0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 9 част
« Отговор #60 -: Август 30, 2007, 08:48:12 am »
Стискаме здраво, къде ще ходим  :D

С падането да ви кажа мен сега ме е повече страх - че ако падна с бебка в ръце например, докато слизам по стълбите - да не ви казвам какви си ги мисля и как се държа за парапета и как пристъпвам, и, и .....

Каси, от грижи, мила, няма да имаш време за стрес - хи-хи! Майтапа настрана - сигурна съм ще се справиш - а ако стане напечено - взимаш момчетата и се командировате при нас - знаеш ли как ще си купонясваме, а?
« Последна редакция: Август 30, 2007, 10:39:49 am от Bora82 »
*

vilimili

• 512
  • Ще ми липсваш много татко!Поклон пред паметта ти.
« Отговор #61 -: Август 30, 2007, 09:38:08 am »
Мари,късмет!Стискам палци :goodluck: :crossfingers: :goodluck:
« Отговор #62 -: Август 30, 2007, 11:12:37 am »
Мари, стискам  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: !
*
« Отговор #63 -: Август 30, 2007, 11:53:34 am »
Мариии, ами ти си на финала вече! Супер! Бебока да почака до неделя, така да му заръчаш!  :P

Сия, мила, радвам се, че сте добре! Ох, с тия падания, аз веднъж паднах във втория месец и като си спомня колко ме беше страх, камо ли ти сега! Важното е, че бебата рита!

Уайти, аз си ги изследвах АФА в Иван Рилски, всеки понеделник пускат изследвания. Моите паднаха след второто вливане на имуновенин и така и си останаха!

Кассита, не си терзай душата, ще се справиш и ти и половинката, не се тормози предварително! Ние сме оправни жени, колко сме се борили за тези бебета!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #64 -: Август 30, 2007, 17:05:05 pm »
Бора права си, че е голям страх падането по стълбите с бебчо. Докато бъх бременна със синът си не съм падала, но след това падах веднъж по стълбите. Беше много страшно. На малкия му нямаше нищо защото паднах по гръб. А аз доста се насиних.
Сия, миличка внимавай и много се пази. Дай Боже да няма повече проблеми. Една позната беше паднала точно преди раждане. В банята се подхлъзнала и беше си счупила кракът. Беше в гипс и не питайте как се е справила на родилна маса(тя роди по естествен път, макар, че всички си мислехме че ще й направят секцио заради гипсът).
Та освен по стълбите се пазете и когато влизате в банята. Че и там е много опасно от падане.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #65 -: Август 30, 2007, 17:19:51 pm »
Мари, стискам палци! И после да е леко и успешно!

Ини, мила, късмет и на теб. Много леко раждане и
те очакваме отново!

Добре дошли на котето и кит кат!
« Отговор #66 -: Август 30, 2007, 17:57:31 pm »
Мари, я виж колко палци :D
И аз съм стиснала всички видове :crossfingers:
*
« Отговор #67 -: Август 30, 2007, 18:01:49 pm »
Мари, ти стискай 2-3 дена още, а ние ще стискаме палците :)
и не се притеснявай най-важното!

Каси, не се притеснявай, ще се справиш, къде ще ходиш :wink: а и представи си колко по-весело и забавно ще ви е вкъщи (а и навън) с двама малчугани :wink:

а една позната на майка ми паднала като излизала от тях на път за родилния дом... и си е счупила крака. не е имала проблем с раждането, със секцио, но все пак си е много неприятно. явно трябва много да внимаваме, че се случват и такива неща

П.П. само аз ли не виждам лентичките на baby-gaga? от вчера ми се появи този проблем
« Последна редакция: Август 30, 2007, 18:03:41 pm от Pippi »

« Отговор #68 -: Август 30, 2007, 18:22:38 pm »
Мари,
П.П. само аз ли не виждам лентичките на baby-gaga? от вчера ми се появи този проблем

не, аз в бг-мама съм с такава лентичка и я няма от вчера. сайта не им работи

Пускам и един линк, който е интересен според мен
« Последна редакция: Август 30, 2007, 18:33:04 pm от Диана »
« Отговор #69 -: Август 30, 2007, 18:26:39 pm »
Мари, с толкова стиснати палци няма как да не удържиш положението докато докторът се върне! Леко и безпроблемно раждане :crossfingers:

Момичета, аз се присъединявам към синия отбор :) Още преди повече от месец д-р Даскалов каза, че вижда тестиси, но не беше много сигурен и затова бяхме решили да си мълчим за пола. Обаче днеска бях на ЖК и докторката също каза, че ще е момченце и повече на мога да си мълча :D 

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
« Отговор #70 -: Август 30, 2007, 18:37:01 pm »
mariposa, Честито, бъдеща мъжка мамо!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #71 -: Август 30, 2007, 18:56:26 pm »
охооо ,бъдеща свекърва значи :lol:,ами честито.
<br />
*
« Отговор #72 -: Август 30, 2007, 19:00:02 pm »
Диди, линка ти е бая старичък :wink:
Относно изследванията, струва ми се, има промяна от тогава. В момента женските консултации работят по това приложение.  http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=printpage&artid=163
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #73 -: Август 30, 2007, 19:46:56 pm »
Привет и от мен!
Първо - честита новина на мапироса  :D На мен ми харесва това човек да знае какво ще е бебче :wink:
Иначе - таблицата, публикувана от Сиа е актуалното приложение към Наредба 39, към която препраща националния рамков  договор за 2006-та /щото докато приемат за 2007-ма тя ще си изтече  :lol:/
Аз тея дни се рових за нея. Само ЖК ли работят с тези изследвания?
От два дни тормозя Джи-пи-то, че според НРД е длъжна по мое желание тя да ми даде направление за изследвания  :lol: А тя ми казва, че само специалист може да го направи и ми дава направление  :D И да съм се объркала - изобщо не я жаля  :wink:
Споделете каква е практиката за това кой ви изпраща на изследвания, поемани от здравната каса...

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #74 -: Август 30, 2007, 19:57:58 pm »
личната ти дава направление за ЖК,а наблюдаващият те гинеколог(от ЖК) ти дава направление за изследванията.
<br />
« Отговор #75 -: Август 30, 2007, 20:04:20 pm »
На мен личната ми е давала през бременността за кръв, урина, стерилна, вагинален секрет... Така че зависи си от лекаря май :wink:
*
« Отговор #76 -: Август 30, 2007, 20:27:40 pm »
Принципно пише, че ако не си с рискова бременност, може да си продължиш и при личния лекар. Но дали на практика става така и дали накрая личния може да ти изготви обменния картон и да ти даде направление за раждане? Нямам никаква идея :ask:
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #77 -: Август 30, 2007, 22:12:29 pm »
И аз така го разбирам - че по мое желание мога да искам тя да ме наблюдава или поне да се прави, че ме наблюдава и да си ме праща на изследвания. Тя обаче нещо не ще и бърза да ме прати при специалист. Моят си Док не работи със здравната каса и затова се чудя дали да продължа да я тормозя или да си намеря втори лекар за ЖК... Темата за раждане все още ми е далече, ама почти съм решила, че - живот и здраве, ще е частна клиника, а за тях едва ли ще ми трябва направление /или бъркам?/...
Интересно ми е и какво покриват Generali Zakrila, защото имаме колективен договор за медицински услуги с тях. Ама май трябва да им се обадя, че те само на този принцип като че ли действат - разяснения и направления по телефона  :lol:

« Отговор #78 -: Август 31, 2007, 08:03:44 am »
Диди, линка ти е бая старичък :wink:
Относно изследванията, струва ми се, има промяна от тогава. В момента женските консултации работят по това приложение.  http://old.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=printpage&artid=163
:oops: :oops: :oops:

Интересно ми е и какво покриват Generali Zakrila, защото имаме колективен договор за медицински услуги с тях. Ама май трябва да им се обадя, че те само на този принцип като че ли действат - разяснения и направления по телефона  :lol:
На мен ми обясниха, че поемат всички изследвания срещу издадена фактура.
« Последна редакция: Август 31, 2007, 08:05:32 am от Диана »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #79 -: Август 31, 2007, 08:54:23 am »
Благодаря за подкрепата!  :D Сигурно тогава ще се радвам и на 5 минутки възможност да влезна в "Зачатие"!  :wink:

Бори, много    :bighug:      от нас четиримата! Благодаря за поканата!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!