0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
преливане на имуновенин
« -: Октомври 18, 2005, 13:57:07 pm »
Здравейте,

регистрирах се днес, по повод на това, че ми предстои преливане на имуновенин.Дали някой знае кой го прави в София, за да не се пътува всеки път до Плевен?

Приятен ден,
Ида
преливане на имуновенин
« Отговор #1 -: Октомври 18, 2005, 15:12:33 pm »
Здравей Ида,

Тъй-като и на мен ми се наложи да правя такова вливане - първия път беше в Плевен. Д-р Конова ми каза че едно момиче е направило такова вливане в София. Та от нея разбрах, че го е правила в Шейново - при доктор Велев - завеждащ на Патологията и той е дал разрешение.
Аз все още не съм го контактвала но ще се наложи.. Пиши какво е станало.. ще е полезно.

Поздрави и Успех!
 :goodluck:
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Re: преливане на имуновенин
« Отговор #2 -: Октомври 18, 2005, 16:31:16 pm »
"Здравейте,
регистрирах се днес, по повод на това, че ми предстои преливане на имуновенин."

Аз имам въпрос.
Защо се налага преливане на Имуновенин?В следствие на какво е необходимо?
Благодаря предварително за отговорите!
:rainbow:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
преливане на имуновенин
« Отговор #3 -: Октомври 18, 2005, 22:20:45 pm »
Аз мисля,че се прави по време на бременност,ако са открити антитела.Така ли е?Вени?Кажете момичета?И ако е имало ,преди това миседи.
*

Eli7

преливане на имуновенин
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2005, 18:41:56 pm »
Прави се и профилактично за повишаване на възможността инвитрото да бъде успешно. В Щатите  това е практика - от 7 до 10 дена преди трансфера да се влива имуновенин. Той се справя с всякакви антитела и имунологични проблеми/които се оказва, че са безобразно много в човешкия организъм/
В Европа май не се практикува така често и само някой клиники са го възприели. Доц. Конова работи с Инвитро клиника от Чикаго. Интересното е, че в нея работят български специалисти, които са напрвили доста интересни открития относно Инвитро процедурите. Въпросната клиника...гледайте да не паднете... имала 74% успеваемост.
В София подобна практика май има само в центъра на Табакова. Аз лично следващия месец ще правя Инвитро в клиниката на Щерев, там също нямат такава практика, но ще си направя това вливане независимо от мнението им. Сигурна съм, че практиката с имуновенина ще навлезе навсякъде, но сигурно след няколко години. Разбира се продуктът се използва и в ранна бременност за задържане и т.н. Доц. Конова препоръчва след положителен тест за бременност отново да се направи вливане. Това е от мен! Успех на всички и се грижете сами за себе си, иначе никой няма да го направи   :idea:
преливане на имуновенин
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2005, 17:13:13 pm »
Цитат на: Eli7
Прави се и профилактично за повишаване на възможността инвитрото да бъде успешно. В Щатите  това е практика - от 7 до 10 дена преди трансфера да се влива имуновенин. Той се справя с всякакви антитела и имунологични проблеми/които се оказва, че са безобразно много в човешкия организъм/
В Европа май не се практикува така често и само някой клиники са го възприели. Доц. Конова работи с Инвитро клиника от Чикаго. Интересното е, че в нея работят български специалисти, които са напрвили доста интересни открития относно Инвитро процедурите. Въпросната клиника...гледайте да не паднете... имала 74% успеваемост.
В София подобна практика май има само в центъра на Табакова. Аз лично следващия месец ще правя Инвитро в клиниката на Щерев, там също нямат такава практика, но ще си направя това вливане независимо от мнението им. Сигурна съм, че практиката с имуновенина ще навлезе навсякъде, но сигурно след няколко години. Разбира се продуктът се използва и в ранна бременност за задържане и т.н. Доц. Конова препоръчва след положителен тест за бременност отново да се направи вливане. Това е от мен! Успех на всички и се грижете сами за себе си, иначе никой няма да го направи   :idea:

Винаги ли се прави такова вливане в САЩ или само при доказано наличие на завишени антитела?
Аз бях останала с убеждението, че е само в конкретни случаи при показания за вливане.

Разрешете ми да дам съвет на тези, на които предстои вливане- бройте си колко капки в минута са ви пуснали по-бързо отколкото трябва, забавете системата( питайте д-р Конова за скоростта, не помня вече). Важи особено за бременните.
Не бива да се влива бързо.
*

Eli7

преливане на имуновенин
« Отговор #6 -: Октомври 31, 2005, 10:26:55 am »
доц. Конова ми обесни , че по принцип това е практика, както писах в предишния постиг антителата са толкова много, че не всичко може да бъде  хванато. Практика е, друг е въпроса, че този имуновенин сега навлиза в България и доста от фармацефтите дори не са го чували.  Поздрави
*
преливане на имуновенин
« Отговор #7 -: Октомври 31, 2005, 11:00:28 am »
доц. Конова ми обесни , че по принцип това е практика, както писах в предишния постиг антителата са толкова много, че не всичко може да бъде  хванато. Практика е, друг е въпроса, че този имуновенин сега навлиза в България и доста от фармацефтите дори не са го чували.  Поздрави

Как ще да навлиза сега в България :?: Като той от години се пройзвежда тук. Няма аптека в която да съм питала за него и да не са ми казали цена. На финала открих, че най евтино ми излиза да си го взема директно от пройзводителят  :D Да не забравяме, че той се влива и за много други неща
Също така има и евтин вариант, който във Варненска клиника се дава преди започване на процедура, за да елиминират антитела. Да не забравяме, че не всеки може да си позволи вливане за 400лв, когато минава през процедура ИКСИ или ин-витро
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
преливане на имуновенин
« Отговор #8 -: Октомври 31, 2005, 11:20:17 am »
Практика е, друг е въпроса, че този имуновенин сега навлиза в България и доста от фармацефтите дори не са го чували.

и аз като миси да кажа, че това изобщо не е вярно. на сестра ми са й правили вливания с имуновенин още преди 18 години, заради друго заболяване.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Eli7

преливане на имуновенин
« Отговор #9 -: Октомври 31, 2005, 16:02:14 pm »
Съгласна съм с вас момичета за имуновенина, аз бъркам. Но лошото е, че по нашите клиники дават препарати, които наистина са евтини, но като прочетеш листовката може да ти стане зле. Във Варна дават Предминозол, а при Щерев Дехидрокортизон. Това са ужасни стероиди, които колкото помагат, толкова и пречат, говорих с Конова по въпроса и на нея направо и стана зле, че предписват подобни неща на евентуални бъдещи майки...Проблемът с парите е ясен...но смятам , че по-добре да се съберат още 400 лв и нещата да са направени както трябва.
*
преливане на имуновенин
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2005, 17:30:42 pm »
Съгласна съм с вас момичета за имуновенина, аз бъркам. Но лошото е, че по нашите клиники дават препарати, които наистина са евтини, но като прочетеш листовката може да ти стане зле. Във Варна дават Предминозол, а при Щерев Дехидрокортизон. Това са ужасни стероиди, които колкото помагат, толкова и пречат, говорих с Конова по въпроса и на нея направо и стана зле, че предписват подобни неща на евентуални бъдещи майки...Проблемът с парите е ясен...но смятам , че по-добре да се съберат още 400 лв и нещата да са направени както трябва.

Да найстина във Варна дават "Преднизолон Ф". Но тъй като на мен преди ми бяха изолирани антитела и преди опита във Варна пуснах ново изследване - оказа се че ги нямам. Тогава се консултирах с доц.Конова и тя ми каза да си пия преднизолона до теста и ако всичко е наред тогава вливане. То ако погледнеш реално и стимулациите са вредни, но ги правим - така, че аз си мисля по добре 400лв по-малко и след това вливане ако се наложи.
Все си мисля обаче, че пък найстина ако са толкоз вредни нямаше да ги изписват - пък като гледам колко много момичета забременяват с тях и раждат живи и здрави дечица
:D
*
преливане на имуновенин
« Отговор #11 -: Ноември 01, 2005, 03:00:05 am »
  :idea:

Ели, това значи ли че ако правя ин витро в Щатите не е нужно да правя имунологични изследвания? Защото сега точно се чудя как да вместя тези изследвания в пътуването за Коледа  :wink:

По въпроса за успеваемостта на американските клиники - резултатите за доста подвеждащи, защото много от тях са постигнати със селекция на кандидатите за ин-витро, т.е. те одобряват кандидатите с най-големи шансове.
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
преливане на имуновенин
« Отговор #12 -: Ноември 01, 2005, 10:36:50 am »
Лила, написаното от Ели7 не визира всички клиника във Щатите, а само една - в Чикаго в която работи д-р Русев. Аз лично съм разговаряла с него на срещата през м.май в Плевен и той ме увери, че те правят такова вливане, но другите клиники :?: мисля "НЕ". За това пък ако си решила да правиш при тях опита си - бъди сигурна, че там ще ти направят всички необходими изследвания за антитела - има и такива който в БГ не се правят. Лично от него и от проф.Кулам - знам, че имат доста висок процент на успеваемост и правят всичко необходимо опита да завърши с положителен резултат   :D
Мисля, че при тях процента на успеваемост не е базиран върху селекция на пациентите.
Желая ти успех
*

Eli7

преливане на имуновенин
« Отговор #13 -: Ноември 01, 2005, 12:13:22 pm »
Миси,супер си мацка! И аз щях същите неща да кажа. Току щоледнах , че си плевенчанка. На мен мъжа ми е от Плевен и чат-пат ходим до там да си видим родата. Супер се получи, че и тук е тази прекрасна Конова! точно преди малко гворих с нея. Реших да не пия никакви гадории като Преднимозол , Дехидрокор...незнам си кво, а направо си правя въпросното вливане и то точно в Плевен ще си го направя, въпреки , че и в София има възможност. Вярвам на хората в плевенската имунология.вообще плевенчани сте много готини! Това лято и леля ми я спаси д-р Горчев от св. Марина.Тук в София никой не се нави да направи такава тежка манипулация на 70 годишна жена.Дано и ние имаме късмет с нашите си проблеми! Всичко най-хубаво момичета прегръщам и целувам всички !
*
преливане на имуновенин
« Отговор #14 -: Ноември 01, 2005, 13:46:40 pm »
Хей Ели, като идваш тогава защо не се обадиш да се видим с теб. И да ти кажа - направила си правилен избор по въпрос на вливането. Просто са страхотни и много внимателни, целият персонал на отделението.
Айде чакам да кажеш кога ще идваш насам  :lol:
*
преливане на имуновенин
« Отговор #15 -: Ноември 01, 2005, 15:39:45 pm »
Миси, пратих ти лична белжка :lol:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
преливане на имуновенин
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2005, 18:47:14 pm »
Миси, благодаря ти за отговора! Аз се надявах да става въпрос за стандартен протокол, обаче явно ще трябва да проуча.
За съжаление, Чикаго ми е твърде далече, така че сигурно и аз ще се разходя до твоя град  :) при първа възможност.
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
*
преливане на имуновенин
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2005, 21:06:03 pm »
Айде чакам ви и двете да ми дойдете на гости. Казвайте кога да ви чакам и си помислете за оставане.  :D
Направо от сега съм се подкефила вече. Хайде ако още някой има да ги прави да не се мисли много и да идва  :D

П.П. Ели - нищо не съм получила в личните мила
*
преливане на имуновенин
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2005, 21:14:52 pm »
Леле миси каква я свърших! нищо не съм направила, а толкоз писах! Уж сега пратих, ама....знам ли
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
преливане на имуновенин
« Отговор #19 -: Ноември 01, 2005, 21:42:45 pm »
Леле миси каква я свърших! нищо не съм направила, а толкоз писах! Уж сега пратих, ама....знам ли

Леле Ели, никаква не си я свършила, а де не говорим, че аз още днес ти пратих бележка на лични, но ти май не си я намерила да я видиш  :roll:
За да не занимаваме аудиторията тук и да не разводняваме темата, за което се извинявам  :oops: -  пиши ми на zori_j@abv.bg
Чакам. Поздравиииииии  :D