Накои от вас вече се шегуват с мен и моите въпроси, но се надявам да ми помогнете, че съм наистина притеснена.
Всичко до деня на инсеминацията беше ОК. При самата манипулация, когато акушерката махаше инструментариума, при издърпване на нещо (тя каза, че е това, дето захваща шийката) ме заболя силно и изтече малко кръв, смесена със слуз (извинете за подробностите
). Акушерката май се притесни малко, иначе каза, че е нормално. Какво мислите?
По-същественият ми въпрос е за препаратите, които ми дадоха за поддръжка на ЛФ. Дуфастон 2*1 за десет дни. Почнах го още същата вечер. Във ФФ гледам, че го почват от 3-ти ден, даже от 7-ми ден, а аз на 10-ти трябва да го спра?
Притеснена съм обаче най-вече от това, че ми изписаха Прегнил - 6 инжекции по 1500 Е - това било за да се стимулира яйчника да произвежда повече прогестерон. (за дните 1, 3, 5, 8, 11, 15). Иначе имам добър прогестерон (над 15), дълга ЛФ (15-16 дни), много дебела лигавица и пр.
Меря БТ вече година и половина, и никога не ми се е случвало да имам температура под 37 във втората част, нито един ден, а сега, три дни след инсето, темп. ми е 36.9!! Тази сутрин изхвърлих пак кръв, смесена със слуз , което също ми се случва за първи път.Отгоре на всичко, прочетох на няколко места в Гугъл, че Прегнил за поддръжка на ЛФ се дава максимум 3 пъти, например ден 3,6,9.
А на мен са ми предписали 6 инжекции.
Моля ако имате опит с Прегнил за поддръжка на ЛФ да споделите.
Благодаря!