0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie
« Отговор #700 -: Октомври 31, 2007, 11:08:02 am »
... синът ми се буди с подути торбички под очите. Отокът преминава за няколко часа. Необходимо ли е да предприемем някакви мерки?

Ха и при нас го има това... Незнам защо но не съм отдавала някакво специално значение на това, а трябва ли.

Какво имате в пред вид под двойни гънки под очите, мисля на едното е по слабо изразено. Другото, което ни е правило проблеми в смисъл имаше секрети, е леко по затворено и по мнение на педиатъра ни, става въпрос за запушен слъзен канала, който проследяваме, та едното оченце е с по слабо изразени двойни гънки.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #701 -: Октомври 31, 2007, 11:25:33 am »
Ами например температурата не се повлиява от панадолче или нурофенче и стремително върви нагоре,а не на долу.
Не е сигурно дали ще направи гърч, за да се даде пер.ос.
А и мисля и си спомням от прочетено,че "профилактично" не работи, освен ако някакво противогърчово средство не се дава дълго време, разбира се.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #702 -: Октомври 31, 2007, 11:37:20 am »
Здравейте доктор Бърди! Ето че отново се нуждая от Вашия съвет:
С майка ми живеем в едно домакинство. Тя от два дена е с вирусна инфекция - повръщане, разстройство и висока температура /около 39 градуса/. Старая се да поддържам хигиена, при бебето като влизам и го обслужвам задължително съм с измити ръце и лице, проветрявам често.
Въпросът ми е, за да предпазя детето мога ли да му дам нещо превантивно?
По съвет на педиатъра ми му дадох еднократно разтворен 1 доза осцилукокцинум, обаче аз нещо много не съм фен на тази хомеопатия.
Мислех си за неконцентриран чай от шипка също.
Знаете ли какво е това "Осцилококцинум"? екстрат от черен дроб ("вътрешности") на гъска (или патка)... не давайте такива неща, моля... нека който иска да дава и нокът от сиамска котка (приготвен чрез изтръгване и последващо накисване в 30 годишно уиски. За 6 дена, и изложена настойката на Северо-западна страна. Задължително огрявана от слънце за 4 часа дневно... ;) )

Проветрявайте, почиствайте дръжките на вратите със спирт, идеална чистота и често забърсване, хлор в WC.

Нито "чай от шипки", моля...
« Последна редакция: Октомври 31, 2007, 11:41:08 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #703 -: Октомври 31, 2007, 11:39:32 am »
Не е боледувал изобщо, хрема няма, зъби не растат в момента, няма промяна в изхожданията.
Единственото ново нещо е, че вече има апетит и се храни нормално. Досега беше много злояд, упорито отказваше храна и наддаваше слабо. От един месец сме на детска кухня и се храни с удоволствие.
На контролното измерване на годинка беше 79 см, 8 800 и беше наддал 400 гр за месец. Спи спокойно цяла нощ, все още спи и сутрин и следобед по час и половина.
Други промени няма. Да давам повече течности? Да пуснем изследвания някакви?
Двойни гънки няма.
Аз бих направил на първо време общо изследване на урина.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #704 -: Октомври 31, 2007, 11:43:17 am »
... синът ми се буди с подути торбички под очите. Отокът преминава за няколко часа. Необходимо ли е да предприемем някакви мерки?

Ха и при нас го има това... Незнам защо но не съм отдавала някакво специално значение на това, а трябва ли.

Какво имате в пред вид под двойни гънки под очите, мисля на едното е по слабо изразено. Другото, което ни е правило проблеми в смисъл имаше секрети, е леко по затворено и по мнение на педиатъра ни, става въпрос за запушен слъзен канала, който проследяваме, та едното оченце е с по слабо изразени двойни гънки.
Двойните гънки под очите са белег на алергични предиспозиции.
Новопоявили се запушени слъзни каналчета или на остър ринит, алергичен такъв, или синузит се дължат.
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #705 -: Октомври 31, 2007, 11:46:37 am »

Цитат
Знаете ли какво е това "Осцилококцинум"? екстрат от черен дроб ("вътрешности") на гъска (или патка)... не давайте такива неща, моля... нека който иска да дава и нокът от сиамска котка (приготвен чрез изтръгване и последващо накисване в 30 годишно уиски. За 6 дена, и изложена настойката на Северо-западна страна. Задължително огрявана от слънце за 4 часа дневно...  )

Проветрявайте, почиствайте дръжките на вратите със спирт, идеална чистота и често забърсване, хлор в WC.

Нито "чай от шипки", моля...
Много благодаря!
*
« Отговор #706 -: Октомври 31, 2007, 11:49:52 am »

Двойните гънки под очите са белег на алергични предиспозиции.
Новопоявили се запушени слъзни каналчета или на остър ринит, алергичен такъв, или синузит се дължат.

Лошото е че немога да обясня като хората май, трябва да се види. Ей сега ме озадачихте вече, ами ние почти винаги сме с подути очички след спане, урината е била ОК, освен нещо с храната, както Ви писах по горе. Уж няма пък има проблеми.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #707 -: Октомври 31, 2007, 12:09:28 pm »
Привет от Пифчето и Дани...
Ние сме добре /леката хрема и кашлица не ти ги казвам/. Пише тук, защото чак сега разбрах за похвалното ти решение да спреш да се занимаваш с разни МАММИ.
Поздравления!
Моля се модераторите тук да са по-разумни и да те галят с перце, защото заслужаваш.
Бъдете здрави всички тук и най-вече ти Бърди!
Поздрави :bighug: :bighug: :bighug:
Моята Вселена се казва Дани

*

Birdie

• 11040
« Отговор #708 -: Октомври 31, 2007, 12:17:43 pm »
Хей Пифче,

Привет... :)
Sir Alec Guinness
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #709 -: Октомври 31, 2007, 12:33:48 pm »
Здравейте, докторе :lol:
Надявам се при вас поне е хубаво времето и сте в добро настроение! Пиша Ви този път не, за да Ви тормозя с въпроси, а да споделя добра новина. От няколко дни сменихме местоположението на леглото на Алекс, сега е на леко закътано място, почти не ни вижда докато спи и резултата е на лице. :lol: За пръв път от толкова време успяваме да поспим спокойно и почти без да се буди. Ограничихме ставането и реването до 1 път на нощ. Иначе си приказва на сън, смее се, вика си, но поне вече не става да реве и не се буди толкова много. Мисля че успяхме да открием тайната на нашето спане :wink:
Така че, Перденце, евентуално ако имаш възможност пробвай и ти да промениш мястото на леглото, да видиш дали няма да се поуспокои Тони :)
А, и да Ви задам един въпрос, че се заформи дискусия по въпроса за даването на чисто прясно мляко. От кога трябва да бъде? Кога заместваме изцяло АМ на детето с прясно мляко и има ли такава нужда? Или киселото върши същата работа?
Благодаря Ви отново и весел и слънчев ден!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #710 -: Октомври 31, 2007, 12:39:16 pm »
Знаете ли какво е това "Осцилококцинум"? екстрат от черен дроб ("вътрешности") на гъска (или патка)... не давайте такива неща, моля... нека който иска да дава и нокът от сиамска котка (приготвен чрез изтръгване и последващо накисване в 30 годишно уиски. За 6 дена, и изложена настойката на Северо-западна страна. Задължително огрявана от слънце за 4 часа дневно... ;) )

И всичкото това се забъркава на челна стойка и никога на пълна луна!  :wink:

:lol: :lol: :lol: От известно време много се забавлявам с вас!  Подхилквах се ехидно и като писахте за вит. Д, който се слага в АМ и защо децата плачат като ги обличат и си викам - това е логично, ама кой да се сети и чак ми ставаше весело.
Тенкс докторе!

После ще имам въпроси.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #711 -: Октомври 31, 2007, 12:58:46 pm »
А, и да Ви задам един въпрос, че се заформи дискусия по въпроса за даването на чисто прясно мляко. От кога трябва да бъде? Кога заместваме изцяло АМ на детето с прясно мляко и има ли такава нужда? Или киселото върши същата работа?
Привет,
В Германия е студено, но има газ за отопление... ;)
От 12 месечна възраст и нагоре няма нужда от специални млека за деца без проблеми. Тоест, обикновено прясно мляко...

Не гледайте на млякото като на ключова храна. Не е!
Важно е детето да се храни разнообразно, и да хапва количества.
Да му изградите навици за хранене, основният от които са 3(4) хранения дневно и НИЩО помежду, освен вода, ако е жадно.
Две дози мляко дневно са напълно достатъчни.
Не съм почитател на киселите млека толкова, особено за деца под 2 годинки...
Sir Alec Guinness
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #712 -: Октомври 31, 2007, 13:09:25 pm »
Привет,
От 12 месечна възраст и нагоре няма нужда от специални млека за деца без проблеми. Тоест, обикновено прясно мляко...

Да му изградите навици за хранене, основният от които са 3(4) хранения дневно и НИЩО помежду, освен вода, ако е жадно.
И в този ред на мисли да питам...
Мога ли вече да спра да давам на Дани АМ Хумана 3 и да го заменя с прясно мляко /купено от магазина и пастюризирано/?
Сега му давам сутрин мляко , на обяд пюрета/готвени/ и десертче /от мен/ , след обед каша с плод или подобно и за вечеря нещо готвено по-лекичко. Към 21 ч.му давам АМ ама не го пийва винаги.
Сега е на 1г. и 1 месец.
Мерси
Моята Вселена се казва Дани

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #713 -: Октомври 31, 2007, 13:27:19 pm »

Привет,

Мдам, така е, ама и изолациите им си ги бива :lol:
По принцип ние пием АМ, не знам дали Ви говори нещо като вид - Milupa, Milumil Kindermilch 1+. Има си вид на нормалното прясно мляко, само че вътре има добавено желязо, йод и витамин ц. Приема си се доста добре и за пръв път изпива 300 мл почти всяка вечер и не се будим от глад. Ядем 4 пъти на ден като сутрешното и последното ядене за деня са мляко. На обяд яде супа, второ и десерт, а следобед или каша или някое от готовите пюрета десертните. А иначе кисело мляко яде като десерт - той го обожава и винаги си го търси, но не съм давала да се приспива с него. Чиста вода рядко пием, за сметка на това студен чай винаги и почти непрекъснато си иска.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #714 -: Октомври 31, 2007, 13:33:57 pm »
Здравейте Доктор Бърди. Имам следния въпрос към вас. Поради съмнение за неврологични проблеми след раждането на дъщеря ми -разказвала съм ви-  невролозите препоръчаха тогава да не слагам вакисна Акт Хиб. Да не говорим, че в една добре известна вам клиника настояваха даже да спра изцяло ваксинирането и да го отложа след годината, което аз не приех за нормално и не последвах съвета им. Та въпросът ми сега е има ли вариант вече да сложим някаква Акт Хиб ваксина или вече е късно да се започва с нея? Ние сме почти на 18 месеца.
<br />[link=http:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #715 -: Октомври 31, 2007, 14:45:41 pm »
Привет,

И в този ред на мисли да питам...
Мога ли вече да спра да давам на Дани АМ Хумана 3 и да го заменя с прясно мляко /купено от магазина и пастюризирано/?
Сега му давам сутрин мляко , на обяд пюрета/готвени/ и десертче /от мен/ , след обед каша с плод или подобно и за вечеря нещо готвено по-лекичко. Към 21 ч.му давам АМ ама не го пийва винаги.
Сега е на 1г. и 1 месец.
Мерси
Да, ако намирате добро качество прясно мляко...
Чудесна схема- това че не пие много мляко последно е добре.
Защо? заситен е от предишното хранене, няма да се храните в 03ч например, и детето ще спи цяла вечер без прекъсване.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #716 -: Октомври 31, 2007, 14:49:17 pm »
Здравейте Доктор Бърди. Имам следния въпрос към вас. Поради съмнение за неврологични проблеми след раждането на дъщеря ми -разказвала съм ви-  невролозите препоръчаха тогава да не слагам вакисна Акт Хиб. Да не говорим, че в една добре известна вам клиника настояваха даже да спра изцяло ваксинирането и да го отложа след годината, което аз не приех за нормално и не последвах съвета им. Та въпросът ми сега е има ли вариант вече да сложим някаква Акт Хиб ваксина или вече е късно да се започва с нея? Ние сме почти на 18 месеца.
Разбира се че може да поставите Акт-Хиб.
И от предишните ваксинации разбирате че няма връзка между ваксините и ВЕРОЯТЕН проблем.

Ако започвате с Хиб ваксинацията след навършени 15месеца и до 5 годишна възраст, само една доза Ви е нужна и поставяте.
Акт-Хиб е актуална до 6 годишна възраст, а не до 2, както порочно твърдят някои в Бг.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #717 -: Октомври 31, 2007, 14:51:33 pm »

Привет,

Мдам, така е, ама и изолациите им си ги бива :lol:
По принцип ние пием АМ, не знам дали Ви говори нещо като вид - Milupa, Milumil Kindermilch 1+. Има си вид на нормалното прясно мляко, само че вътре има добавено желязо, йод и витамин ц. Приема си се доста добре и за пръв път изпива 300 мл почти всяка вечер и не се будим от глад. Ядем 4 пъти на ден като сутрешното и последното ядене за деня са мляко. На обяд яде супа, второ и десерт, а следобед или каша или някое от готовите пюрета десертните. А иначе кисело мляко яде като десерт - той го обожава и винаги си го търси, но не съм давала да се приспива с него. Чиста вода рядко пием, за сметка на това студен чай винаги и почти непрекъснато си иска.
Виждам, здравите хранителни основи са заложени...
Гърците не искат и да "помиришат" супа за децата си. Нито хляб с основното хранене. Супата я смятат храна за болен човек. Всъщност те почти само месо ядат... лош навик.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #718 -: Октомври 31, 2007, 14:56:20 pm »
Докторе, нашето течение от очите като че ли намалява, но забелязвам малки кръвоизливчета в бялото на очите на Малчо. Възможно ли е да са от ежедневното многократно забърсване със стерилни марлички (все пак те са доста груби) или да не се офлянквам и да ходя на нов очен лекар?

Гърците не искат и да "помиришат" супа за децата си. Нито хляб с основното хранене. Супата я смятат храна за болен човек. Всъщност те почти само месо ядат... лош навик.
Стига бре! Аз без месо мога да карам с месеци, но без супичка - и седмица не мога!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #719 -: Октомври 31, 2007, 15:02:41 pm »
Докторе, нашето течение от очите като че ли намалява, но забелязвам малки кръвоизливчета в бялото на очите на Малчо. Възможно ли е да са от ежедневното многократно забърсване със стерилни марлички (все пак те са доста груби) или да не се офлянквам и да ходя на нов очен лекар?

Стига бре! Аз без месо мога да карам с месеци, но без супичка - и седмица не мога!
Забърсваме леко с марличка-не трием...
Не мога от разстояние да кажа за кръвоизливчетата, за съжаление.
Sir Alec Guinness