0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Останах с впечатлението, че част от пациентките на Доктора се радват, че новите получават часове след година, че искат Доктора как ли не да "работи само zа тях" и когато "кихнат или тръцнат" тои веднага да ги прегледа.

Таня, аз наистина не мога да повярвам,че е възможно да направиш подобни заключения! Мисля, че звучат обидно и несправедливо към сегашните пациентки на д-р Стаменов.

напълно разбирам страховете на тези женици, които с толкова средства и мъки са успели да забременеят и не искат да се оставят в ръцете на някой касапин, да им следи бременността.

Момичета, чудя се къде се загуби добрия тон в тази дискусия???? Май темата заслужава отново да бъде заключена, защото нищо градивно не излезе от нея!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Roby, аз не съм засегната и не мисля, че темата трябва да се заключи отново.

Приближените ми знаят каква борба водя със себе си сега, и колко ми е трудно да взема решение дали, кога, къде..., съгласи се че при подобни темпове на работа е много трудно да се работи. Аз също съм много емоционално обвързана с тази клиника и с Доктора и Бог ми е свидетел, че сърцето ми ме тегли на там, но още не съм готова да продължа.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Здравейте момичета. Прочетох с интерес тази тема и фактът, че само за няколко дни има толкова много коментари говори колко сериозен и болен е този въпрос. Реших да се включа и аз не за да влизам в спорове. Не искам да давам съвети кой къде да отиде и какъв лекар да си избере ако не му харесва, или как да се примири с тази ситуация просто защото "това е положението"...Но не мисля, че темата трябва да се заключва, а да бьде достъпна до всички, които се интересуват за да могат да направят сами своите изводи, особено на тези, на които това тепърва предстои ... И за да не влизам в ненужни спорове тук, ако някой би искал да му споделя своя скромен опит и първи впечатления може да ми пише на лични... Успех.
*
Според мен както Таня е написала до 12 г. с. е най-реално. Оттам нататък вече спокойно могат бременните да се доверят на други специалисти за предпочитане от същата клиника, за проследяване на бременността, а ако има и родилно отделение става перфектно, докторът е под ръка и винаги може да вземе отношение, а също да бъде в течение с успешните си случаи. Но това не винаги е възможно, при положение, че толкова много хора не могат да се вместят в графика.
*
Останах с впечатлението, че част от пациентките на Доктора се радват, че новите получават часове след година, че искат Доктора как ли не да "работи само zа тях" и когато "кихнат или тръцнат" тои веднага да ги прегледа.

Таня, аз наистина не мога да повярвам,че е възможно да направиш подобни заключения! Мисля, че звучат обидно и несправедливо към сегашните пациентки на д-р Стаменов.

Ако си прочела целия постинг от който цитираШ, Ще видиШ че говоря zа впечатленията с които съм останала, след като съм вzела участие в подобна дискусия в мамата. Та там имаШе такива постинги на пациентки, които ме наведоха на теzи мисли.
Не смятам, че обиждам някой. Съжалявам, че така лично и присърце си вzела неЩата.
С риск за оспамя темата - тоя Доктор както какво ще да е? Прякор, лично име?
Предполагам, че Доктора си има нормално име.

Аз не бих си поверила изстраданата и проблемна бременност на никой друг!
Тук ми иде да кажа нещо..ама...ще се проявя като злобарка и гаднярка с дете.
Имаше моменти, в които трима са ми следили бременността... и знаете ли какво?... познайте от първия път - и тримата бяха на различно мнение. Аз се вслушах в мнението само на моя лекар.
На фона на мнозинството лекуващи се жени, бременнте му са толкова малко, че едва ли бременните чак толкова "крадат" от времето на останалите.
*
Коринка, и аз се опитах да кажа точно това. Както всеки лекар ще проведе по различен начин една стимулация, така и лечението, следенето и т.н протичат при коренно различно.
Както и да е... явно някои мнения тук се обосновават на предишен опит в друг форум, което е крайно нередно, тъй като и проблемите които се разискват тук са си наистина проблеми, а и стоя зад думите си, че достигайки до толкова дългоочаквания успех никоя жена не би се доверила на друг "специалист".
Хайде, момичета, стига сте спорили за вас разбрахме какво ще направите и какво не бихте....тук не обсъждаме конкретните ваши лични проблеми, а как да би могло да се подобри евентуално организацията в една от водещите клиники и е много хубаво , че има момичета, които живеят в други страни и споделят опита от държави доста по-напреднали от нашата, особено в областта на медицинското обслужване и здравеопазване. Не виждам защо трябва една обща тема да се превръща в личен спор и много еднострончиво е човек да мери само от своята кула кокто се казва. Има начин да се направи по целесъобразна организация и това ще помогне на всички ни, има и начин така че който иска преглед при съответния специалист, също да го преви - всичко си има цена. Въпросът е да не се затормозява процеса на работа и хората, които участват. Иначе всеки има своето право на избор да прави и ходи където поиска.

Когато искаш, намираш начин, когато не искаш, намираш оправдание
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
А така, вслушайте се в марина и веднага спрете да пишете за вас, а за клиниките в другите страни. Веднага започвайта да слагате по едно - "така е в най-известните клиники по света" в края на всяко изречение.
Аз да кажа ли за клиниките в Кения... не съм била там, ама ще кажа... защо да не кажа.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

evro

• 5167
"Победителите са благородни" - спортна поговорка.

Момичета никога, ама никога не съм била бременна, а всяка в клекта в тялато ми копнее за това. Към момента моята цел е да забременея и следващият ми опит да е успешнияТ, за после ще му мисля, и това Коринка, исках да се случи в клиниката на Д-р Стаменов.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com

Момичета никога, ама никога не съм била бременна, а всяка в клекта в тялато ми копнее за това. Към момента моята цел е да забременея и следващият ми опит да е успешнияТ, за после ще му мисля, и това Коринка, исках да се случи в клиниката на Д-р Стаменов.

Евро, ако знаеш колко си те  :bighug:.... А другото си го знаеш  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Нямах време да изчета цялата тема, за което моля да бъда извинена, но и това, което прочетох ми е достатъчно. В крайна сметка е ясно - специалистите по репродуктивна медицина в България са много малко. Като такива, то е ясно, трябва да се намери начин да им се помогне поне малко, защото все пак има доста хора, които се нуждаят от услугите им. Поради тази причина хубаво е все пак всички които вече са успели при тях, малко поне да помислят и за следващите и да не бъдат толкова взискателни, придирчиви и да се сърдят, че останалите не са съгласни да се отнема времето на Доктора им. Всички тук се борят за едно и също и нека тези, които са успели вече, да проявят малко благородство на характера и да се поогледат и да видят, че и други искат да станат майки. Аз като не съм ходила при специалиста си по репродуктивна медицина да ми следи бременността, какво? Да не би да не съм родила здраво бебе? И след като моята лекарка не видя, че е спряла сърдечната дейност и съм направила мисед, а го откриха в България чак на 10ия ден, да спра ли да й вярвам, че е добър специалист-гинеколог? И да спра да ходя при нея? Въпреки че до сега съм й имала 100% доверие?
Трябва малко поне да се разграничат двете части на забременяването и бременността. И наистина само в много спешен случай да се търси Доктора, постигнал положителния резултат. Поне така е в нормалните държави.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Смятам, че е добра идея в клиниката, където си забременяла да има друг лекар, който да следи бременността и при нужда да се консултира с лекаря ти. Защото, съгласете се, че когата бременността е свързана с имунологични проблеми, следене на НК клетки, вливания на имуновенин и т.н. един обикновен лекар от ЖК трудно би разбрал за какво става дума. То и много лекари, занимаващи се със стерилитет продължават да не отчитат фактора имунология изобщо.

Иначе по отношение на клиниките по стерилитет в чужбина имам приятели правили опити във водещи клиники в Швейцария и Англия и мога да ви уверя, че не всичко в организацията, следенето и т.н. е перфектно, така, че нека да не робуваме на схващането, че само щото е в "чужбина", задължително е по-добро!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

evro

• 5167
Смятам, че е добра идея в клиниката, където си забременяла да има друг лекар, който да следи бременността и при нужда да се консултира с лекаря ти. Защото, съгласете се, че когата бременността е свързана с имунологични проблеми, следене на НК клетки, вливания на имуновенин и т.н. един обикновен лекар от ЖК трудно би разбрал за какво става дума. То и много лекари, занимаващи се със стерилитет продължават да не отчитат фактора имунология изобщо.
...
:good_post:

Те осмислят живота ни!

*
Нямах време да изчета цялата тема, за което моля да бъда извинена, но и това, което прочетох ми е достатъчно. В крайна сметка е ясно - специалистите по репродуктивна медицина в България са много малко. Като такива, то е ясно, трябва да се намери начин да им се помогне поне малко, защото все пак има доста хора, които се нуждаят от услугите им. Поради тази причина хубаво е все пак всички които вече са успели при тях, малко поне да помислят и за следващите и да не бъдат толкова взискателни, придирчиви и да се сърдят, че останалите не са съгласни да се отнема времето на Доктора им. Всички тук се борят за едно и също и нека тези, които са успели вече, да проявят малко благородство на характера и да се поогледат и да видят, че и други искат да станат майки.
100% съм съгласна. Все пак има много добри доктори, които могат да измерят плоден сак и ембрион и да установят дали отговаря на гестационния срок. Не виждам защо трябва да се губи времето на репродуктивния специалист затрупан от пациентки от цялата страна. Когато има нещо под въпрос съм съгласна, да.
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 14:11:17 pm от cygnus »

И аз никога не бях.
Победата е не когато видиш двете черти, а едва когато си гушнеш за първи път бебето - здравичко, без родилни травми, синдроми (който са страшно много)и т.н..
Не говори в минало време, че си искала.
*
Сега пък изпит по граматика ли ще имаме? Всеки си говори в каквото време иска.
Пристрастена към д-р Хаус!
*

minim

• 460
  • Сбъдната мечта !
само да вметна...
че може би темата се чете от "когото" трябва и май се вземат мерки, срещу така "прословутото" чакане пред кабинетите.
Искам да кажа, че всичко това рефлектира единствено и само върху нас.
Аз се опитвам да си запиша час, след като имам уговорка с доктора /след като ми излезнат гинетичните и имунологичните изследвания да се видим/ и преди след някаква уговорка с док. успяваха да ме вместят в графика, а сега - най-рано след два месеца.
Така, че ...сега ще чакам още два месеца, за да разбера дали изследванията са ми наред или има някакъв проблем, който мога през тези два месеца да ликувам, ама нц..
*
В подкрепа на minim - при мен се случи подобна ситуация... След 7 месечно чакане да ми дойде записания час с голямата надеждата, че най-после дойде моментът, след който повече няма да има губене на излишно време се оказа следното: Още месец и половина чакане за нов час, и то не какъвто е необходим според преценката на доктора, а просто някакъв свободен...   :( :( Когато попитах какъв е смисълът от това - последва въздишка и реплика "Ох, не можем да се оправим с тези жени..." Това определено е доста разочароващо ако си очаквал лично отношение към проблема, който те е измъчвал толкова време! Ако след толкова много месеци чакане, от сега нататък човек трябва да си записва час за преглед през 2 месеца - не виждам особен смисъл?! Проблемът е, че вследствие на ТV-те изяви (рекламата определено си е казва думата) пациентите са се увеличили толкова много, че физически не могат да бьдат поети от един единствен човек, колкото и добър специалист да е той. А това определено влияе на качеството на услугата и може да изиграе лоша шега... както и много разбити надежди и мечти ... Все пак надеждата умира последна и затова все още сме тук... :goodluck:
Сега пък изпит по граматика ли ще имаме? Всеки си говори в каквото време иска.

Исках да кажа, че щом преди е искала, трябва да продължава да го иска, да не гледа назад (макар че често е доста трудно, даже прекалено!).
Така че, ако обичаш, не разсъждавай от мое име и не ме тълкувай.
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 22:24:59 pm от korinka »