0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: графиката на saraapl
« Отговор #180 -: Януари 03, 2008, 20:44:38 pm »
 мила докито ми в България ми изписа по сфема едни хапчета за стимулиране ....бромокриптин.кажи ми какво знаеш за тях моля те и мога ли според теб да ги пия аз?мерси мила....и още нещо ..би ли ми написала някакво инфо за този медикамент? мерси  :oops:
« Последна редакция: Януари 03, 2008, 22:09:49 pm от saraapl »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #181 -: Януари 04, 2008, 10:07:07 am »
Как, без изследвания и без преглед ли?
Бромокриптина се прилага при:
смущения на менструалния цикъл, инфертилитет у жената, хиперпролактинемия , пролактиноми, акромегалия, потискане на лактацията, болест на Паркинсони т.н
Най-често когато има високи нива на пролактина- като причина за проблем с зачеването.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #182 -: Януари 04, 2008, 19:19:53 pm »
Как, без изследвания и без преглед ли?
Бромокриптина се прилага при:
смущения на менструалния цикъл, инфертилитет у жената, хиперпролактинемия , пролактиноми, акромегалия, потискане на лактацията, болест на Паркинсони т.н
Най-често когато има високи нива на пролактина- като причина за проблем с зачеването.

Не без изследвания...когато си бях в България през юли и тогава ме преглежда но все още пиех противозачатъчни.И сега когато му се обадих и му казах така и така че вече 3 месеца нямах нищо и сега (преди няколко дни ) че ми е дошло нещо си ...той ме посъветва да ми прати този медикамент...та затова питам...според теб аз нямам ли смущения на менструалния цикъл..
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #183 -: Януари 05, 2008, 08:31:28 am »
Имаш смущения и е редно първо да се разбере каква е причината.
Не е редно да се приема каквото и да било без преглед и изследвания.
Бромокриптина, понижава нивата на пролактина, но това е хормон, който е нужен в определени граници.
Всички хормони си имат определени граници в които действат най-добре на органите и системите в човешкото тяло. И всички хормони са свързани и си влияят един на друг.
Ако пиеш Бромокриптин, а не е трябвало може да усложниш нещата.
Ето ти една листовка , но на руски:
БРОМОКРИПТИН

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #184 -: Януари 06, 2008, 09:23:45 am »
мерси денис ( по принцип нищо не разбрах на руски ) :).аз сега съм супер настинала и изобщо не нанасям Т в графиката защото е супер висока...:(  както и да е.сега се лекувам и не смята да попълвам графиката (но имам данните)..да ги нанасям ли според теб без значение че съм болна? мерси още веднъж денис и до скоро...
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #185 -: Януари 06, 2008, 10:00:05 am »
Ако искаш ги нанеси, но означи в бележки, че си болна/настинка

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #186 -: Януари 07, 2008, 10:04:13 am »
Ако искаш ги нанеси, но означи в бележки, че си болна/настинка

нанесох само тези вече новите в които съм по добре...как ти се вижда досега графиката ми?има ли някакъв голям проблем...сега след няколко дни ще ми донесат дуфастон и по схемата на д-р Сираков ще го приемам...кога трябва да започна?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #187 -: Януари 07, 2008, 12:28:03 pm »
По графика няма да се разбере кога ще е О. - разбира се чак когато е минала и то 3-4 дена след това.
Д-р Сираков как ти го препоръча /Дуфастона/, по каква схема, от кой ден?

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #188 -: Януари 07, 2008, 12:33:13 pm »
По графика няма да се разбере кога ще е О. - разбира се чак когато е минала и то 3-4 дена след това.
Д-р Сираков как ти го препоръча /Дуфастона/, по каква схема, от кой ден?

Значи той ми каза да го приемам 3 месеца (засега).първи месец-5 дена по 3 хапчета.втори месец-5 дена по 2 хапчета .трети месец-5 дена по 2 хапчета.да започна с деня на предполагаемата следваща менструация.т.е. сега на 23 някъде..
има логика защото така ми го бяха предписали и предния път.и сега кореспондирах и с д-р даскалов(този от форума).доста бързо ми отговори да ти кажа.та той ми каза да започна от тората фаза на цикъла.какво значи от втората фаза на цикъла?и според него няма да ми навреди да ги пия.така ми каза. кога да започна според теб?
*

saraapl

• 2009
« Отговор #189 -: Януари 07, 2008, 12:39:52 pm »
А пък д-р Даскалов още ми каза че няма и проблем да се приема дуфастона повече от 3 месеца...мога да забременея ако го пия и имам нормален цикъл и О. така ли???малко не ми е ясно това нещо.. 8O
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #190 -: Януари 07, 2008, 12:46:39 pm »
А пък .............
Чакай малко?!
Деня на предполагаема М/Менструация?/, как разбра че ти е 23 дена. Това е и доста малко за МЦ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #191 -: Януари 07, 2008, 12:52:18 pm »
А пък .............
Чакай малко?!
Деня на предполагаема М/Менструация?/, как разбра че ти е 23 дена. Това е и доста малко за МЦ.

:) не на 23.01 се пада или на 24.01 :) не че е 23 дена .Та затова ми каза да ги пия около тази дата...значи трябва да започна на 20 нали така излиза?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #192 -: Януари 07, 2008, 12:59:28 pm »
Пак нищо не разбрах?! 8O

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #193 -: Януари 07, 2008, 13:06:54 pm »
Пак нищо не разбрах?! 8O

Ок сега ще се опитам да обясня както трябва...
Д-р Сираков ми каза че мога да приема дуфастон по схемата която ти написах...и според него трябва да започна сега на 21.01 защото предния ми цикъл(макар и не много обилен) е бил на 25.12.и съответно трябва да ми дойде на 26.01.както с противозачатъчните се спазва точно срок от 28 дни за цикъл...все пак затова ще пия и дуфастон-за да имам един нормален цикъл..и след това писах и на д-р ДАскалов тук във форума и той също ми каза че няма проблем да пия дуфастон но да започна от втората фаза на цикъла..не знам каква е втората фаза на цикъла?ти знаеш ли?и според него също бих могла да започна приема на 20/21.01..за да има поне 28/30 дена от предния цикъл...но мисълта ми е-аз мога ли да приемам дуфастон и да забременея??? струва ми се невъзможно?така ли е ? според докторите не е .според сираков именно дуфастон се изписва за жени които имат проблем с менструацията и не малък процент от тях са забременели...това ми казаха...е някакво предложение...много е объркано нали???
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #194 -: Януари 07, 2008, 14:16:55 pm »
Разбрах!!! :D
Тази схема е ако не е имало О. да ти дойде М.
20.01 ти е 27 ден от МЦ, нали така? След приема на Духастон по тази схема, трябва да ти дойде до 7-10 дена.
Не се притеснявай, ако си имала О и е станало, Дуфастона не пречи.Това е синтетичен прогестерон, той подпомага дори бременността.
Ако не е имало О. и приемаш Дуфастон, той действа на хипофизата, матката и пак е добре/за хипофиза- предизвиква отделяне на ЛХ и ФСХ за следващият МЦ, за матката - спира нарастването на лигавицата и след приема му тя се изхвърля,т.е идва М.
Втора е фазата след О., т.н ЛФ/лутеална фаза/
Ако няма О няма ЛФ.
Ето ти няколко картинки.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #195 -: Януари 07, 2008, 14:29:53 pm »

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #196 -: Януари 07, 2008, 20:08:43 pm »
Значи по принцип след цикъл вече е възможно след приема на дуфастон да имам нормална овулация????чак не ми се вярва...не знам...ще видим сега до 20 има време и знаеш ли може и вече да имам О.(нормална)...мерси денис.помогна ми много...:)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #197 -: Януари 08, 2008, 08:51:16 am »

За нищо. :D
Много ще се радвам, ако нещата при теб се оправят скоро

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

saraapl

• 2009
« Отговор #198 -: Януари 08, 2008, 11:14:45 am »
имам един въпрос.дали е хубаво че Бт се задърйа така висока теи дни...май трябва да си купя тестов за О.??мислиш ли ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #199 -: Януари 08, 2008, 12:23:42 pm »
Според мен тази Бт си е съвсем нормална за ФФ.
Не виждам нищо нередно.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум