Привет, Докторе!
Ето отново съм притеснена. Надявам се е да от онези мои напразни притеснения. Този път проблема е с акото. От близо две седмици ходеше по веднъж, а понякога прескачаше по ден. Изхожданията бяха малки по обем, тъмно кафяви и твърди. Тъкмо бях започнала да си мисля, че за количествата, които изяжда е твърде малко като изхождане и преди два дни, каза: "боли ме корема, акото иска да излезе". За първи път виждам такова количество, гърнето беше пълно, акитата бяха около 4-5 големи, твърди с бледо кафяв цвят, нямаше слуз или нещо др. ненаред. Ставайки от гърнето, каза "Има още". Това още беше почти кашесто, жълто. Вчера имаше едно изхождане, вечерта, малко по обем, твърдо, с бледо кафяв цвят. Днес отново каза: "Боли ме корема, искам да акам". Акото беше кашесто, жълто. последните дни се оплаква, че я боли корема, и веднага след това иска да ака, след изхождане (ако има такова, защото понякога няма) казва "мина ми коремчето". Ще ми се да кажа, вирусче някакво. Но заради ваксината, която сложихме си беше цяла седмица у дома, не е ходила на градина, контактите й бяха доста ограничени. Не я ограничавам в храната, хапва си каквото пожелае.
Съжелявам за твърде обстоятелственото обяснение, едва ли е най-приятната тема за четене, но искам да добиете представа за нещата...
Сърдечни поздрави от нас!