0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните - 9 част
« Отговор #100 -: Септември 01, 2007, 14:17:23 pm »
Пий витамините вечер, преди лягане.
« Отговор #101 -: Септември 01, 2007, 14:22:14 pm »
Добре, Мари, мерси за препоръките.
Аз ги пия сутрин със закуската и фолиевата - също.
Но ако това е от значение, ще ги вземам вечер.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #102 -: Септември 01, 2007, 14:40:17 pm »
Мари защо трябва да се пият вечер витамините, а не сутрин?
*
« Отговор #103 -: Септември 01, 2007, 14:44:34 pm »
няма никакво зна4ение в кои 4ас на деноно6тие 6те ги взема6 ,просто на някои моми4ета им се гади от витамините и поради тая при4ина ги препора4ват да се пият ве4ер.И аз ги пия ве4ер,за6тото са много големи и гадни с една 4а6а сок :wink:
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 15:05:07 pm от Shakira25 »
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #104 -: Септември 01, 2007, 14:48:24 pm »
Относно витамините, за първи път чувам да се пият вечер!  8O Аз пия пренатал сутрин по 1 и прахче диаспорал, но то е за контракциите.
За храненето. Милена, апетитът ти няма да спре, напротив ще нараства мноооого. Аз ям наистина, като за трима. През два часа!!! Винаги закусвам /нещо което преди пропусках с удоволствие/, дори от предния ден гледам да съм се подсигурила за следващата сутрин. Почти непрекъснато съм гладна! Но хубавото е че сега е лято, и наблягам много на плодовете и зеленчуците. Готвя почти всеки ден обаче. И слава богу не качвам кой знае какви килограми. Досега съм 9 отгоре.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #105 -: Септември 01, 2007, 15:16:27 pm »
Каси,
ти тия неща за храненето ми ги беше споделила в предната бременна тема, още преди 2 седмици някъде. Писа ми, че от вечерта се подготвяш за сутринта и, че се храниш на 2 часа. А аз тогава все още не знаех, че съм с многоплодна.
Направо се побърквам от глад.
Но, нали знаем, че е за хубаво и, че въпреки тия физически неразположения в психически аспект се чувстваме прекрасно! Нали носим живот!
Пък ще търпим! На мен ми остават само някакви си 219 дни! :D

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #106 -: Септември 01, 2007, 15:44:53 pm »
и аз съм гладна много често.Лошото е ,че почти нищо не ми е вкусно - салатите са ми гадни направо,месо никога не съм обичала.Май на тесто и плодове налитам,ама то много здравословно-няма що.
 Повръщала съм само веднъж ,но за сметка на това имам адски киселини и всяка сутрин ми е лошо.
 Ама вие всички май пиете витамини,аз пия само Фолиева киселина.
<br />
*
« Отговор #107 -: Септември 01, 2007, 16:05:43 pm »
Ми зори аз ги по4нах о6те в 7-ма г. седмица като 4ухме сарде4ния ритам ,за6тото колкото и здравословно да се ма4им да ядем не можем да си набавим необходимото коли4ество от което се нуждаем ние и бебето(то си взема от резервите ни )...Тук са препора4ителни(всеки сам си ре6ава и слу6а д-ра си разбира се )...И аз сам така и до ден дне6ен ни6то не ми е вкусно и ям колкото да се каже ,4е сам яла,за6тото пак ако сам леко гладна ми при4ернява
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #108 -: Септември 01, 2007, 17:20:05 pm »
Аз например ги пия моите витаминки и Магнерода сутрин, вечер ми се гади и тогава е моето време за драйфуцкане  :lol:. Зори витамини ми предписаха чак след 4-ти месец. Не започвай прием ей така консултирай се първо с лекаря си :wink:. Аз смятам като си изпия сега Матерната да направя почивка м/у другия прием на нова опаковка. Макар аз все още да нямам кои знае какъв апетит, в началото се притеснявах дали няма да има недостиг на витамини и минерали заради неапетита си.
Но пиех само фолиева к-на, е и други,но те не бяха в тая връзка.
Не се препоръчва до колкото знам ранното започване на витамини като хапчета. Мое би за да не се предозира с нещо докато е мъничко човечето. А след 4-ти месец вече не е такава тапишонка :lol: и има повече нужди. Просто си разсъждавам пишейки  :wink:. Може изобщо да не е така  :D.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #109 -: Септември 01, 2007, 17:20:46 pm »
Каси,
ти тия неща за храненето ми ги беше споделила в предната бременна тема, още преди 2 седмици някъде. Писа ми, че от вечерта се подготвяш за сутринта и, че се храниш на 2 часа. А аз тогава все още не знаех, че съм с многоплодна.
Направо се побърквам от глад.
Но, нали знаем, че е за хубаво и, че въпреки тия физически неразположения в психически аспект се чувстваме прекрасно! Нали носим живот!
Пък ще търпим! На мен ми остават само някакви си 219 дни! :D

Мдаа, освен че озверяваш от глад, и забравяш!  :oops:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #110 -: Септември 01, 2007, 17:44:30 pm »
ааа Нахи,сама нищо не си самоназначавам.Просто се чудя,че и преди не ми казаха да пия,а бях с близнаци и стигнах до 20-та седмица.Сега си ходя при същите лекари и не знам,дали и сега ще ми назначат.
<br />
« Отговор #111 -: Септември 01, 2007, 20:14:13 pm »
Ми зори аз ги по4нах о6те в 7-ма г. седмица като 4ухме сарде4ния ритам ,за6тото колкото и здравословно да се ма4им да ядем не можем да си набавим необходимото коли4ество от което се нуждаем ние и бебето(то си взема от резервите ни )...Тук са препора4ителни(всеки сам си ре6ава и слу6а д-ра си разбира се )...И аз сам така и до ден дне6ен ни6то не ми е вкусно и ям колкото да се каже ,4е сам яла,за6тото пак ако сам леко гладна ми при4ернява

И аз от 7-ма седмица, от както видяхме плодни сакчета с пулсации, от тогава пия мултивитамини Омами. Аз по своя инициатива си ги взех, но се консултирах с док и тя каза, че е добре да ги пия заедно с фолиевата. Питах я за Магнерич, но тя отговори, че е рано и по-късно ще го пия. Изписа ми също и Но-шпа, за да се подпомогне бързото нарастване на матката. Това пия за сега

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #112 -: Септември 01, 2007, 20:14:47 pm »
Според мен това с апетита и другите екстри на бременността са индивидуални. Аз също съм с близнаци, но от самото начало нито имах каквито и да са от "първите признаци за бременност", нито ми се е гадило, нито имам апетит, напротив, ям когато ми с яде и каквото ми се яде. Бебенцата си взимат каквото им е нужно.
Така че, това дали си с две бебета или с едно, няма връзка с аптита.
Просто изказвам мнение :oops:.
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #113 -: Септември 01, 2007, 20:19:22 pm »
Milena.b, Извинявай за въпроса, но решили колко ембриончета да останат? :oops:
Сигурна съм, че и другите момичета се питат същото, но аз като по-нахална... :oops: :oops:. Още веднъж, прости ми за любопитството :oops:.
« Отговор #114 -: Септември 01, 2007, 20:19:59 pm »
Мече,
не зная дали по принцип има връзка между апетита и това дали бременността е многоплодна. Но за мен това е 2ра бременност, а през първата не бях толкова освирепяла от глад. Сега дори мъжа ми се диви и ми се подиграва, като гледа как ожесточено унищожавам храната. :lol:

Ами, Мече, на въпроса ти, засега не съм решила.
На 20.09. имам час за ФМ при Димитрова. Искам да чуя и нейното мнение и ще решим.
Консултирах се и с още една док. но тя каза, че по някой път от само себе си, единият близнак се резорбирал, каквото и да означава това.
Ще го мисля, за сега си виреят всичките. Не зная, играят ли си вътре... :) :D
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 20:26:25 pm от Milena.b »

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #115 -: Септември 01, 2007, 20:31:10 pm »
Късмет каквото и да решите!!!
Лека и безпроблемна бременност до края :crossfingers:
*
« Отговор #116 -: Септември 01, 2007, 21:07:34 pm »
Аз също вземам  витамини Пренатал по едно през ден и всеки ден по един аспирин протект и прахче магнезий Диаспорал. И двете вечер.Снощи обаче се събудих от спазъм в мускула на прасеца. Възможно ли е магнезия да не ми стига? Вас тества ли ли са ви нивото на магнезий?
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 09:19:59 am от Nivear »
*
« Отговор #117 -: Септември 01, 2007, 21:22:32 pm »
Милена, първо си играят вътре, а след някакви си 219 дни ще си играят вън, успех и стискам палци  :D
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

dekiki

• 421
  • Симона 20.02.2008
« Отговор #118 -: Септември 02, 2007, 11:22:47 am »
И от мен някои въпросчета :ask:Аз от самото начало на бременността съм с доста голям корем,който отговаря на по-големи месеци от колкото съм и все ме гледат странно.На по-близките се оправдам,че е от инвитрото,но дали е действително от това?Другото което ме притеснява е,че от около 2седмици не ми е лошо и ме лови някаква параноя дали всичко е наред.И последно колко често според вас може да се гледа бебето на ехограф,че през 1месец ми се вижда много дълъг период.Извинявайте за дългия пост  :bonk:
« Отговор #119 -: Септември 02, 2007, 12:00:54 pm »
dekiki ,
Естествено, че да ходиш на УЗИ по виднъж на месец е твърде рядко за нас, които сме рискови бременни по някаква причина. Това важи за останалите бременни - нерисковите. Ходи на 2 седмици.
Относно по-големия корем, тук най-добре ще ти отговорят момичетата с инвитро.
Аз имам приятелка с инвитро и на нея така от хиперстимулацията, яйчниците и целия и корем съответно, бяха подути от самото начало.