0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили момичета!
Сигурно 15 мин. се чудех как да кръстя темата.
Не ме свърта и искам да споделя с някой как се чуствам!
Разведена съм от 5г. със едно дете (момче). От 3г.имам сериозна връзка и съжителство на семейни начала с един невероятен мъж, който ме обича както никой друг до сега. Всичко е много хубаво все едно живея в приказка, НО...
От близо година се опитваме да си имаме и наше дете, но ми откриха хипофункция на ЩЖ и Хашимото, на което се дължи проблемния ми МЦ и липсата на ову. Но слава богу се лекувам и нещата вървят обнадеждаващо, казаха ми че се забременява просто трябва време.
Проблема е в това,че сина ми много иска братче или сестриче и факта, че не мога да му родя, за сега, ме натоварва емоционално. Знам че той е дете и е нормално, но въпросите които ми задава и упреците му, че немога да му родя ме разтройват :( А сега - ДЕТЕТО КОЕТО ЧАКА БИВШИЯ... Факта, че те ще му родят, жадуваното от него братче, ме разтрои и то много. Незнам как ще приема реакцията на сина ми. Той ще се радва безумно, а аз ще се чуствам кофти, слабо казано.  С баща си, сина ми са в добри отношения и го посещава често.
Посъветвайте ме как да реагирам и как да постъпя, мисълта за това бебе ме влудява.
Постинга стана май много дълъг, но трябваше да споделя с някой.
Не че мъжа до мен не е достоен, аз на него си споделям всичко, той ми е голяма подкрепа, но не ми стига смелост. Ако някой е бил в моето положение, моля да ме посъветва!
Балгодаря ви предварително!
Re: Как да приема факта "братче от бившия съпруг"
« Отговор #1 -: Август 23, 2007, 07:12:39 am »
Да ти кажа опитът ми ми е показал, че в такива ситуации като при теб много бързо първото дете си сменя мнението за ползите от имането на братче или сестриче. В момента, в който възрастните почнат да обръщат много повече внимание на новороденото първородния вече не е така навит да има ново бебе в къщата. Може да се окаже, че синът ти, пъчувствал ангажираността на баща си с новото бебе, ще остане по-скоро разочарован. Другото нещо е, че представата на децата за това да си имат братче или сестриче е много по-розлична от действителността. Няма да забравя как едно съседче, което с нетърпение очакваше бебето като отишли да вземат маийката и новороденото се разпищяло из болницата, че това не е тяхното бебе, защото тяхното бебе е много по-голямо. Това съседче май си мечтаеше, че ще започне още на другия ден да си играе с новото бебе. Като го итахме после как е бебето то отговаряше, че много реве и расте много бавно. Малкият юнак беше толкова истински разочарован от ситуацията, че сърцето ти се къса...

Според мен трябва да кажеш на сина ти,истината -  че това дали ще си има братче или сестриче ще го решите вие с твоя партньор и това бебе ще се появи защото вие двамата много се обичате, а не защото синът ти иска братче. Раждането на бебетата не става пожелание на другите деца в семейството.
Мисля, че ти сечувстваш зле и заради факта, че другата ще има дете, а ти ...
Преди месец разбрах, че бивше гадже е станал баща.Хем се зарадвах, хем ми е гадно. Сигурна съм, че с новия мъж в живота ти ще успеете. Щом казваш, че нещата вървят добре продължавай напред и ще стане.  Желая ти успех.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Август 23, 2007, 07:31:54 am »
Да ти кажа опитът ми ми е показал, че в такива ситуации като при теб много бързо първото дете си сменя мнението за ползите от имането на братче или сестриче. В момента, в който възрастните почнат да обръщат много повече внимание на новороденото първородния вече не е така навит да има ново бебе в къщата. Може да се окаже, че синът ти, пъчувствал ангажираността на баща си с новото бебе, ще остане по-скоро разочарован.

:good_post: :good_post:
happymeryмиличка кажи истината на твоето дете ,че ще си има братче .
Продължавай лечението ,и съм сигурна че след няколко месеца ще му съобщиш за още едно братче или сестриче!!!! :DУспех миличка! :D
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #3 -: Август 23, 2007, 10:30:16 am »
И моя син иска братче. Баба му е казала обаче, че може да е сестриче. Той сега иска близнаци... По-лошото обаче е, че всеки път като му кажа, че се родило ново бебе някъде той се намусва и се ядосва до крайност. "Това можеше да е нашето бебе, ако го беше родила ти!" Никога дори не взима бонбона, с който го черпят. Когато се опитах да говоря с него ми каза: "Ама те сега нито ще ми го дават да го гушкам, защото съм малък и ще го изпусна, нито мога да го погаля, защото съм пипал земята..."

Според мен това бебе му трябва само за да се почувства пораснал. И колкото повече бебета, толкова по-добре. Синът ти няма да гледа бебета. Така че според мен е много по-добре да си му дадеш братчето на сина ти. Това бебе ще понесе негативите и после твоето бебе ще бъде прието нормално. Като батко с опит :)

Спести си отрицателните емоции. До сега си успяла да запазиш чудесни отношенията между сина ти и биологичния му баща. Това е чудесно. Просто продължавай така. И твоето бебе няма да му е по-малко братче или сестриче, само защото има и още едно.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #4 -: Август 24, 2007, 10:14:13 am »
Аз имам опит... Голямото дете е мноооого разочаровано. Просто предпочита да го няма малкото.. При нас случая е по-различен(различни са татковците). Но незнам защо си мисля, че и в другия случай е същото. Вниманието е изцяло към по-малкото дете и голямото е ощетено доста. Доста често стават и конфликти между двете деца породени от различното отношение на родителите. Но това го има и при деца от едни и същи родители-поне около мен има такива семейства и имам такива наблюдения.
« Отговор #5 -: Август 24, 2007, 10:34:38 am »
Благодаря Ви много момичета, за споделения опит.
Но на мен най ми тежи факта, че аз като майка немога да родя, поне за сега, това жадувано от сина ми дете, както и от нас разби ра се, а това ще направи втората съпруга на баща му. За сина ми е много объркващ този факт, защото за него аз и втория ми мъж сме неговото семейство, той поне така го чувства защото живеем заедно, а при тати ходи само на гости. Претеснена съм и от това, че и без друго срещите им не минават така запълнени с внимание към детето, както сина ми очаква всеки път, и напоследък все по разочарован се връща в къщи. Той очаква повече внимание от баща си, а то с появата на новото бебе ще е все по-малко и по-малко. И имам осещането, че той ще иска все по-малко да ходи при него.

Може би трябва да се абстрахирам от този факт и да вървя напред. А някой хубав ден семейството ни ще се увеличи с още един член, и въпреки ревността която ще изпитва сина ми, ще е най-щастливото братче :) защото той е толкова грижовен и любвообилен, и ще се радва да е част от отглеждането на нашето бебе :)
« Отговор #6 -: Август 24, 2007, 10:45:01 am »
Претеснена съм и от това, че и без друго срещите им не минават така запълнени с внимание към детето, както сина ми очаква всеки път, и напоследък все по разочарован се връща в къщи. Той очаква повече внимание от баща си, а то с появата на новото бебе ще е все по-малко и по-малко. И имам усещането, че той ще иска все по-малко да ходи при него.

Намаленото внимание от страна на тати е нещо нормално, с или без бебе. Просто както вие сте вече семейство с новия ти мъж, така и баща му изгражда своя нов живот, и това, което е останало от стария му живот става по-маловажно.
Знам, че звучи грубо, но за съжаление е факт. Аз самата съм го изживяла на собствен гръб, и съм щастлива и благодарна, че в един момент, след N-ти поредното прибиране разревана от Жоро Пачев, майка ми е скръцнала със зъби, и повече не съм ходила у тях.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #7 -: Август 24, 2007, 12:03:01 pm »
Съжелявам за  коментара ми, обаче Мери не ти ли се струва много егоистична от твоя страна цялата история. Бих казала и "да ти имам проблемите"! Имаш си прекрасно дете, мъж , който те обича, какво е това тръшкане за второ дете, щото не че ти толкова го искаш , а сина ти...Децата днес искат едно , а утре друго, ще иска и коте и куче и папагалче... По-добре се радвай, че на бял свят ще дойде нов човек! Какви са тези дребни сметки, я се отпусни и гледаи широко на нещата. Тук момичетата с десетки години се борят и отдават цялата си време, пари и енергия за да видят двете чертички, а ти си се затръшкала каточе ли си в състезание със Сегашната на Бившия си. Опитай се да си по-широко скроена, успех със забременяването!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #8 -: Август 24, 2007, 12:58:37 pm »
Съжелявам за  коментара ми, обаче...

Има защо
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #9 -: Август 24, 2007, 14:21:27 pm »
Аз си мисля, че не само тя иска дете, но и мъжът, който е до нея в момента, а той няма дете. Може пък да иска дете точно от този мъж.
« Отговор #10 -: Август 24, 2007, 14:40:19 pm »
  Понякога,в някои теми се пускат отговори ,които ме изумяват.  :o  :x Без да се вложи грам умисъл и преливащи от егоизъм.Чудя се защо някои хора не могат да се поставят на мястото на другия,за да се опита да си представи как би се чувствал  с такъв проблем.Хора,не забравяйте ,че в този живот всичко се случва и мож да се слъчи на всеки!happymery  желая ти скоро всички да се радвате на второто бебе!   :P
*
« Отговор #11 -: Август 24, 2007, 14:55:28 pm »
Подкепям Перошинка,ние сме тук за да се подкрепяме!Пожелавам на Хепимери да гушкат скоро своето бебче!
« Отговор #12 -: Август 24, 2007, 23:34:58 pm »
Съжелявам за  коментара ми, обаче Мери не ти ли се струва много егоистична от твоя страна цялата история. Бих казала и "да ти имам проблемите"! Имаш си прекрасно дете, мъж , който те обича, какво е това тръшкане за второ дете, щото не че ти толкова го искаш , а сина ти...Децата днес искат едно , а утре друго, ще иска и коте и куче и папагалче... По-добре се радвай, че на бял свят ще дойде нов човек! Какви са тези дребни сметки, я се отпусни и гледаи широко на нещата. Тук момичетата с десетки години се борят и отдават цялата си време, пари и енергия за да видят двете чертички, а ти си се затръшкала каточе ли си в състезание със Сегашната на Бившия си. Опитай се да си по-широко скроена, успех със забременяването!

Скъпа ЕЛИ7,
Много по егпистично щеше да бъде от моя страна да кажа "аз си имам дете и второ не ми трябва" защото сега съм много щастлива защото имам невероятен мъж до себе си, без да помисля за неговите чуства и желания. Защото чъпреки,че съм разведена с детет той е решил да създаде семейство с мен, не е ли е нормално да си имаме и наши, т.е да има и той дете и аз да съм майката на неговото дете?!?!? Не разбрах защо си останала с впечатлението че аз не го искам, НАПРОТИВ!!!
Нито се тръшкам за другата на бившия ми нито нищо. Даже напротив, радвам се , че ще се роди детенце, това е най-хубавото!
А до бившият ми той даже не заслужава да вижда сина си, защото то за него беше една грешка в МЦ, а не планирано дете.
Сега с цялото си сърце и любов искам да имам точно от този мъж до мен дете както и той иска дете от мен, а това не е прещявка на сина ми. Просто здравословните ми проблеми затрудняват това.
И извинявай, ама е много гадно детето ти да се обърне към теб и да те упрекне, че не можеш да раждаш, даже ме пита дали ще си осиновим ако не можем да имаме по естествен път.
Но както и да е, ти сигурно си много далеч от тези неща, явно постъпваш по-егоистчно към нещата.
Пожелавам ти да си жива и здрава и да нямаш проблеми с бебеправенето!!!
*
« Отговор #13 -: Август 25, 2007, 10:09:41 am »
Аз се борих за моята бременност 4 години, изживяла съм 3 инвитро опита, придружени с тежка хипер стимулация / едва ли знаеш какво значи това/. В момента съм в 39-та седмица. Сигурна съм , че ти ще забременееш по нормален път, бих те посъветвала освен изследванията , които си пуснала за себе си и предприетото лечение, да проверите как стоят нещата и при приятеля ти. Знаех си, че думите ми ще се приемат "но нож" и смятам, че форуа не е само да роним сълзи и да си ги бършем, а  и да се дават различни гледни точки.Успех на всички в борбата за бебе!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
« Отговор #14 -: Август 25, 2007, 10:25:25 am »
Момичета , не се обвинявайте взаимно в егоизъм !
И двете се борите да имате дете !
Какво по-слънчево желание от това ! :sunshine:

Спомням си в един друг форум , реагирах много остро на една история .
Бременна потребителка ,търсеше подкрепа да направи аборт , защото мъжът й не помагал ,бил болен преди това и понеже се страхувала за бъдещето решила ...да го махне!

Тогава и аз обясних колко е трудна борбата за дете при някои , и как не приемам да се убива заченато дете , а тя реши , че просто се стремя  егоистично да задоволя майчиния си инстинкт , а видите ли тя извисената личност , мислила колко нещастно ще живее това създание и затова ще го убие..

Така ,че ние сме най-милите егоистки на този свят!
Ми такива сме , що не ?! :wink:
« Отговор #15 -: Август 25, 2007, 12:22:15 pm »
Знаех си, че думите ми ще се приемат "но нож" и смятам, че форуа не е само да роним сълзи и да си ги бършем, а  и да се дават различни гледни точки.

Съгласна съм с това, че форума е да се дават различни мнения и критики. Конфликта се получава от това,че няма как всяка една от нас да си разкаже с две думи ситуацията, така че да се разбере добре от отсрещната страна.
благодаря за съвета за изследвания на мъжа ми. В интерес на истината изчаквах да се оправят нещата при мен и тогава. Имаме някои изследвания, само остана спремограмат, за която изчакваме да съм в циклъл, че да може да се въздържим 5 дни ;-)

п.п. Понеже днес имам 4РД и съм в много добро настроение, Ви желая на всички да се обичате много, много здраве и пълна къща!!!  :bori_020:
« Отговор #16 -: Август 25, 2007, 15:43:41 pm »
ЧРД, happymery! Желая ти да посрещнеш следващия си РД с още по-пълна къща!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #17 -: Август 26, 2007, 16:12:06 pm »
"
Подкепям Перошинка,ние сме тук за да се подкрепяме!Пожелавам на Хепимери да гушкат скоро своето бебче!
"Здравеите,не се сдържах и реших и аз да се вклю4а!В тази ситуациа бих подкрепила мнението на anna31-тук сме да си помагаме не да се обвиняваме, понякога мнението и на4ина на мислене на някой друг може да ни нарани особено в такава деликатна ситуация нека преди да напишем нещо за дадена ситуация да се поставим на мястото на този който се намира в нея!
      А на теб happymery  :balk_19: на патерици,пожелавам ти много щастие,здраве,сбъдване на вси4ки твои ме4ти и в най скоро време да се зарадваш с рожба  :balk_7: Успех! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Последна редакция: Август 26, 2007, 16:18:53 pm от VIKTORIA M. D. »
« Отговор #18 -: Август 26, 2007, 18:07:22 pm »
Благодаря Ви момичета!!!
Много здраве, любов и бебета на всички :)!!!