0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

В подкрепа на minim - при мен се случи подобна ситуация... След 7 месечно чакане да ми дойде записания час с голямата надеждата, че най-после дойде моментът, след който повече няма да има губене на излишно време се оказа следното: Още месец и половина чакане за нов час, и то не какъвто е необходим според преценката на доктора, а просто някакъв вободен .............   след толкова много месеци чакане, от сега нататък човек трябва да си записва час за преглед през 2 месеца - не виждам особен смисъл?! Проблемът е, че вследствие на ТV-те изяви .............. не могат да бьдат поети от един единствен човек, колкото и добър специалист да е той. А това определено влияе на качеството на услугата и може да изиграе лоша шега... както и много разбити надежди и мечти ...

Това е така само с първоначелните часове за първите посещения при доктора, когато не е започнало някакво лечение или процедура, ако се започне веднага те включват с часове за деня за който трябва да си там на преглед или за каквото трябва. Предполагам , че затова част от часовете ги пазят предварително заради текущите манипулации. Ако вече имаш личен картон при доктора, а той се прави при първото посещение можеш да вземеш час по-скоро по принцип. Аз така имах картон при доктора още от приди година и половина, но малко поотложихме нещата и когато решихме през лятото да започваме и се обадих и ми дадоха час за края на същия месец и с доктора след това се разбрахме , че може да запомнем след отпуската на екипа и аз си записах първия възможен час през септември и след това посещение започнахме подготовка за инвитро и веднага ме включиха в графика. Така , че зависи за какво става дума, има някакъв график при тях, и са си го съобразили с техните неща. Иначе чакането и закъсненията на часовете за сега са си факт все още.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
Това е така само с първоначелните часове за първите посещения при доктора, когато не е започнало някакво лечение или процедура, ако се започне веднага те включват с часове за деня за който трябва да си там на преглед или за каквото трябва. Предполагам , че затова част от часовете ги пазят предварително заради текущите манипулации.

Като го прочетох и си спомних, че имаше случаи, когато ми се казва: няма свободен час за този и този ден, а като гледам - графикът е полупразен или до половината запълнен и съответно съм се чудела защо. Случвало ми се е и обратното - виждам, че за искания от мен ден всичко е пълно, но ми се намира час.
Предполагам, че и други са забелязали това.

Оправих ти само цитата.
little_rabbit
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 10:33:10 am от little_rabbit »
Доколкото разбирам те имат определени дни и периоди в дните в които преглеждат и консултират нови пациенти първоначално, защото това отнема и повечко време да им разкажеш цялата придистория, особено ако имаш и повечко въпроси, но хубавото е че не те претупват и ще ти отговорят и разяснят всичко.
А между другота да ви кажа, че дали нашите отзиви за голямато чакане или нещо друго има, но вчера като бях на поредния си преглед и инжекции при д-р Стаменов, близо 1 час докото се въртях там нямаше почти никакви хора, тук таме по някой, което направо ме озадачи сякаш бомба беше паднала  8O, много странно ми се стори като съм свикнала със четивото да си седя и да чакам да ми дойде реда. Може да са  направили някаква промяна или пък случайно - не знам, но е факт. :lol:
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 11:21:16 am от marina15 »

*
Вторник и събота май бяха дните за първи преглед.
*
marina, до някьде си права, но не съвсем. Наистина има някакъв график, които видях залепен на вратата, но той едва ли помага особено. Може би преди време е било така - не знам, но проблемът е, че сега не е - или поне това са моите впечатления.  :( При първото ми посещение докторът ме увери, че се чака дълго само за първо посещение (не знам под "дълго" колко точно месеца е имал предвид при положение че моите бяха 7... 8O).  За следващите ми посещения (които вече не са първични) се оказа че е много трудно да ми намерят час... а сега само за коментиране на резултатите от изледването и начертаване на пътя понататък трябва да чакам още месец и половина ... 8O Най-малкото което очаквах е, че ще ми се отделят поне 5 мин. за това, а не след месеци, които за мен са критични тъй като не сьм на 20... :(  Разбира се в случая докторът нямаше пряка вина, тъй като той беше зает с други пациенти както обикновено и определено не му е до административната работа (пред кабинета имаше около 30-тина чакащи). Тези неща се договарят с администрацията, които просто вдигат рамене и с въздишка казват че няма никакви свободни часове...  :( И какво се получава накрая - пропускам поне един месец заради часа, после пропускам още един месец заради това, че часът не ми е когато трябва ... това никак не звучи обнадеждаващо... :( Да не говорим за чакането пред кабинета, което е убийствено...поне човек да знае какво чака... Първият път (все пак предварително знаех че се чака и бях подготвена за това) като видях, че има повече от 30 човека в чакалнята, а аз все пак имах час от преди 7 месеца, просто попитах "всички ли са преди мен?" ...и отговорът беше "Ааа не, има само леко забавяне.." . Това "леко забавяне" ми костваше няколко часа чакане, които в последствие разбрах, че са били нищо пред това да прекараш един работен ден пред кабинета...явно съм имала късмет.. :? Не мога да си представя как се чувстват двойките от провинцията, само мога да им съчуствам... :( Разказвам това единствено и само за да помогна на тези които тепърва тръгват по трьнливия път, да бъдат подготвени какво им предстои... Защото на мен лично момичетата от този форум са ми помогнали много, за което им благодаря! :goodluck:
*
Хммм, по отношение на тълпите чакащи пред кабинета, аз бих добавила моите впечатления, че често пъти някои пациентки идват така да се каже с цялата си рода и създават излишна суматоха. Естествено е в някои случаи присъствието на съпрузите да е задължително (първичен преглед, инсеменация, пункция и т.н.), но често пъти те са просто за компания и седят пред кабинета (дори не в отделната зала за посетитетели)или често пъти дори пред кабинетите за манипулации. Това мисля, че като организация зависи по-малко от самата клиника и повече от самите посетители.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
В подкрепа на minim - при мен се случи подобна ситуация... След 7 месечно чакане да ми дойде записания час с голямата надеждата, че най-после дойде моментът, след който повече няма да има губене на излишно време се оказа следното: Още месец и половина чакане за нов час, и то не какъвто е необходим според преценката на доктора, а просто някакъв вободен .............   след толкова много месеци чакане, от сега нататък човек трябва да си записва час за преглед през 2 месеца - не виждам особен смисъл?! Проблемът е, че вследствие на ТV-те изяви .............. не могат да бьдат поети от един единствен човек, колкото и добър специалист да е той. А това определено влияе на качеството на услугата и може да изиграе лоша шега... както и много разбити надежди и мечти ...

Това е така само с първоначелните часове за първите посещения при доктора, когато не е започнало някакво лечение или процедура, ако се започне веднага те включват с часове за деня за който трябва да си там на преглед или за каквото трябва. Предполагам , че затова част от часовете ги пазят предварително заради текущите манипулации. Ако вече имаш личен картон при доктора, а той се прави при първото посещение можеш да вземеш час по-скоро по принцип. Аз така имах картон при доктора още от приди година и половина, но малко поотложихме нещата и когато решихме през лятото да започваме и се обадих и ми дадоха час за края на същия месец и с доктора след това се разбрахме , че може да запомнем след отпуската на екипа и аз си записах първия възможен час през септември и след това посещение започнахме подготовка за инвитро и веднага ме включиха в графика. Така , че зависи за какво става дума, има някакъв график при тях, и са си го съобразили с техните неща. Иначе чакането и закъсненията на часовете за сега са си факт все още.

това, което описваш е точно така, но всъщност БЕШЕ...
защото аз имам картон, имам едно ИКСИ при него, един мисед и сега просто се готвя за второ ИКСИ. Изчаквах само генетич. и имунол. изследвания и трябваше да почвам веднага след като излезнат. Да ама не. Защото сега изобщо не могат да ме вместят в графика си. Преди винаги намираха дупка, бях съгласна да чакам часове наред, но да си почна, когато сме го решили с док. А сега, ще чакам още два месеца, за да може да ме вместят...
това, което искам да кажа, е че определено има някакво раздвиждане там.
*
Roby, аз лично не съм останала с такива впечатления...
.... че често пъти някои пациентки идват така да се каже с цялата си рода и създават излишна суматоха. .... Това мисля, че като организация зависи по-малко от самата клиника и повече от самите посетители.
Мисля, че темата е доста деликатна и едва ли са много хората, които биха отишли в подобна клиника с "цялата си рода". Напротив, това е доста личен и болезнен проблем, който много хора не желаят да се афишира, а се опитват да го запазят в тайна. Едва ли на някой му е приятно да стои с часове на подобно място, където вероятността да срещне познати е доста голяма ?! Не мисля, че такива просторни чакални са най-подходящи за подобно място... Повечето жени там обикновено са сами. Естествено, че има и двойки, но това е съвсем нормално особено когато това се налага. Не бих казала че има и "излишна суматоха" - напротив - там просто цари една тягостна тишина... :( Що се отнася за "организацията" мисля че тя изцяло зависи от самата клиника, за да може човек да не се чувства притеснен и изложен на показ ... Много се надявам това да се промени.
Roby, аз лично не съм останала с такива впечатления...
.... че често пъти някои пациентки идват така да се каже с цялата си рода и създават излишна суматоха. .... Това мисля, че като организация зависи по-малко от самата клиника и повече от самите посетители.

Роби е права, аз също съм виждала такива посещения. И освен, че стоят пред кабинета, доста нетактично се хилят или обсъждат лични въпроси на висок глас.

lb2f
*
Ако е имало такива случаи, това единствено потвърждава факта, че подобни чакални в които се събират по 30-тина човека не са подходящи за подобни заведения! При една добра организация не биха се застъпили повече от 3-4 пациенти...
*
Ако е имало такива случаи, това единствено потвърждава факта, че подобни чакални в които се събират по 30-тина човека не са подходящи за подобни заведения! При една добра организация не биха се застъпили повече от 3-4 пациенти...
Чудя се защо винаги търсиме проблемите извън нас? Какво предлагаш, някой да спира съпрузите, майките и т.н. на асансъора още и да не ги допуска до пред кабинетите? Не знам дали си била в други клиники, но мога да ти кажа, че при Табакова чакалнята беше 1/10 от тази при Стаменов, нямаше никакъв въздух и повечето чакаха пред помещенията за отделяне на материал. Много предразполагащо за съпрузите нали?
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
Момичета, не е ли време да пишем по темата?
Ако имате предложения - пишете.
Включи се само едно момиче, което има опит от работа с чуждестранна клиника. Ако има още такива, моля, да пишат. :)
Лек ден на всички!
Мога, стига да искам.
...........................................
Чудя се защо винаги търсиме проблемите извън нас? Какво предлагаш, някой да спира съпрузите, майките и т.н. на асансъора още и да не ги допуска до пред кабинетите? Не знам дали си била в други клиники, но мога да ти кажа, че при Табакова чакалнята беше 1/10 от тази при Стаменов, нямаше никакъв въздух и повечето чакаха пред помещенията за отделяне на материал. Много предразполагащо за съпрузите нали?
О, да и аз като сравнявам с малката чакалня при Табакова където всички на куп чакат като в претъпкан автобус и между тях си пробеват път пациентки след трансфер или с направени пункции та дори 2-3 пъти и лошо ми е ставало от така "задушевната" обстановка докото чакаш да ти дойде реда примерно след около 3-4 часа, а там няма часове освен само за първоначален преглед, сега не знам дали е същото все още.
« Последна редакция: Октомври 19, 2007, 12:37:23 pm от marina15 »

*
О, да и аз като сравнявам с малката чакалня при Табакова където всички на куп чакат като в претъпкан автобус и между тях си пробеват път пациентки след трансфер или с направени пункции та дори 2-3 пъти и лошо ми е ставало от така "задушевната" обстановка докото чакаш да ти дойде реда примерно след около 3-4 часа, а там няма часове освен само за първоначален преглед, сега не знам дали е същото все още.
Ами сигурно не, ама не защото са си подобрили организацията, а защото най-накрая се задейства "естествения подпор" там  :lol:.

Може би си заслужава пациентките на д-р Владимиров да споделят как е организацията там, все пак това е другата водеща клиника в София с много пациентки.
И там съм била веднъж преди 1 година, но имам приятелка, забременяла от инсе там и си спомням, че картинката е подобна както в клиника Малинов, има досто хора в коридора и часовете закъсняваха с около час и половина. Иначе е внимателен и обаснява всичко, особено ако го питаш.

При д-р Владимиров също си се чака час-два за да влезнеш, но това трудно ще се промени. Разликата е, че за първичен преглед там все още може да си запишеш час за след месец, доколкото чувам, докато чакам. :wink:
*
Здравейте, момичета!
Пациентка съм на д-р Владимиров.
Наистина и при него понякога се налага да чакам 1-2 часа, но никога това не ме е дразнило или изнервяло, поради причината, че почти винаги съм без час. Това важи за всички момичета, които са в процедура.
Сутрин от 8 часа вика стимулациите, а часовете за прегледи са след 10ч.
Наблюденията ми са, че хората със записан час гледа да си ги вика горе-долу навреме /освен, ако не се е случило нещо непредвидено/, а останали без часове - по ред на идване.
Всички момичета са много толерантни, всеки си изчаква реда и не забелязвам пред кабинета му да има голямо напрежение.

Най- голямо струпване има около 13 ч., когато излизат резултатите от кръвните изследвания, но тогава чакането е пред манипулационната.

Това са ми наблюденията, като цяло съм много доволна от обслужване и отношение.

Може би и там има какво да се желае в организационна насока, но не мисля, че това би ме разочаровало или да е причина да сменя клиниката.
Аз знам, че съм в ръцете на един от най-добрите специалисти по стерилитет и ще чакам колкото е необходимо пред кабинета.
Важна е целта, а не начините по които я постигам!
И аз съм при д-р Владимиров.
Всъщност , Гали е разказала как е организацията при него.
Пункциите са сутрин рано , следват фоликолометрии по реда на идване /уговорката за час е предварителна/ , след 12 са записаните за първични прегледи и консултации.
На мен лично , не ми се е налагало да чакам повече от 40 мин до 1 час , което е напълно приемливо.
Информацията ми , не е актуална , така беше през април , май.
Като цяло се вижда стремежа на екипа да въведе добра организация и в известна степен тя е успешна.
Разбира се ,че и там ,може още да се работи по този въпрос.

Аз знам, че съм в ръцете на един от най-добрите специалисти по стерилитет и ще чакам колкото е необходимо пред кабинета.
Важна е целта, а не начините по които я постигам!

Да , Гали съгласна съм ,по отношение на професионализма на целия екип там.
 Но не мога да се съглася с другото.
 Нека погледнем нещата малко по-суховато.
 Ние сме клиенти на тези клиники.
 Плащаме за услуга.
 Това ,какво изтърпяваме и защо сме там е друга тема и го оставям на страни.
 Като клиенти имаме дадени изисквания и то не големи.
 А именно да не се отнема от времето ни прекалено много , защото то е ценно за всички нас. Това би могло да се реши с определени организационни мерки.
 Все пак , трябва и да работим , за да можем да си платим мечтите.
 Аз лично не съм на принципа , че всичко се преглъща в името на целта.
 Не мога и да си го позволя.
 Достатъчно други неща преглъщаме , за да мога да кажа на професионалистите - "Моля ви , подобрете организацията в клиниките! Това е важно за нас ! "
 Отношенията ни трябва да бъдат коректни , така мисля аз.

« Последна редакция: Октомври 19, 2007, 14:47:35 pm от Efirche »
 Плащаме за услуга.
 А именно да не се отнема от времето ни прекалено много , защото то е ценно за всички нас. Това би могло да се реши с определени организационни мерки.

Напълно съм съгласна с Efirche.  И аз съм пациентка на д-р Владимиров и именно заради чакането и липсата (според мен) на добра организация след първия си опит все още не намирам сили да продължа.  Аз не съм от София и ми се налагаше да пътувам през ден, така че да съм там в 8 за фоликулометрия.  След това да си запълня времето до 1, да видя резултатите от кръвните изследвания и да пътувам обратно.  Мечтата ми е огромна, но предвид цената на процедурата, не мога да си позволя този начин на работа на клиниките.  Не мога да се успокоя и да мисля да добрия развой на нещата като зная колко път съм минала, колко ми предстои, какво да правя докато чакам, колко ще чакам, кога и как ще пътувам и т.н.  За съпруга ми също беше трудно да се отпусне в стаята за отделяне на еякулат, предвид шумотевицата отвън, отварящи и затварящи се врати, стъпки пред вратата и т.н.

Предложението ми би било за по-адекватен размер на клиниката, още един кабинет за прегледи, лекар, който да прави фоликулометриите и ограничение на броя на пациентките.   Всички ние сме достатъчно изстрадали и искаме твърде силно да постигнем целта си, за да сме в тълпа пред вратата.  Аз лично, въпреки че не чаках за включване в процедури и бързо се случиха нещата, не съм доволна от темповете с които ме преглеждаха.  Няма значение колко склонен е да обяснява лекаря, аз не мога да мисля логично и да задавам въпроси, когато зная че пред вратата има 20-ина момичета, които като мен са там от час или повече.  Бих предпочела да почакам за включване, но като започнем да зная, че ако имам час в 8, тогава ще вляза и след това съм свободна.  Също така, въпреки че пред вратата на кабинета се запознах с 2 страхотни момичета, предпочитам да не ми се предоставят такива възможности.  Там съм отишла, за да получа лекарска помощ, а не за да срещна нови приятели.
*

Но не мога да се съглася с другото.
 Нека погледнем нещата малко по-суховато.
 Плащаме за услуга.
 Достатъчно други неща преглъщаме , за да мога да кажа на професионалистите - "Моля ви , подобрете организацията в клиниките! Това е важно за нас ! "
 Отношенията ни трябва да бъдат коректни , така мисля аз.

Права си и напълно съм съгласна с теб!

Исках да кажа, че аз лично съм доволна от организацията там. Не че няма какво да се желае, но като слушам как е в другите клиники...
Не мисля, че 1 час чакане е прекалено много, като се има предвид, че отивайки при кварталната гинеколожка чакам минимум токова, а да не говоря пред кабинета на личната ми лекарка какво стълпновение става. За там наистина се налага да си отделя половината ден.
А може би при мен има и друг фактор: Аз пътувам от Бургас и така или иначе въпросният ден е определен точно за това.

Това е моето мнение, не искам да го налагам или да влизам в спорове.

Ефирче,  :bighug: