Трудна тема.
Аз си спомням времето, когато точно в този подфорум бяхме доста по-остри към хората, които никак не се съобразяват пред кого точно говорят. И намирахме подкрепа и утеха за наранените си души сред посестримите си тук. А и къде да си изкажат болката момичетата, ако не тук? Източникът на такава болка може да не е рационален, ама все толкова си боли. Естествено, че не може земята да се върти покрай нас и нашите проблеми, но пък колко по-добро място щеше да е светът, ако всички бяха мааалко по-тактични.
Преди да имам дете, на мен лично тези разговори за децата във всички случаи ми бяха неприятни - ако съм в лошо емоционално състояние, ме закопаваха още повече; ако съм в добро, ми бяха откровено досадни. Сега в главата си имам хиляди задачи и въпроси, свързани с отглеждането, но съвсем умишлено избягвам да ги коментирам в кръг, различен от съпруга ми и родители с деца на същата възраст. Не е толкова сложно. Децата са много голямо богатство, но ние сме си ние, трябва да си запазим идентичността и да сме в състояние да поддържаме разговор и на други теми и да се съобразяваме кога в каква среда сме. Та аз лично никак не оправдавам безкрайните разговори за деца, дори ако всички наоколо са родители. Още по-малко ги намирам за приемливи, когато знаеш, че ще досадиш, или по-лошо, ще нараниш някого наоколо.
И да, понеже няма как да промениш света, и аз правех като надин4и, просто се изолирах от хора, които имат в момента друг дневен ред. Често никак не са злонамерени, но все таки те боцкат по болното място, така че защо да си го причиняваш.