0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
С килим? Без килим?
« -: Октомври 10, 2007, 15:26:48 pm »
Никога не съм имала килим. Сега мисля да купя. Ходих, оглеждах, има такива, които ми харесват, склонна съм да дам повече пари за хубав килим. Обаче...практично ли е?
На пода сме с дъбово дюшаме, отдолу изолация, южен, топъл апартамент, малко мебели, идеята ми за килима е да е нещо като акцент. Ама като виждам хубавата ми нова светла постелка за пред тоалетната чиния с колко боклуци се е заринала, а я имам от няма и 10 дена. То ясно че няма как хич да не го чистя, ама ако трябва да е постоянно, дали да си го причинявам  :)
Някакви цветове и краски, които не са за предпочитане, щото всичко им личи?
В съседство с дюшамето имам един светло жълт, гланциран гранитогрес, всеки ден го ругая, всичко му личи...
Та така, какво ще кажете по въпроса килим?...
*
Re: С килим? Без килим?
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2007, 16:04:47 pm »
Ние също сме с хубаво дюшеме - парен бук  или дъб, много не му разбирам, а и мъжкото е на работа, та няма кой да питам. Като направихме ремонта го изциклихме и лакирахме, около месец бяхме без килим, докато приключим с всичко. Обаче после след като сложихме килима някак си стана по уюутно. Вярно, че без килим почистването става за 5 мин, но топлината която я дава килима за мен е голяма.
Има значение каква материя ще избереш. Единия ми килим, който е смес от синтетика и плюш и малко дете може да го почисти, но другия е от вълна. Това е кошмар за всяка домакиня, не стига че трудно се мете с прахосмукачката, но космите и влакната дето се набиват, допълнително ги махам с влажна четка. Обмислям варианта да го сменя, но още не съм решила с какъв - мокетен или като другия.
*
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2007, 16:08:03 pm »
Има значение каква материя ще избереш. Единия ми килим, който е смес от синтетика и плюш и малко дете може да го почисти, но другия е от вълна. Това е кошмар за всяка домакиня, не стига че трудно се мете с прахосмукачката, но космите и влакната дето се набиват, допълнително ги махам с влажна четка. Обмислям варианта да го сменя, но още не съм решила с какъв - мокетен или като другия.

А само това не! Стига ми гланцирания гранитогрес.
Добре, тогава такъв въпрос - какъв килим, та да се чисти по-лесно, може и магазини в Сф.
*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2007, 16:21:57 pm »
Май най-лесно за почистване е нещо тип мокет и да е тежичко, че да не се налага да го застъпваш като го засмуче прахосмукачката  :lol: Аз имах едни пътеки дето беше голяма мъка да ги прахосмуча - като дръпне прахосмукачката и се размества и започва едно затискане с крака... абе уморителна работа.
За цветове - да не е едноцветно, че всяко малко боклуче се вижда. То ясно, че ще се чисти,ама да не е като изчистиш и след малко да не си личи.

« Отговор #4 -: Октомври 10, 2007, 16:22:49 pm »
Ако подът е ефектен като цветове, като вид, хич не ти трябва килим,и на него да слугуваш.Сега има толкова голямо разнообразие от  ламинати,всякакви подови покрития,които внасят необходимата "топлина".Така че:
Без килим  :wink:
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2007, 16:31:17 pm »
Ако подът е ефектен като цветове, като вид, хич не ти трябва килим,и на него да слугуваш.Сега има толкова голямо разнообразие от  ламинати,всякакви подови покрития,които внасят необходимата "топлина".Така че:
Без килим  :wink:

И аз съм на това мнение :balk_50:

lb2f
*
« Отговор #6 -: Октомври 10, 2007, 16:35:40 pm »
Бебе, сегашните мокетени нямат ли отдолу някаква гума? По магазините ги гледам, че отдолу са гумирани и това предотврътява плъзгането.
Това е килима които го почиствам лесно, тип персийски.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=117061&photo=29
*
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2007, 16:51:40 pm »
Подът е с хубаво дюшаме, много хубав цвят, там много мислих дали да направя компромис заради високата цена, но сега изобщо не съжалявам.
Обаче, понеже обзавеждането е с малко мебели и като цяло помещението е просторно и светло, мисля си, че един хубав килим ще акцентира, ще внесе уют и завършеност на интериора.
*
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2007, 16:55:53 pm »
Има едни не много големи,рошави/не ги знам точно от какъв материал са/и едноцветни.Аз много ги харесвам.Бих си купила такъв.
*
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2007, 17:05:59 pm »
Има едни не много големи,рошави/не ги знам точно от какъв материал са/и едноцветни.Аз много ги харесвам.Бих си купила такъв.

Да не е такъв
http://www.neoset.bg/bg/products_home.php?cat=2&subcat=32&subcat2=222

ако да - струват ми се леки и доста "подвижни", не знам как ще го гоня с прахусмукачката, иначе и на мен много ми харесват!
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 17:07:34 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2007, 17:30:55 pm »
Да,нещо такова,само че с по-дебели ресни,които стоят нагоре/голямо описание :D/.Подвижни са,не ти трябва прахосмукачка,просто ще го поизтърсиш/дано не живееш в блок/
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2007, 18:00:25 pm »
Цветенце, и аз имах дилема като теб, защото и нашето обзавеждане не е кой знае колко и стаята е доста просторна, та си мислех, че килима ще даде много уют, нищо че дюшамето е от махагонов паркет. Когато тръгнахме да търсим килим, основното ни изискване беше да е много дебел, тъй като малкия ще тръгне и ще си пада на дупето, та да му е по-меко. Избрахме си страхотен килим - марокански, вълнен, бял с шарки в различните краища на самия килим. Не отчетох само факта, че понеже е подстригван на ръка и ще падат дълго време фитили. Като цяло съм ужасно доволна от него, нищо, че ми е ужасно трудоемко чистенето. За сметка на това обаче дава много топлина, меко е за малчо и стаята ми изглежда завършена. Аз съм си за килим :oops:
А това е самия килим
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2007, 18:22:59 pm »
Ох, аз така не случих на нито един килим :(. За хола преди две години купихме си един много красив, много моден, вълнен килим, много е приятно като стъпваш върху него (масажира краката   :wink:), като чупки, чупки е целия. Този килим ми зе рацете, единственото което ме спира да не го изхвърля е че платихме за него повече от 2000л. В спалнята сложих рошави, и от тян не съм доволна, така се скубят че всеки ден съм с прахосмукачката и четката. За коридора си избрах много красиво малко килимче естествена кожа с кръзно, пак проблем, миризма някаква специфична и на втория месец в склада. Та така момичта с моите килими.
За мен магазин с най-красиви килими е МАРТИНЕЛИ и за напред ще си купувам от тях обаче ще си подбирам и материала не само красотата  :).

*
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2007, 18:28:26 pm »
И ние нямаме все още килими, но твърдо съм решила да купя. Съвсем различно е и се създава уют. Много ми харесват килимите на arte espina, но са много скъпи, освен това са акрилни, някой знае ли повече за тази материя - по-добре ли е от вълнените килими. На дизайн и на допир са прекрасни. Изобщо понеже  в момента точно килим избирам смятам да следя темата с интерес.
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 18:31:37 pm от cygnus »
*

MALENA*

• 176
  • Смисълът на живота придава онова, което му липсва.
« Отговор #14 -: Октомври 10, 2007, 18:37:47 pm »
И ние нямаме все още килими, но твърдо съм решила да купя. Съвсем различно е и се създава уют. Много ми харесват килимите на arte espina, но са много скъпи, освен това са акрилни, някой знае ли повече за тази материя - по-добре ли е от вълнените килими. На дизайн и на допир са прекрасни. Изобщо понеже  в момента точно килим избирам смятам да следя темата с интерес.

Да, да тези килими са много хубави, продават ги в Домко. Аз съм ги гледала наистина са красиви и мисля че не бяха много скъпи.

« Отговор #15 -: Октомври 10, 2007, 18:51:49 pm »
Да - с килим, но ако е качествен  :D
Това значи задължително вълнен - пет звезди.
Останалото е въпрос на индивидуални предпочитания.

P.S. Този на Ганка ми харесва ...
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 18:54:29 pm от mmery »
*
« Отговор #16 -: Октомври 10, 2007, 19:47:40 pm »
Гане, как се чисти вълнения килим?
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #17 -: Октомври 10, 2007, 21:01:50 pm »
Цветенце, нашия си го чистя с прахосмукачката. Зора е първите 2-3 седмици докато спре да пуска фандъци. Четох за него много по немските сайтове и затова решихме да го купим - оставен е с естествената мазнина и честно казано само един кофти опит имаме - изляха ни червено вино върху него два пъти вече и втория път не успяхме веднага да го доизчистим. Та остана едно леко розово петно, но за проблеми при него ползвам Вениш и съм ужасно доволна. Заради това, че е оставена мазнината по самата вълна не се набива с боклуци, въпреки че малкия редовно го подлага на тестове. Добър изолатор е и е доста дебеличък, та съм спокойна, че сега имаме периоди на тръшкане и удряне на глава в пода, та нямаме жертви. Изобщо за мен инвестицията от 280 евро си заслужаваше, нищо че в началото се ядосвах, че не мога да насмогна с чистенето.
А иначе можеш и с една леко влажна четка да минаваш отгоре му и се събира боклука. С прахосмукачката минаваш, но с късите косъмчета, не с дълга четка. Не знам дали ме разбра :oops:
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
« Отговор #18 -: Октомври 10, 2007, 21:25:44 pm »
Гане, разбрах те :)
Друго ме изненада - за немалък килим ( поне доколкото го виждам), вълнен, цената от 280евро ми се вижда абсолютно несравнима с цените на един такъв килим тук...Това поредното нещо ли е, за което в Бг е с огромна надценка?...
*
« Отговор #19 -: Октомври 10, 2007, 21:36:15 pm »
Ако подът е ефектен като цветове, като вид, хич не ти трябва килим,и на него да слугуваш.Сега има толкова голямо разнообразие от  ламинати,всякакви подови покрития,които внасят необходимата "топлина".Така че:
Без килим  :wink:
И аз сам на са6тото мнение.Вси4ките килими от нас ги изхварлих не мога и на тях да слогувам и да бар6а праха постоянно има по-хубави занимания от 4истенето .
Пак и ве4е са демоде поне за мене ,много натруфено не ми харесва ,оби4ам просторните поме6тения(стаи) без много мебели и без килими  :D
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....