0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инвитро през Септември,Октомври и Ноември
« Отговор #360 -: Септември 20, 2007, 19:17:11 pm »
Хей Нушка76 някога стимулирали ли са те ?Ако не започването с по-малка доза по-добре -винаги може да се увеличи дозата според как отговаря тялото ти на стимулация.
Кой от двамата ще ти прави инвитрото ? На него се довери !!! :D
« Отговор #361 -: Септември 20, 2007, 19:37:33 pm »
Хей Нушка76 някога стимулирали ли са те ?Ако не започването с по-малка доза по-добре -винаги може да се увеличи дозата според как отговаря тялото ти на стимулация.
Кой от двамата ще ти прави инвитрото ? На него се довери !!! :D
   Благодаря ти,мила...за съвета. :bighug:Предната ми стимулация е била със 150 Metrodin/5 дни/,слад това дозата ми е увеличена на 225.Но това беше '99 год.,незная как ще реагирам на Пурегона.Но и аз реших да послушам този,който ще води стимулацията.Имам една питанка:Тъй като съпруга ми може и да не е в България за оплождането/имаме замразена сперма,замразихме още миналата година,защото нали уж щях да почвам февруари,но... :(/ Нещо докторите не са ентусиазирани от факта,че може да се наложи да правим със замразена... :( Аз доста четох....и също малко съм обезкуражена :(  Има ли някой,който е правил опита по този начин?  Чудех се дали да не отворя тема "За и Против замразяване на сперма или ембриони"... :)
« Отговор #362 -: Септември 20, 2007, 19:51:41 pm »
Нушке аз съм проверявала за замразените ембриони и статиската беше подобна на пресните .... :D а на места едва ли не по-добра за замразените което ме учуди ...
за оплождане със замразена сперма не съм чела ,ама сега ще потърся.... 8O
« Отговор #363 -: Септември 20, 2007, 20:10:23 pm »
Хей момичета .....от 15 ,12 са оплодени което е страхотно !!!!
Нушке ами намерих стари статики от 2003 които са страхотни ......едва ли не оплождане със замразена сперма има по добри резултати от пресната .....имай в предвид че ако резулатите на изследванията са ви променливи и на двамата и ако сте замразили сперма с много добро качество имате по-голям шанс от замразената сперма!!!!
« Отговор #364 -: Септември 20, 2007, 20:49:17 pm »
Хей момичета .....от 15 ,12 са оплодени което е страхотно !!!!
Нушке ами намерих стари статики от 2003 които са страхотни ......едва ли не оплождане със замразена сперма има по добри резултати от пресната .....имай в предвид че ако резулатите на изследванията са ви променливи и на двамата и ако сте замразили сперма с много добро качество имате по-голям шанс от замразената сперма!!!!
Браво,Aneliarousseva!!! :bighug:  Много,много се радвам за теб... :D  Страхотна си и ми вдъхваш много позитивизъм....Стискам ти палци всичко нататък да върви по този начин... :bighug:
« Отговор #365 -: Септември 20, 2007, 21:00:24 pm »
Благодаря мила !!
Горе главата и не им се давай опитвай .........някъде из форума четох за жена забременяла на 47 от инвитро и родила близнаци (да и са живи здрави )борила се за тях 24 год. може ли да си представиш какво и е струвало това???? нее само финансово а и психиески ,каква сила на характера и оптимизъм има тая дама !!!!
Надеждата умира последна!!!
« Отговор #366 -: Септември 20, 2007, 21:08:53 pm »
Благодаря мила !!
Горе главата и не им се давай опитвай .........някъде из форума четох за жена забременяла на 47 от инвитро и родила близнаци (да и са живи здрави )борила се за тях 24 год. може ли да си представиш какво и е струвало това???? нее само финансово а и психиески ,каква сила на характера и оптимизъм има тая дама !!!!
Надеждата умира последна!!!
  Няма защо да ми благодариш... :D,съпричастна съм както с болката ти,така и с радостта ти.Аз лесно не се предавам,в това състояние съм от 16 годишна,а сега съм 31.Преминах през всичко....и пак се изправям и продължавам напред. :D Е...,не че на моменти не изпадам в "дупки",всеки има такива периоди :wink:  Но точно тези трудни моменти ме правят по-силна.Аз зная...,че един ден ще стана майка.Не съм много вярваща,но....зная че има някаква справедливост на този свят.Все в един момент ще бъда възнаградена за болките и усилията,които съм положила. :D   Дано този момен е наближил...... :D
« Отговор #367 -: Септември 20, 2007, 21:26:07 pm »
Вярвай за да се случи !А ако не стане го приеми по скоро като полезен опит ....
за теб и за лекарят ти(да донагласи нещата и следващият път ще стане няма къде да бяга)
Разбира се че всеки има добри и лоши моменти ,важното е че ставаш все по силен и по устойчив и тръгваш напред а не се предаваш...
Успех мила !!!
« Отговор #368 -: Септември 20, 2007, 21:34:07 pm »
за теб и за лекарят ти(да донагласи нещата и следващият път ще стане няма къде да бяга)
Разбира се че всеки има добри и лоши моменти ,важното е че ставаш все по силен и по устойчив и тръгваш напред а не се предаваш...
Успех мила !!!
  Благодаря!   Зная,че този път ще се получи :D  Усещам го... :D   :balk_22:
« Отговор #369 -: Септември 20, 2007, 21:48:32 pm »
Късмет ти желая!!
 :crossfingers:Само запази спокойствие доколкото е възможно това ще помогне и то много .
Мен на работа започнаха да ми правят въртели за отпуска и болнични ама хич не им се вързвам......работа бог дал много ,никой не е казал че трябва да работя само на едно място за 1000 години напред ,та съм решила да им плюя под опашките и да се махна тъкмо и ще се прибера за някоя и друга седмица в България а после ще видим каква ще я забъркаме :lol:
« Отговор #370 -: Септември 20, 2007, 22:26:14 pm »
И аз да се включа....
хайде и тази серия да е толкова плодовита, колкото лятната...че даже да я надхвърлим..:)
аз незнам кога ще се впусна отново, но силно се надявам да е много скоро...
 :crossfingers: :crossfingers:
успех на АБСОЛЮТНО всички!!!/без изключения/
 :bighug:

искам да попитам правят ли се постоянно хормонални изследвания при стимулация при инвитро
« Отговор #371 -: Септември 20, 2007, 22:28:53 pm »
Успех мила !!!
  Благодаря!   Зная,че този път ще се получи :D  Усещам го... :D   :balk_22:
мисля, чие питам не където трябва - вече втори път
: правят ли се хормонални изследнания при стимулация или само на витеозон
благодаря
« Отговор #372 -: Септември 20, 2007, 22:36:57 pm »
Имаш предвид по време на самата стимулация или преди това? По принцип се правят,няма как да се започне процедурата без да се знаят някой показатели.След това мисля,че пак се изследваше нещо,но нека отговори някой който скоро е правил Ин Витро.Аз го правех '99 год. и не си спомням много добре по време на самата стимулация какво се правеше...Иначе сега съм си направила хормонални изследвания преди започването. :D
« Отговор #373 -: Септември 20, 2007, 22:40:28 pm »
 :D Аз дори се и подсигурих направих си и генетични и имунологични изследвания,пълен ДНК анализ.Въпреки,че във Варна тези неща не ги искат.. :D  За собственно успокоение : :wink:
« Отговор #374 -: Септември 20, 2007, 23:13:25 pm »
По време на инвитрото а и за исеминация се следят някои хормона ......през цялото време се правят кръвни изследвания и ултра саунд (всеки следващ ден а като наближи денят на пукцията може да се случи 2-3 последователни )Нали трябва да са сигурни какво става с организма ти !!!
Но ако имаш предвид дали се правят пълни хормолнални изследвания през цялото време ...не такива се правят само в началото за да знаят докторите какво ти е състоянието ..
« Отговор #375 -: Септември 21, 2007, 00:22:32 am »
моля ви кажете ми преди сондажа трябва ли да се направи цветна снимка
« Отговор #376 -: Септември 21, 2007, 00:46:34 am »
Аз незнам на какво му викат сондаж в България,но на мен ми правиха една цветна снимка с ренген (която си беше доста болезнена)за добър ден на първият лекар който посетих с мъката си .
По време на противозачатъчните на инвитро цикъла ми правиха втора ,но за моя изненада не беше с ренген а с ултра саунд(вагинален видиозон)пак с котрасно вещество но целта беше не само да видят колко са проходими каналите ,а и как изглежда матката и всичко останало за да са сигурни какво правят и как да го правят-не ме боля изобщо .
дано не съм те объркала съвсем.
« Отговор #377 -: Септември 21, 2007, 01:00:14 am »
Аз незнам на какво му викат сондаж в България..
Първият път когато правех Ин Витро,не са ми правили сондаж.Тази година февруари щях да започвам 2-рият си опит,но.... :( и ми правиха такъв сондаж.Само че доц,Маркова го прави с упойка и нищо не чувстваш.Вкарват ти доколкото разбрах контрастна течност за да видят какво е разположението на матката,за да няма изненади при трансфера и ако шийката на матката ти е тясна,мисля че я разширяват.....,но виж за това не съм много убедена. :? Не ми го е казала доцентката,а това коментираме с другите момичета.Така че....то явно си е пак един вид цветна снимка,аз поне така го разбирам :? Само че целта при цветната снимка е да се види дали тръбите са проходими,а при сондажа-пазположението на матката.Ако греша,нека някой да ме поправи. :wink:
« Отговор #378 -: Септември 21, 2007, 02:30:38 am »
Здравеите аз не съм нов член на клуба просто си смених ника даи боже имам повече късмет с новия ник.Днес е 3ти ден след трансфера на замразени.Размразихме 4ри но 3 бяха много добри и върнахме 3 бластоцита със assisted hatching .Ембрионите са ми от първото инвитро преди няколко месеца което бе успешно но само за малко.Пожелавам на всички успех.Много положителни тестове.
*
« Отговор #379 -: Септември 21, 2007, 07:28:43 am »
искам да попитам правят ли се постоянно хормонални изследвания при стимулация при инвитро
Зависи много от това в коя клиника ще правиш опита. Не е нужно да цитираш постинги, който нямат отношение към въпроса ти и да питаш 100 пъти едно и също нещо, все някой ще ти отговори пък било то и след ден.   :wink:  :lol:
и ми правиха такъв сондаж.Вкарват ти доколкото разбрах контрастна течност за да видят какво е разположението на матката,за да няма изненади при трансфера

Какъв контраст бе момичета, защо пишете глупости-вкарват катетър, т.е. правят нещо като пробен трансфер.