Water-lily,прави ли снимка за проходимост на тръбите след лечението от хламидии?Аз съм пациентка на доц.Маркова,смятам при нея да си правя ин витрото.Но докато му дойде реда,това лято направих куп изследвания(имунол.,генетични,CDI и др.),лапароскопия и нова цветна снимка,(първата ми беше правена преди година от доц.Маркова)....В крайна сметка не стигнах до никакво инсе...Ми,няма при кого...
Да, правих снимка на тръбите 1 месец преди положителния резултат за хламидия. Течността мина и през двете тръби, едната беше малко нагъната, но Маркова каза, че тръбите са проходими и заради това мога да опитам с инсеминация. След месец открихме хламидията, Маркова отново гледа снимките и дори ми се стори малко озадачена, че тръбите са наред, но не ме накара да правя нова снимка. А през този 1 месец м/у снимката и положителния резултат е абсурдно да съм се заразила с хламидии. По-скоро е доста време преди това. А за д-р Сариев, във връзка с отношението му към пациентките, при мен картинката е абсолютно същата. И на мен ми препоръчва много секс след инжекцията Прегнил, а ние сме с лоша спермограма
и всички други неща, за които ти пишеш. Вече започвам да се чудя дали въобще ще стигна до инсе или направо да преминавам към ин-витро при Маркова. Май в момента си губя само времето с този д-р Сариев.
Баракуда, ти защо си правила тези изследвания, за които споменаваш, през лятото? Те задължителни ли са преди ин-витрото или ти сама реши да си ги правиш? Защото на мен Маркова ми беше дала едно листче със списък от изследвания, които трябва да се направят преди ин-витро, но там тези, които ти си правила не фигурираха.