0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Проблем при сондажа
« -: Август 22, 2007, 17:02:42 pm »
Здравейте, момичета!
Имам нужда от мнения и малко подкрепа, за което предварително благодаря!

Преди малко се върнах от док, където ми правиха сондаж за предстоящо инвитро. Имам 2 дни до началото на цикъла, когато се очаква и започване на процедурата. Проблемът обаче се появи при сондажа - док доста се измъчи, доста болезнено беше и накрая становището му беше, че има проблеми с канала и катетърът не минава лесно и твърде е възможно при трансфер да се получи същата картинка и да няма как да вкарат ембрионите. Думите му бяха, че вероятността за това е твърде голяма.
Наистина се отчаях, защото това ми беше почти последната надежда да стана майка, а сега има 2-3 дни да взема решение дали да правя инвитро при възможен негативен изход накрая или да се откажа.
Ще се надявам да споделите има ли и други момичета с такъв гаден проблем и дали са успели. Знам, че при всеки е различно, а и надеждата умира последна, но наистина вече съм на края на силите си и не знам какво да правя.
Простете за объркания постинг, но и в главата ми е същото.
Инвитрото ми ще е във Варна при най-страхотния, според мен лекар, д-р Александров, на когото вярвам на 200 %
Успех на всички ви!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Проблем при сондажа
« Отговор #1 -: Август 22, 2007, 17:13:31 pm »
Gia, аз съм майстора на проблемните трансфери :?
От горчивия си опит ще ти дам съвет: попитай док, дали не е по-добре този месец да направите дилатация на канала и ин витрото да започне следващия месец. Ако се стигне до защипване на шийката или канала ти прокърви по време на трансфер, успеха ти е сведен до минимум.
С теб съм! :hug2:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #2 -: Август 22, 2007, 17:58:46 pm »
Гиа, познавам момиче, което прежива сондаж 40 мин и след това доста труден и продължителен трансфер.
Бременна е! Точно при д-р Александров. Сондажът се прави точно за това - да се провери какво да се очаква при трансфера.
Послушай Евро и не се притеснявай. Не може труден трансфер да те спре да опиташ.

Успех!
*
« Отговор #3 -: Август 22, 2007, 20:21:06 pm »
Здравей и от мен. При мен първият път сондажа мина адски болезнено и продължително с много кървене, а при трансфера нямаше НИКАКЪВ проблем. Вторият път сондажа мина по мед и масло, а при трансфера - голям проблем, но въпреки това д-р Александров успя някак си със смяна на катетъра и благодарение на него сега съм бременна. Така, че не се знае при трансфера как е. Д-р Александров какво те посъветва?
« Отговор #4 -: Август 23, 2007, 07:50:03 am »
Я някой да обясни що за чудо е сондажа. За първи път чувам такова нещо.  8O
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #5 -: Август 23, 2007, 08:21:53 am »

сондаж - това е манипулация под лека анестезия, чрез която се проверява дълбочината на матката, състоянието на маточната шийка и се прави подготовка на шийката за трансфер, както и се определя вида на катетъра, който ще се използва по-късно за трансфера.
« Последна редакция: Август 23, 2007, 08:24:35 am от adi »
*
« Отговор #6 -: Август 23, 2007, 08:45:32 am »

сондаж - това е манипулация под лека анестезия, чрез която се проверява дълбочината на матката, състоянието на маточната шийка и се прави подготовка на шийката за трансфер, както и се определя вида на катетъра, който ще се използва по-късно за трансфера.

Всеки лекар работи различно един с други без анестезия.

"Можеш да направиш две грешки по пътя към истината: да не го извървиш целия и въобще да не тръгнеш по него."
 Буда
« Отговор #7 -: Август 23, 2007, 09:20:39 am »
някъде другаде из форума бях писала, но сега пак ще ти кажа, че и при мен сондажа беше адски болезнен.То така или иначе се направи това прищипване, но аз предпочетох ЕТ да мине с пълна упойка и да съм спокойна и отпусната.Така и стана.
Успех!
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #8 -: Август 23, 2007, 10:00:18 am »

Инвитрото ми ще е във Варна при най-страхотния, според мен лекар, д-р Александров, на когото вярвам на 200 %
Успех на всички ви!

Тогава нямаш проблем! Щом вярваш на доктора си - остави на него - той си знае работата! И при мен имаше проблем при сондажа и проблем при трансфера, но ........ бях бременна! Въпроса е, че беше само за 4 месеца. Но следващия път ще е за 9! ОБЕЩАВАМ!
Каквото каже д-р Александров - просто следвай съветите и ще успееш! Той знае как да го направи! Положителното мислене е 90% успешен край - вярвай!
УСПЕХ!

*
« Отговор #9 -: Август 23, 2007, 11:38:03 am »
Благодаря ви милички! Направо ме просълзиха думите ви!
Снощи говорих с половинката и слава богу, не му трябваха повече от 5 мин. да ми каже, че няма да правим нищо друго, ами действаме. Благодаря и на него!
Док не ме посъветва нищо, видях само как се ядоса и каза: "...ами не знам какво да ти кажа". При което аз му казах, ами продължаваме, а пък ако реша нещо друго - ще му звънкам.
Евро, мерси за идеята, ама док като не каза нищо такова - сигурно за мен не е подходящо. Факт е, обаче, че след толкова болка и "ровчене" из мен, нито ми прокърви нещо, нито пък ме боли. Дали има това значение не знам, но по едно време от сондажа си припомних усещанията от цветната снимка. Е, не чак толкова де!
Ази, аз май не се притесних толкова от труден трансфер, ами от думите на док, че вероятността е голяма да няма как да ги сложи. А той е човекът, който знае и затова така се притесних.
Пинк 77, да и аз сега вися на болницата 2 катетъра  :D :oops: Ааа, док ми каза при трансфера да си напълня мехурчето до спукване, пък като се знам каква съм пикла :D - ще съм голяма картинка!
Бърборанка, хайде време е да си изпълниш обещанието - желая ти го от все сърце!
Благодаря и на останалите момичета, съпричастни към терзанията ми - страхотни сте. Затова и всеки ден се тикам и чета в този и в съседния БГ мама форум. Вие сте ми второто семейство.
Още веднъж благодаря - наистина ми вдъхнате сили и мога смело да заявя: ПРОДЪЛЖАВАМ И НЯМА ДА СЕ ОТКАЖА ЛЕСНО.
Успех на всички вас и нека следващите месеци тук валят само положителните тестчета и радостните новини!

*
« Отговор #10 -: Август 23, 2007, 12:06:45 pm »
Ааа, док ми каза при трансфера да си напълня мехурчето до спукване, пък като се знам каква съм пикла :D - ще съм голяма картинка!
Няма как,нали знаеш- "целта -оправдава средствата". И аз съм пикла като теб, но когато ти е пълен мехурът за тях е по-лесно. Важното е да издържиш трансфера, после ще ти сложат катетърче и всичко ще е ок. Стискам палци, като стигнеш до трансфера всичко да е наред. Наистина си в добри ръце. :D
*
« Отговор #11 -: Август 23, 2007, 17:06:14 pm »
Peta,  :bighug: Дано!

« Отговор #12 -: Август 23, 2007, 18:44:29 pm »
А по въпроса за пълното мехурче - аз даже бях прекалила с водата, та Анито ме изпишка с катетър преди да започне трансфера - не ми дадоха да стана да се изпишкам. И д-р Александров здраво се поизпоти, но успя!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Август 23, 2007, 21:11:04 pm »
Gia слънчице,стискаме ти палци!!!!!! :D :D :D
*
« Отговор #14 -: Август 24, 2007, 00:57:18 am »
Мила Гиа,
аз имах изклю4ително труден сондаж.Крив и запушен канал от "майсторските ръце"на редица доктори.Маркова се беше от4аяла,а Александров каза жалко за хубавите ембриони.Но упоритостта на докторката беше забележителна.Извика мв три поредни дни и под анестезия оправи проходимостта.  Трансфера след месец мина като по масло.Сега имам едногодишни близнаци-мом4ета и ве4ната си признателност към нея и целия екип.Тя се казва Веселина Маркова,а децата ми Марио и ВеселинЩе нося името и цял живот в сърцето си.Още пове4е,4е това щастие ме споходи на 47г. ,след 24г. стерилитет.Бъди уверена Гиа в себе си и в Доктора.Варненският екип са втори в света по успеваемост.Стискам ти палци.   
*
« Отговор #15 -: Август 24, 2007, 07:56:05 am »
Мила varq, много се радвам за теб и твоите малки същесатва, но има нещо което не разбрах и ще ми е интересно ако го обясниш.
аз имах изклю4ително труден сондаж.Крив и запушен канал от "майсторските ръце"на редица доктори.Маркова се беше от4аяла,а Александров каза жалко за хубавите ембриони.
На теб кога ти правиха сондажа, не беше ли преди самата процедура?
« Отговор #16 -: Август 24, 2007, 09:57:04 am »
Гиа, и аз да те окуража! При мен на 4 инсе и 2 ЕТ все различно - някой път съвсем без проблеми, а на едната инсе щях по едно време да се откажа! Така че не е задължително трансферът да е труден. Пълният мехур и при мен помогна :D Също има вариант да помислиш за анестезия, ако Док е склонен.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #17 -: Август 24, 2007, 11:18:33 am »
Благодаря ви отново, момичета! Страхотни сте! 
Ами ще видим какво ще стане при трансфера, няма да бягаме я  :D Иначе при следващата среща се надявам док да ми се стори по-обнадежден от първия път. Анито и тя се опита да ме успокои тогава, въпреки, че от цялата "борба" между док, катетъра и шийката ми, док и катетърът са надвили само 2 пъти от незнам точно колко опита (имам предвид, че катетърът е влязъл на място само 2 пъти)! Ама ще действам и ще се наливам вода, ако трябва.
Иначе от снощи ме мъчат страхотни болки в яйчниците, но цикълът ми нещо не иска да започне. По план днес му е денят. Даже се чудя дали мога да пия аулин за болката, че то не се търпи и ми пречи и да работя. Снощи пък се събуждах от болки.
Сутринта си пуснах кръвните изследвания, говорих и с аптеката за декапептила и пакета материали и сега само чакам включване и да звънкам на док. Иначе, който ме знае утре съм и на сватба..
Целувам ви и ви желая успехи във всяко начинание!

*
« Отговор #18 -: Август 24, 2007, 11:31:36 am »
Даже се чудя дали мога да пия аулин за болката, че то не се търпи и ми пречи и да работя. 
Че защо да не можеш, не се мъчи-пийни  си един.

Иначе, който ме знае утре съм и на сватба..
Весело изкарване! :D
« Отговор #19 -: Август 24, 2007, 11:32:47 am »
Сутринта си пуснах кръвните изследвания, говорих и с аптеката за декапептила и пакета материали и сега само чакам включване и да звънкам на док.
Gia а не ти ли предложиха да направят дилатация, попитай ги като отидеш пак. И никакво отказване , всички стискаме палци  :wink:
А относно декапептила имаш ли представа каква е цената в момента и дали имат количества в аптеката или трябва предварителна заявка.Защото и на мен ще ми трябва най-вероятно от средата на другата седмица.