0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, днес се срещнахме - момичетата, които подехме инициативата, с Ultra, за да обсъдим организацията на събитието. Подготовката продължава. Ще се радвам, ако поне една от вас се съгласи да участва в пресконференцията. Засега 2 момичета са обещали, че ще участват.
Благодаря ви.
За съжаление аз все още нямам информация дали и кога могат да ми отпуснат инжекциите. Върнаха ме заради някакъв липсващ печат, който сега трябва да набавя и да отида пак.

Сигурно нямам право да недоволствам, но нямам възможност да пътувам сега за където и да било, все пак има толкова момичета от София, хайде включете се да помогнем на идващите след нас. Ако с тава с разговори по телефона бих могла да се обадя и да говоря от името на тези които са имали проблеми. Какво от това, че аз съм нямала такива с отпускането на лекарства.
Красита ти също можеш, нали сега имаш проблем, чакаш, не знаеш има ли още бюджет и ще те огрее ли.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Аз вече казах, че бих участвала - дори само за да кажа, че първата ми инжекция предстои да се сложи след седмица, и вече съм си я намерила, от друго момиче, по-евтино от аптеките... точно както се говори в статията.
Което ме интересува главно е, в кои дни, от колко часа, и къде ще се състои конференцията? Започнах нова работа преди седмица и в момента ми е абсолютно невъзможно да отсъствам... Надявам се някой да публикува официална информация по този въпрос до ден-два.

Моята операция беше в края на м.г. След нея докторът ми каза, че няма програма и не ми подготви документите. Когато отвориха програмите т.г. на НЗОК отидох и ми направиха всичките документи, та бяха актуални. Познавам момиче, чиито документи бяха направени в края на декември и в средата на февруари, като пуснаха програмите, тя кандидатства и я одобриха, но накрая се отказа да взема по здравна каса инжекциите. Вече си беше платила сама лечението.
[/quote]

Значи може би в нашата РЗОК пак са се чудили какво да измислят.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
И двете сте подходящи да присъствате на срещата. :biglove:
*
Значи с предс. на "Зачатие" Анна Зашева - Ultra и другите момичета, които организираме пресконференцията, сме определили следните възможни дати 14, 15, 16 и 17 октомври. Ще водим преговори за участие с лекари и от тяхното свободно време - на лекарите, зависи в кой от тези дни ще е събитието. Най-подходящи часове за пресконференция са 10 и 11. Пресконференцията ще е в пресклуба на БТА в София. В четвъртък - 11 октомври ще има яснота за точния ден и час.
Аз, за съжаление, не мога да участвам с разказ за своята история, защото родителите ми са доста възрастни и не знаят за здравословните ми проблеми. А сега баша ми е мн. зле здравословно и е най-неподходящият момент да разберат, че съм оперирана и всички др. неща.  :( 
Пресконференцията ще я води предс. на "Зачатие", която ще представи др. участници. 2-те момичета, които дасега са се съгласили да участват ще разкажат за своите перипетии с РЗОК и чакането с месеци. После ще се даде думата на лекар, който да обясни за заболяването, какви биха били последиците за жена, която след операция не се лекува медикаментозно или не забременее и т.н. Ще потърсим и специалиста от НЗОК, който отговаря за програмата, за да може да се даде и на тях думата да обяснят пред нас защо има забавяне с месеци.
Оказва се, че има много момичета, които не могат да си позволят да си купят със собствени средства лечението. Никой не знае колко са те. Но те са обречени на безплодие, за съжаление.  :( При положение, че държавата води нова демографска политика за стимулиране на раждаемостта!
Ааааа сега разбрах че ставало дума за медийна изява а не за среща с касата. Бъди почти сигурна, че и другите като теб се притесняват, щото родителите им незнаят или колегите им.
*
Ааааа сега разбрах че ставало дума за медийна изява а не за среща с касата. Бъди почти сигурна, че и другите като теб се притесняват, щото родителите им незнаят или колегите им.
По скоро не са свикнали с медийни изяви. Колегите и приятелите ми знаят. И в по-предишната ми работа, където ми правеха кал, защото ходех по лекари, и в предишната - но там бяха много човечни всички колеги. Дори искаха да дойдат да ме видят в болницата. От няколко седмици съм на нова работа и тук вече не знаят. Но не ме е срам. Просто майка ми би преживяла нещата направо трагично, а заради състоянието на баща ми просто гледам да не ги тревожа с нищо.   
Не те упреквам за това, просто ти подкоди леко неправилно, поне аз разбрах от първите постигни, че ти ще ходиш и търсиш някой за да е по-сериозна групата и че става дума за дебат с касата, а не за реване пред камери.
*
Не те упреквам за това, просто ти подкоди леко неправилно, поне аз разбрах от първите постигни, че ти ще ходиш и търсиш някой за да е по-сериозна групата и че става дума за дебат с касата, а не за реване пред камери.
Честно казано ме обиди с този постинг.
Не съм написала, че ще е среща с касата. В заглавието на темата е написано ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ. Мисля, че достатъчно ясно обясних още с първия си постинг в темата за какво става дума. Може да не е било ясно за всички, за което съжалявам. Ако съм щяла да участвам с историята си, щях да напиша, че самата аз ще участвам, а не, както съм писала, че ще участва момиче на 32 г., защото това просто не съм аз. 
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 22:28:07 pm от kyan »
*
Аз вече казах, че бих участвала - дори само за да кажа, че първата ми инжекция предстои да се сложи след седмица, и вече съм си я намерила, от друго момиче, по-евтино от аптеките... точно както се говори в статията.
Което ме интересува главно е, в кои дни, от колко часа, и къде ще се състои конференцията? Започнах нова работа преди седмица и в момента ми е абсолютно невъзможно да отсъствам... Надявам се някой да публикува официална информация по този въпрос до ден-два.
Заповядай да участваш. Дори само, за да кажеш, че на теб ти предстоят месеци чакане, че вече си си взела парвата инжекция с помощна на момиче от нета.  :bighug:

Момичета, няма да се откажа от организацията на събитието. Да няма някоя от вас, която да остане с такова впечатление.  :D
Да, аз не се притеснявам от едно такова участие. Бих го направила, освен това утре пак ще отида до Касата, вече с въпросния печат, заради който ме върнаха, та може и да имам нова информация от тях относно дали и кога мога да очаквам ампулите.
Само датата и часа на конференцията ме интересуват.

*
В четвъртък или най, ама, най-късно в петък ще е ясно кога ще е събитието. Само поне един д-р да се съгласи да участва. Стискайте палци.
Красита, питай жената, при която ще си подадеш документите кога можеш да очакваш отговор от тях? Тя сигурно ще ти каже, че ще ти се обадят по тел., но все пак я попитай.
« Последна редакция: Октомври 08, 2007, 21:34:08 pm от kyan »
сетих се нещо, което скоро коментирахме с един лекар статистиката за 10% жени в репродуктивна възраст отдавна не е вярна, може би вече става дума за 20-30%, толкова много жени рядко ходят на лекар и ако не им се появи киста или друг по-сериозен симптом те никога не разбират.
*
Kyan,
аз съм от чакащите. Вече 4-ти месец. Ще дойда.
Е, момичета, подадох документите. Казаха ми да се обадя по телефона най-рано след 20 работни дни, за евентуално решение.
След тежка коремна операция като моята, няма как да се кандидатства по-рано от 2 седмици след операцията, просто защото няма как да отида до там лично, аз започнах да се движа нормално едва след 2 седмици. Инжекциите пък трябва да се започнат още от следващия цикъл. Е, моят започна 10 след операцията и не можах да стартирам лечението. В най-добрия вариант, ако ти ги отпуснат след 20 работни дни, пак няма как да ги получиш за първия цикъл. Иронията е, че можеш само да си мечтаеш да ги получиш в следващите 3 месеца. Ето Luiza чака четвърти месец, срамота!

*
Kyan,
аз съм от чакащите. Вече 4-ти месец. Ще дойда.
Ужас. От София ли си? Повече от 3 месеца чакаха другите две участнички. Наистина те чакаме да дойдеш. Пресконференцията ще е в пресклуба на БТА. Денят и часът ще се уточнят тези дни. Ще се чакаме долу на входа на БТА. Който иска да дойде, да си носи личната карта, защото трябва да си оставите личните карти, за да ви дадат пропуски като посетители.
Къде се намира прес клуба на БТА?

*

Ужас. От София ли си? Повече от 3 месеца чакаха другите две участнички. Наистина те чакаме да дойдеш. Пресконференцията ще е в пресклуба на БТА. Денят и часът ще се уточнят тези дни. Ще се чакаме долу на входа на БТА. Който иска да дойде, да си носи личната карта, защото трябва да си оставите личните карти, за да ви дадат пропуски като посетители.
[/quote]
от София съм. Пресклуба на БТА на гърба на Ялта ли беше, на ул. Аксаков? много съм ядосана и ще дойда.