здравейте докторе,
искам да помоля отново за вашето мнение. Ако си спомняте преди 3 седмици Деси (1г.) беше болна, силно зачервено гърло, възпалено ухо и сополки, Т 5 дни- пихме АБ-Цивзил, всичко беше ок с изключение на носа, който продължаваше да тече. Третирах само с физиологичен разтвор, защото посявките от носен и гърлен секрет бяха отрицателни. Т.е. 10 дни всичко ок докато в петък вечерта вдигна доста висока Т - 39.4, в събота съвсем ниска, в неделя няма, понеделник няма и вчера отново 37.8, която свали сама за около 40-50 мин., не съм й давала антиперетици, следобед вдигна 38.7, дадох нурофен, но след 20 мин. нямаше и помен от температурата (едва ли лекарството може да подейства толкова бързо).
Водихме детето при детски специалист УНГ в събота и във вторник, всичко с изключение на носа е ок. От вчера вече и носа е доста по-добре, но гласа й пресипна.
Урина от вчера чиста, чакаме стерилна.
На какво според Вас може да се дължи това състояние? Водихме я къде ли не, повечето лекари казват вирус, нашата педиатърка искаше стерилна урина, за да изключим евентуално уроинфекция.
Снощи със съпруга ми се ровихме из нета, сигурно ми е смешен въпроса, но възможно ли е да е вирусна пневмония, която не се чува на слушалка. Детето не кашля.
Вече незнам какво да мисля, много съм притеснена