Значи с
предс. на "Зачатие" Анна Зашева -
Ultra и другите момичета, които организираме пресконференцията, сме определили следните
възможни дати 14, 15, 16 и 17 октомври. Ще водим преговори за участие с лекари и
от тяхното свободно време - на лекарите, зависи в кой от тези дни ще е събитието. Най-подходящи часове за пресконференция са 10 и 11.
Пресконференцията ще е в пресклуба на БТА в София. В четвъртък - 11 октомври ще има яснота за точния ден и час. Аз, за съжаление, не мога да участвам с разказ за своята история, защото родителите ми са доста възрастни и не знаят за здравословните ми проблеми. А сега баша ми е мн. зле здравословно и е най-неподходящият момент да разберат, че съм оперирана и всички др. неща.
Пресконференцията ще я води предс. на "Зачатие", която ще представи др. участници. 2-те момичета, които дасега са се съгласили да участват ще разкажат за своите перипетии с РЗОК и чакането с месеци. После ще се даде думата на лекар, който да обясни за заболяването, какви биха били последиците за жена, която след операция не се лекува медикаментозно или не забременее и т.н. Ще потърсим и специалиста от НЗОК, който отговаря за програмата, за да може да се даде и на тях думата да обяснят пред нас защо има забавяне с месеци.
Оказва се, че има много момичета, които не могат да си позволят да си купят със собствени средства лечението. Никой не знае колко са те. Но те са обречени на безплодие, за съжаление.
При положение, че държавата води нова демографска политика за стимулиране на раждаемостта!