0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
суеверна съм , как да се преборя
« -: Август 19, 2007, 12:42:55 pm »
Здравейте скъпи момичета,
Напоследък ме е обханало голямо отчаяние,станала съм свръх чувствителна и най - лошото адски суеверна.Аз не пиша много във форума,все чета -такива умици сте ми всички , голяма подкрепа сте ми, та иска ми се  да дадете акъл как да се  преборя  със суеверието.Все сънувам разни сънища и като вляза в /гугъл-съновниции , оракул,карти таро и т.н./направо обезумябам,голяма жена съм , как може да се занимавам с подобни простотии не знам, на  моменти желанието ми да вляза и да се ровя в подобни страници  е направо непреодолимо.Ще кажете(тая май няма много работа, ама не е така).Дали да не се потърся професионална помощ.......абе не знам.Отговорите на таро и тем подобни са все негативни, което ме обезберява и отчайва,направо ме срива.На всичко отгоре ,при нас в хотела работи една жена, която се слави с екстрасенски способности та тя ми казва няма смисъл да ходиш и да правиш опити за забременяване в клиники , ще стане по естесвен път и т.н. Страшно съм лабилна всеки , който каквото каже ме хвърля в нова тревога.Какво ще кажете, май тотално съм откачила.Всъшност май от както се сблъсках с проблема забременяване в   мен се се борят рационалния подход към проблема и онзи /алтернативния/
Какво ще кажете...., бъдете снисходителни!!! _ 
Re: суеверна съм , как да се преборя
« Отговор #1 -: Август 19, 2007, 12:57:59 pm »
Ми не знам какво да кажа......освен една китайска пословица : "Суеверието носи нещастия".
Аз се занимавах с гледане на таро и хороскопи до 20-тата си година, без изобщо да се връзвам - убивах време, щото го имах в изобилие.
Не се вманиачавай, а ако толкова ти трябва хоби - може да гледаш цветя или да четеш книжки. Престани да се ровиш в интернет и да ходиш при врачки.
Но който и каквото да ти каже, само ти си в състояние да се контролираш или да се пуснеш по течението.
Успех.
*
« Отговор #2 -: Август 19, 2007, 13:08:26 pm »
   Ами мъжът ми беше суеверен, вярваше на врачки, сънища и тем подобни. Аз също проявявах някаква доза интерес към окултното, но не бях суеверна.
    Според мен проблемът със суеверията са първите 3 години от стерилитета. Ако забременееш през тези три години, може да продължиш да вярваш в глупости, врачки, предсказания.Не знам отколко време се бориш с проблема, но ти пожелавам да се разреши по-бързичко.
    Ако обаче се проточат нещата, ще видиш как ще ти се изпарят всякакви такива от главата. Вече нито сънищата си разгадаваме, нито за някакви "поличби" се ослушваме, а мъжът ми като чуе за врачки-гледачки и започва да "благославя", да се чудиш той ли е, не е ли той :lol:. Според мен ще ти мине отсамосебе си.
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #3 -: Август 19, 2007, 13:23:37 pm »
Абе какви цветя аз съм залепнала за нета или съм във форума или в таро,браво ,че не се вързваш де да можех и аз така.Поставила съм си диагноза "маниакална депресия".

Лилит, вече ще станат 3 и 1/2 време ми е да престана с глупустите нали?
*
« Отговор #4 -: Август 19, 2007, 13:26:08 pm »
И аз доста често сънувам разни щуротии и се опитвам да ги разгадая, но май няма никакъв снисъл. Това само ме натоварва. Добре, че съпруга ми е здраво стъпил на земята та не ми позволява такива залитания!
Опитай се да се откъснеш от всичко, както са ти писали момичетата по- горе, намери си друго занимание, което да запълва времето и да те разсейва. Ако мислиш, че сама няма да се справиш потърси и професионална помощ.
Трябва да знаеш едно - детето ти, когато се появи ще има нужда от здрава /психически/ мама. Опитай се да се съхраниш заради него!
Успех!  :hug2:
*
« Отговор #5 -: Август 19, 2007, 13:30:54 pm »

Лилит, вече ще станат 3 и 1/2 време ми е да престана с глупустите нали?
Аха! :D Ако трябва да бъда точна, ние точно на 3 и 1/2 години от стерилитета се осъзнахме напълно. Гледам, че и ти си тръгнала натам. Ще ти мине, ясно е. Късмет!
Проблемът е възможност да покажеш на какво си способен.
*
« Отговор #6 -: Август 19, 2007, 13:47:41 pm »
Стана ми по-леко, прегръщам ви!!!
« Отговор #7 -: Август 19, 2007, 15:06:04 pm »
Когато те спре някое суеверие по пътя ти,или някой ти спомене не6то такова,просто си казвай-Това са глупости,и приклю4вай въпроса,не мисли пове4е за това.Така постепенно 6те се отърси6 от тези,ама наистина глупости.
« Отговор #8 -: Август 19, 2007, 15:44:05 pm »
  На мен винаги са ми били интересни такива окултни простотии,но казвам че са простотии ,защото не вярвам в това.Просто понякога се забавлявам.А що се отнася за суеверията това за мен е наи-голямата ТЪПОТА на света.Единственото на което вярвам е отвреме навреме в някой мой сън,защото понякога ми се сбъдват сънищата.
Цитат
"Суеверието носи нещастия".
Това много ми хареса.Когато човек реши ,че нещо лошо ще му се случи,то винаги се случва.
  Още като ученичка се страхувах да не остана без деца,Все с мислех че няма да мога да забременея и то без да съм имала проблеми.Сега когато имах жестоко възпаление на яйчниците което лекувах близо година с инжекции и с какво ли не и образувам кисти,се чудя дали сама не извиках дявола.
  Исед,мисля че щом пускаш тази тема,ти правиш първа крачка да скъсаш с глупостите.Мисля че не ти трябва лекар,ще се справиш и сама.
*
« Отговор #9 -: Август 19, 2007, 18:06:44 pm »
Толкова ми е познато до болка това със сънищата, аз стигнах до там, че преди да си легна се молех вече да не сънувам. Гледах да си лягам уморена, късно и да ставам рано за да нямам време да сънувам. От известно време го нямам този проблем, но от неспокойния сън, сигурно  никога няма да се разделя.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #10 -: Август 20, 2007, 09:55:44 am »
И аз имах един такъв период. После открих Doscovery. Там има толкова много филмчета за силата на нашето подсъзнание.
Като повярваш, че нещо лошо ще ти се случи, то непременно ще се случи нещо лошо. Подсъзнанието най-вероятно няма да може да възстанови отстранени тръби или да отпуши запушени. Но определено много бързо може да разстрои хормони и да доведе до куп други проблеми...
Сега, като чуя, че някой чете хороскоп, пак питам за моя. Само че ако не ми хареса, казвам - този не е моя, прочети ми друг!
Когато трябваше да избирам име за Марио ми попадна една такава книжка, че името имало значение. На нея като че повярвах. Избрах си на кое число трябва да отговаря името и си избрах от тях. Ама си възпитавам детето, не разчитам само на името му.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #11 -: Август 20, 2007, 12:28:05 pm »
А аз се чудя къде е границата между суеверие и религиозна вяра? До колко вярата ми, че  щом съм сънувала, че трябва да се моля на Богородица и ще забременея е знамение, изпратено ми от Бог и до колко е суеверие?
И на мен много ми хареса това "Суеверията носят само нещастие" - много е вярно. Настроиш ли се отрицателно и сам предизвикваш да дойде това, от което се страхуваш. Още първият месец като правихме опити за бебе плаках и си мислех, че няма да стане бързо и лесно и така и стана. Сега гледам да мисля положително до колкото мога и да вярвам, че скоро ще дойде и нашето бебче ;)

*
« Отговор #12 -: Август 20, 2007, 15:06:58 pm »
Може ли и аз да се включа  :wink:

Кой от нас може да си сложи ръка на сърцето и да каже: не вярвам в никакви магии, никакви 'извънземни' влияния, сънища, предсказания, религия? Няма такъв човек според мен.

Аз лично си казвам, че не вярвам в глупости, а само в чистата логика и медицината. Но като остана сама със себе си, се страхувам, че точно защото не вярвам, съдбата или който и да е там- ще ме кара да страдам още. И така хем не вярвам, хем не съвсем.

Аз от както правим опити за бебе, повече от година вече, абсолютно всеки път когато ми идва М. сънувам един и същи сън. Сънувам бившият си приятел. Всеки божи път. Не мисля за него, не го искам в сънищата си, но той е там. Сънувам го, никога с лошо,просто че разговаряме, че го срещам....и на следващата сутрин, или до края на деня ми идва.

Айде някой да ме убеди, че сънищата нямат значение :)
Аз си го обяснявам с факта че хормоните и мозъка ми в този период са свързани с някакъв спомен, и това се случва.Преди много се разстройвах. Сега просто го приех.

Аз се опитвам да не се фанатизирам от разни сънища и суеверия. Но ми е любопитно и вярвам, че за някои неща има причина да се случат. Просто не можем да открием причината, и започваме да вярваме в нерационални неща. Така приемам човешкото "да вярваме в религия или накаква сила" и продължвам напред.

И никакви екстрасенси и подобни не минават при мен :)
« Отговор #13 -: Август 20, 2007, 15:55:14 pm »
...
Кой от нас може да си сложи ръка на сърцето и да каже: не вярвам в никакви магии, никакви 'извънземни' влияния, сънища, предсказания, религия? Няма такъв човек според мен.

...

Аз,аз! :lol:
Отвратително рационален човек съм.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #14 -: Август 20, 2007, 16:29:45 pm »
...

...

Аз,аз! :lol:
Отвратително рационален човек съм.

и аз!
Аз съм материалист.
Хазартен тип съм и се страхувам, че ако веднъж се подпра на хороскопа си или на някоя гледачка, е възможно да залитна. Дори сутрин в колата като дойде време БГ-радио да четат хороскопите - отмествам станцията.
Но между другото напоследък често ми се случва "де жа вю", което не може да се обясни научно или докаже и понякога е твърде неприятно усещане.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #15 -: Август 20, 2007, 17:28:12 pm »
добре, добре :) може би сте прави да сте чисто материални и рационални, в нашето състояние може би е по-добре

Но ако ви кажа, че една приятелка ми каза, че ако пусна желание в криптата на Руската църква (аз съм кръстена и венчана там)- то се сбъдва. И аз направих така- пуснах си желание да ме повишат в работата, защото не смеех да пусна желание за бебе. Супер налудничаво, но си казах 'да си поиграем на желания'. Преди 1 седмица ми се обади шефа (ама най-големия, който никога не се обажда на мижитурки като мен)и ми предложи нова позиция. Беше гръм от ясно небе. Айде сега кажете ми, сбъдват ли се желанията на Руската църква или не :)

В Прага пък, на Карловия мост има едно място дето е лъснато от пипане, защото сбъдва желания. Аз понеже често ходя там, си пожелавам. Първия път си пожелах пак да дойда в прага- така ако мине теста- хоп 2ро желание. То беше свързано с брат ми, че нещо не ми харесваше с какво се забърква, и то каточели се сбъдна...
Утре заминавам пак за Прага :)

Айде де, погледнете суеверията от любопитна гледна точка. Иначе то е ясно, че това няма да ни помогне.
*

evro

• 5167
« Отговор #16 -: Август 20, 2007, 17:38:00 pm »
Цитат
Утре заминавам пак за Прага 

отдели си 30 мин. и търкай здраво тогава  :lol:
Потъркай и за моето желание да имаме здраво и щастливо бебе. :D

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #17 -: Август 20, 2007, 17:47:55 pm »
евро, ще се наредя и за теб да потъркам :)
то там е лудница от всякакви жълти,бели,черни -всеки бара мястото, на всеки му се иска нещо
аз за теб съм се помолила още след предаването на бтв..ама сега ще се опитам да 'горовя' за теб по-настоятелно. Ама дай да сме реалисти- ще поискам бебе за евро- до края на годината, устройва ли те? :)

Но ако проработи, какво правим? Дигаш се, отиваш в прага и ти за мен да ходатайстваш,а?

ей, да не се обидиш, знаеш че аз с добро
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #18 -: Август 20, 2007, 17:53:51 pm »
И в Брюксел има такова "място за пипане" - свети, излъскано от хилядите ръце, докоснали се до него с молитва и надежда. И ние с мъжа ми го погалихме, но... Малко сме пипали сигурно.

*

evro

• 5167
« Отговор #19 -: Август 20, 2007, 18:00:27 pm »
евро, ще се наредя и за теб да потъркам :)
то там е лудница от всякакви жълти,бели,черни -всеки бара мястото, на всеки му се иска нещо
аз за теб съм се помолила още след предаването на бтв..ама сега ще се опитам да 'горовя' за теб по-настоятелно. Ама дай да сме реалисти- ще поискам бебе за евро- до края на годината, устройва ли те? :)

Но ако проработи, какво правим? Дигаш се, отиваш в прага и ти за мен да ходатайстваш,а?

ей, да не се обидиш, знаеш че аз с добро
:balk_21:
Чак до Прага незнам дали ще стигна, ама нещо тука в моя район - ще се отзова с удовоствие!
Благодаря ти, че мислиш за мен!  :hug2:

Те осмислят живота ни!