0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Подкрепям напълно efirche, princeska и galli!
Не искам да влизам в спорове с по-горните постинги, особено когато човек вече е успял да сбьдне най-съкровената си мечта и всичко около него изглежда по-розово... Не съм искала да правя сравнение между клиниките, просто това са лекарски кабинети за чиито услуги си заплащатаме и то не малко, а не клубове за запознанства...
Не мисля, че 1 час чакане е прекалено много, като се има предвид, че отивайки при кварталната гинеколожка чакам минимум токова, а да не говоря пред кабинета на личната ми лекарка какво стълпновение става

Разликата е в цената , Гали!
 :hug2:
Не мисля, че 1 час чакане е прекалено много, като се има предвид, че отивайки при кварталната гинеколожка чакам минимум токова, а да не говоря пред кабинета на личната ми лекарка какво стълпновение става

Разликата е в цената , Гали!
 :hug2:

И не само това.  Независимо какво показва практиката тук, това не прави чакането нормално.  Щом някъде се получава организацията, значи ние имаме проблем.
И аз съм пациентка на д-рВладимиров.
Подкрепям напълно Galli, съгласна съм донякъде и с останалите момичета.И на мен ми се случвало да чакам около 40 мин. до час, но няма как да не чакаме, след като са малко репродуктивните специалисти.
Вярно, финансите, които отделяме на са никак малко, но няма как след като започнеш процедурата, сутрин да отидеш за фоликулометрия, да дадеш кръв за хормони  и да станат веднага резултатите.
Принцеска, искрено ти пожелавам скоро да намериш сили и да продължиш напред. Знам, колко е тежко, и аз съм може би като теб-налага се да пътувам, но въпреки всичко, успях да  намеря сили, и се поготвям за следващо икси.
Аз вече свикнах с чакането, понеже навсякъде в БГ. се чака, щом искаш да си в добри ръце.И засега не бих сменила клиниката само заради чакането.
Има и нещо друго-доколкото знам при д-р. Стаменов се дават часове за пъричен преглед чак за догодина по това време, докато при д-р. Владимиров са само с месец напред, и пациенти, които нямат време да чакат, могат по-бързо да започнат борбата.
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Вижте, не е само в България чакането. Тук например също много се чака. Аз откакто ходя по лекарските кабинети тук - никога не съм си излизала от кабинета след чакане по-малко от 2 часа. Независимо къде е. Дали ще е при специалист по репродуктивна медицина, дали ще е при обикновен гинеколог, дали при друг специалист. И тук често пъти часовете са ориентировъчни. Даже ми се е случвало да чакам при напълно празен кабинет поне още 40 минути след часа ми. Понякога се налага лекарите да имат и малко почивка. Все пак са човешки същества и имат нужда от възстановяване, от "изпразване" на главата от предния пациент. Най-малкото също така и съсредоточаване върху вашия проблем.
Просто там трябва да се преразпределят нещата така - или е специалист по репродуктивна медицина и се съсредоточава върху това или съвместява и гинекология и обръща внимание на по-малко пациенти.
Тук в Германия има взаимозаменяеми лекари. Всяка практика си има поне по двама специалисти, които се покриват като знания и възможности. Ето в тази посока трябва да се работи.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
И аз в Германия винаги съм чакала реда си, въпреки че там по принцип се ходи с предварително записан час. Като се има предвид, че става дума за най-обикновен гинеколог.
*
Може би ще бъде интересно и пациенките на клиниките в Плевен и Варна да споделят как е организацията там. Така можем да стигнем до някакво заключение кое би било най-оптималното да се желае.

dsd не мисля, че факта, че си сбъднал мечтата си те лишава от реална преценка за клиниката, където това е станало, особено когато си я посешавал достатъчно дълго, за да имаш повече наблюдения.
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
Roby, уважавам твоето мнение и не искам да споря повече по този въпрос. Медалът винаги има две страни. За това са подобни форуми за да се чуят различни мнения и всеки сам да направи своите изводи ... Пожелавам ти лека бременност до края!
*
Връщам се в темата да отговоря на таня:
Да в Англия в клиниката при евентуална бременност имаш право само на един безплатен преглед преди 12г.с. После на 12г.с. имаш втори преглед, който ве4е е при ЛЛ и до самото раждане имаш още само един преглед около 25 г.с. т.е ако си забременял по естествен на4ин и не се водиш рискова бременност ходиш само на 2 ехографа!!!!!!!!!
Смятам, че е добра идея в клиниката, където си забременяла да има друг лекар, който да следи бременността и при нужда да се консултира с лекаря ти. Защото, съгласете се, че когата бременността е свързана с имунологични проблеми, следене на НК клетки, вливания на имуновенин и т.н. един обикновен лекар от ЖК трудно би разбрал за какво става дума. То и много лекари, занимаващи се със стерилитет продължават да не отчитат фактора имунология изобщо.

Напълно съм съгласна тук с това мнение, така репродуктивните специалисти ще правят процедурите, а специалистите по бременни ще следят бременностите, супер, дано скоро да е факт  :D
Много добри предложения има в темата, радвам се 4е ве4е не се караме  :grouphug: :grouphug2:
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Мисля си защо клиниките станаха с толкова натоварени графици, не мислите ли че освен медиите и ние сме виновни.  Като дойде някое ново момиче или се препоръчва някой лекар който не работи в клиника по стерилитет, ние всички започваме да настояваме да се избере такъв лекар, вместо да насочим момичето какви изследвания да си направи, фоликулометрия може да се направи на доста места, ХСГ, лапароскопия също, тук могат и да възникнат някои спорове, но исках да кажа, че насочваме момичетата към клиниките, а не всички имат нужда от такава клиника- т.е. тежката артилерия. Естествено е всеки да иска индивидуален подход и специално внимание, за всеки неговия проблем е най-голям, по-добре би било да издирим лекари на които може да се разчита за тези процедури и набора от изследвания.
Просто помислете по въпроса.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Цитат
по-добре би било да издирим лекари на които може да се разчита за тези процедури и набора от изследвания.
:balk_50: Напълно съм съгласна с това предложение
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
Цитат
по-добре би било да издирим лекари на които може да се разчита за тези процедури и набора от изследвания.

Ха, де! Всяка ги търси тия лекари. И ако се срещаха често, то клиниките нямаше да се цепят по шевовете.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Цитат

Ха, де! Всяка ги търси тия лекари. И ако се срещаха често, то клиниките нямаше да се цепят по шевовете.
korinka, става въпрос за фоликулометрия, ХСГ, лапароскопия... с две думи да се стигне до правилна диагноза. В Пловдив мога да посоча поне двама, и понеже моя темперамент е такъв искам да кажа, че и ние пациентите трябва да се инетерисуваме от нашето здраве и нещата които ни предстоят /като процедури имам предвид/.
Съгласна съм с Ledena_luna!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
Специално в таzи, zа която аz имам наблюдения, работят 4 лекари. Когато се наложи някой от тях да отсъства или да иzлеzе в отпуск, другите поемат пациентите му.
ОЩе с пристигането ти в клиниката се обаждаШ на регистратурата и отиваШ пред кабинета. В това време някоя от сестрите вади картона ти (всеки пациент има досие, в което доктора си води zаписки по състоянието му, лечение и предписани медикаменти, реzултати от иzследвания, снимки и пр.) и с въвеждането ти в кабинета тя го оставя на бюрото на доктора. Отделно всички данни се zаписват и в компютъра.

E точно това липсва при нас, аз когато отидох при Владимиров очаквах такова нещо, не постоянно да си нося всички бележки и да обяснявам какво, що, как, кога...

Доколкото знам от личен опит и в клиниката на Владимиров всеки, който желае си има папка със всички изследвания до момента направени.Незнам защо при теб така се е получило всеки път да си носиш изследванията.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Преди няколко дена ,направих първичен преглед при д-р Персенска.
Полежението беше следното......първо лекарката закъсня с половин час поради извънредни обстоятелства,което е нормално ...случва се.....
второ.....часа ми закъсня с близо 2 часа,поради това че момичета които са в АРТ процедури са с предимство.И това мисля че е правилно!!!!!!Нормално е тези момичета да минат преди мен!!!!Тук немогат да се предвидят точните часове ,защото всичко е индивидуално,няма как да се предвиди как ще реагира организма на всяка от тях,колко време ще мине стимулация,кога ще е пункция,трансфер........  !!!

*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите
положението е просто отчайващо и изнервящо все пак за да ги посещаваме и за да се лекуваме трябва да ходим на работа за да изкараме парите за лечението а не да висим  с часове в чакалните, оставаме без заплати а кредитите които сме изтеглили кой ще ги внася,който е съгласен с мен да пише ,организацията им куца
*

karrii

• *
  • 47
  • Вярвам в Мечтите

Но не мога да се съглася с другото.
 Нека погледнем нещата малко по-суховато.
 Ние сме клиенти на тези клиники.
 Плащаме за услуга.
 Това ,какво изтърпяваме и защо сме там е друга тема и го оставям на страни.
 Като клиенти имаме дадени изисквания и то не големи.
 А именно да не се отнема от времето ни прекалено много , защото то е ценно за всички нас. Това би могло да се реши с определени организационни мерки.
 Все пак , трябва и да работим , за да можем да си платим мечтите.
 Аз лично не съм на принципа , че всичко се преглъща в името на целта.
 Не мога и да си го позволя.
 Достатъчно други неща преглъщаме , за да мога да кажа на професионалистите - "Моля ви , подобрете организацията в клиниките! Това е важно за нас ! "
 Отношенията ни трябва да бъдат коректни , така мисля аз.

Права си и напълно съм съгласна с теб!

Исках да кажа, че аз лично съм доволна от организацията там. Не че няма какво да се желае, но като слушам как е в другите клиники...
Не мисля, че 1 час чакане е прекалено много, като се има предвид, че отивайки при кварталната гинеколожка чакам минимум токова, а да не говоря пред кабинета на личната ми лекарка какво стълпновение става. За там наистина се налага да си отделя половината ден.
А може би при мен има и друг фактор: Аз пътувам от Бургас и така или иначе въпросният ден е определен точно за това.

Това е моето мнение, не искам да го налагам или да влизам в спорове.

Ефирче,  :bighug:
*
Просто помислете по въпроса.
Абсолютно съм съгласна! Аз преди да ми дойде часът за Стаменов половин година ходих на фоликулометрия, проследих си хормоните, ТАТ, МАТ и т.н, направих си изследване за хламидия, рубеола и още някои други неща. Мъжът ми подготви 3 спермограми (последните две от клиниката на Стаменов) и с този набор от изследвания се появихме в кабинета на доктора. В момента, в който той започна да изрежда какво е необходимо да се направи и аз му показах всичко, вече направено, той отвърна: "Чудесно, спестихме много време!"
Затова моето предложение е за всички които са решили на всяка цена да се обърнат за помощ в клинка по стерилитет - да се закове една тема с набор от изследвания, които се необходими за първичния преглед. Със сигурност и да не са достатъчни-няма да навредят, така хем ще се съкратят по един-два допълнителни прегледа (часа) в клиниката, хем момичетата ще спестят ценно време.
Препоръка за фоликулометрия: д-р Праматаров / 10 лв струваше всяко мое ходене, а когато прецени, че проблемът ми не е от неговата компетенция, ме насочи към свой колега, занимаващ се с репродуктивното здраве, а не настоя да ме "лекува" както той си знае.