както и другите момичета ти писаха. На мен ми бе препоръчана от лекар калиева сол. Йодирана е и съдържа 50% по-малко натрий. Продава се на диетичните щандове в супермаркетите. Използвай за готвене и за салати от нея.

*
« Отговор #279 -: Август 28, 2007, 14:05:08 pm »
white, защо ако не се налага секцио?
аз също мисля да раждам в токуда, засега още не съм решила, само обмислям, но чувам че хората са много доволни. нещо не ми понася мизерната обстановка и ужасното отношение в държавните болници...
не знам дали мога направо да се запиша на ЖК там... аз досега не съм се записала никъде, в клиниката си ме водят. ще питам док като се върне от отпуска, то затова и не съм решила още, но да питам за мнения все пак :)

от 2-3 дни забелязах че ми се подуват краката... купих си извара, ама още не съм почнала да я ям... несериозна работа :? ама днес смятам вече да я отпочна.

Мари, успех!