0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 9 част
« Отговор #80 -: Август 31, 2007, 11:14:36 am »
Мariposa, нали се разбрахме  :wink: - няма да ми даваш зетя!  :lol:

И аз да се похваля  :oops: - малко са ми паднали NK - клетките. Е, пак ще трябва да правя вливане, но не са толкова високи  :) . И щитовидната жлеза се е подобрила. Да са живи и здрави доц. Конова и д - р Тодорова!

« Отговор #81 -: Август 31, 2007, 11:18:55 am »

И аз да се похваля  :oops: - малко са ми паднали NK - клетките. Е, пак ще трябва да правя вливане, но не са толкова високи  :) . И щитовидната жлеза се е подобрила. Да са живи и здрави доц. Конова и д - р Тодорова!

Брааво, все така да е!
*
« Отговор #82 -: Август 31, 2007, 11:48:07 am »

И аз да се похваля  :oops: - малко са ми паднали NK - клетките. Е, пак ще трябва да правя вливане, но не са толкова високи  :) . И щитовидната жлеза се е подобрила. Да са живи и здрави доц. Конова и д - р Тодорова

Браво Точица, много се радвам, ще видиш, че ще продължат да падат!
« Последна редакция: Август 31, 2007, 11:52:20 am от Roby »
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
« Отговор #83 -: Август 31, 2007, 13:44:50 pm »
И аз така го разбирам - че по мое желание мога да искам тя да ме наблюдава или поне да се прави, че ме наблюдава и да си ме праща на изследвания. Тя обаче нещо не ще и бърза да ме прати при специалист. Моят си Док не работи със здравната каса и затова се чудя дали да продължа да я тормозя или да си намеря втори лекар за ЖК.
Аз да кажа от личен опит. Моят док също няма договор със здравната каса и за това от страна на ЗК ме следи личния ми лекар. До сега не съм имала проблем за направления за изследвания. Но доколкото разбрах това е решение на личния лекар(дали ще се ангажира).
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #84 -: Август 31, 2007, 14:25:47 pm »
Личния лекар може да издава и талон за болничен 45 дни преди раждане и направление за хоспитализация, лично ми го е казвал моя. Но не може да дава направление за антитела при резус отрицателен и аз за това се записах на ЖК (за какво да ги плащам като се поемат  от касата :wink:). А сега да ви питам от известно време имам проблем с ушите  8O. В лявото ми тупти пулса, дясното пука, а най-често са заглъхнали и двете отврат е :x, случвало ли ви се е? И дали е нещо от кръвното? А и вчера си измерих пулса 137 удара в минута  8O. Щеше да ми избяга сърцето.
За добрия стар запек  :lol: само ще кажа -какъъъв Дуфалак, Хвалаааа на кафето :lol:  8), невероятни неща върши.
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #85 -: Август 31, 2007, 15:20:48 pm »
Нахич, кво стана бе?
*

naha

• 1474
« Отговор #86 -: Август 31, 2007, 15:32:32 pm »
С кое бе? :)
*

janeta

• 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
« Отговор #87 -: Август 31, 2007, 16:01:58 pm »
И аз като Наха смятам, че за запека много помага кафето. Но да ви кажа от около една седмица насам съп полудяла да си купувам кисело мляко-правя си айрян. По две кофички кисео мляко си вземам и от него стават около 2 л. айрян. Как само го пия сякаш не съм виждала никога през живота си кисело мляко. А резултата в тоалетната е положителен. Нямам проблем със запек. Ето защо при разстройство казват да се не пие мляко-то разхлабва.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
« Отговор #88 -: Август 31, 2007, 16:41:05 pm »
Момичета, благодаря за поздравленията!

Точица, много се радвам за подобрените резултати! А пък за другото, обещаното си е обещано :D

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

naha

• 1474
« Отговор #89 -: Август 31, 2007, 16:55:50 pm »
И аз като Наха смятам, че за запека много помага кафето. Но да ви кажа от около една седмица насам съп полудяла да си купувам кисело мляко-правя си айрян. По две кофички кисео мляко си вземам и от него стават около 2 л. айрян. Как само го пия сякаш не съм виждала никога през живота си кисело мляко. А резултата в тоалетната е положителен. Нямам проблем със запек. Ето защо при разстройство казват да се не пие мляко-то разхлабва.
Това е много хубаво. Пиивай си полезно е  :D. Аз се бях притеснила, че няма да го ям защото в началото ми ставаше терсене от киселото мляко, но после започнах с айряни и сега си хапвам като преди. И аз като теб го "тача" много  :wink:.
Mariposa честито и от мен за мъжа  :D.
« Отговор #90 -: Август 31, 2007, 17:09:39 pm »
Наха, благодаря :)

Това с айрана ми е много познато, само че аз не можех без него първите три месеца. Айран и таратор, това ми беше менюто, веднъж в стола на работата изядох пет таратора, още не бях казала, че съм бременна, но и никой не се усъмни, защото след толкова време може би никой не си е мислел, че и аз мога да правя такива неща :D

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

naha

• 1474
« Отговор #91 -: Август 31, 2007, 17:41:41 pm »
Оххх тараторрррр  8). Аз не мога да си намеря пресен копър тия дни и поштръклявам, ама съм и инат де със сух не ща  :lol:. Преди малко моето акробатче правеше пируети, направо не мога да повярвам колко приятно може да бъде. От преди седмица не го бях усещала. Така се радвам  :D. Одеве таман разправях, че не иска да ми причинява дискомфорт и то взе, че се обади (пупупу) :wink:. Невероятно е, дано по-честичко да ме поздравява с по някое ритниче :D
*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #92 -: Август 31, 2007, 18:31:36 pm »
Наха, радвам се, че си добре. :D
*

naha

• 1474
« Отговор #93 -: Август 31, 2007, 20:27:17 pm »
Писах ти лс  :D
*
« Отговор #94 -: Август 31, 2007, 21:57:17 pm »
Аз пък не мога да хапна сирене и кисело мляко, защото веднага започвам да повръщам. А така обичам тараторче. Благородно ви завиждам  :D
*

eleonor

• 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
« Отговор #95 -: Август 31, 2007, 22:18:46 pm »
Марипоса,4естито ти мом4енце :bori_002: :bori_006:

И аз да ви се похваля, днес бяхме на ФМ.
Записваме се към отбора на принцеските :bori_015: :bori_010: :bori_009:Бебка си има вси4ко, вси4ки органи са и на мястото и вси4ко е перфектно, като се по4не от мозъ4ето и се стигне до пръс4етата на кра4етата.Толкова сме Щастливи с мойто мъжле, неговата ме4та беШе да си имаме девойка и като каза лекарят "Ще си имате моми4енце" му омекнаха краката :lol:.
А аз се разплаках от Щастие, 4е вси4ко е наред и оЩе "летя"и немога да повярвам, 4е в мен расте живот. yahoo_17

Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
« Отговор #96 -: Август 31, 2007, 22:48:23 pm »
eleonor, честито момиченце!  :flower:
« Отговор #97 -: Август 31, 2007, 23:07:21 pm »
Елеонор:balk_5:
Честито за девойката. Браво, че всичко е наред с органите. Браво и на мъжа ти, че се е зарадвал на момиченцето, че повечето мъже по принцип си мечтаят за син /в т.ч. и родния ми баща не ме е искал момиче, но в последствие започна много да се разтапя покрай мен/.
А ти при кого ходи на ФМ?
Наха,
радвам се, че си добре и чудесно е, че бебчето те е поздравило с ритниче.
Марипоса, честит ти младеж!
 :balk_5:

Аз пък да споделя, ям, повръщам и пак ям и пак повръщам....
Ето сега, както си вечерях, стана ми много зле, станах и повърнах. И понеже се притеснявам, че за бебетата няма да има ресурс да се развиват и реших да си доям малко, че да има и за тях.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #98 -: Септември 01, 2007, 02:56:02 am »
Милена, за6то се придаржа6 кам мита (яж за двама или за трима)???Яде6 колкото ти се яде ,без да се натоварва6 пак бебетата си вземат вси4ко от което се нуждаят(те все пак не ядат храната която ти приема6),таи 4е споко гладни няма да останат.Аз като малко преям и толкова ло6о и тежко ми става,4е 4ак не мога да спя.Пак ако иска6 да си поддаржа6 запасите вземаи  витамини и минерали за бременни(консултираи се сас следя6тия ти лекар)
4естито на баде6тите мами ,разбрали пола на бебето си :D и успех на вси4ки до края :wink: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #99 -: Септември 01, 2007, 14:15:16 pm »
Шакира,
напълно си права и аз не споделям мита, че една бременна трябва да яде за двама или за трима. Може би не се изразих ясно.
Просто мен ме гони вълчи глад, в същото време нищо конкретно не ми се яде. Не се тъпча определено. На моменти всичко ми е неприятно. Яде ми се, но и аз не знам какво точно. А като хапна, ми се повръща.
Например, закусвах круша и 3 бисквити Закуска. Крушата така и не бях я изяла цялата, когато станах и повърнах.
А относно витамините, вземам Омами.
Благодаря за съвета.

Бъдете добри и не губете кураж! :)