0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 12 част
« Отговор #60 -: Октомври 17, 2007, 10:40:53 am »
Миленка, как така АКО   устискаш до финала? Разбира се че ще го докараш до успешен край с най прекрасните живи и здрави бебчовци :)
« Отговор #61 -: Октомври 17, 2007, 11:46:02 am »
Мерси, Нивеар.
И аз се надявам. Знае ли човек?...
Надявам се и си викам дано

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #62 -: Октомври 17, 2007, 12:45:18 pm »
днес разбрах, че една колежка от моята стая е болна от хепатит. още не се знае какъв тип е. разбрах, че хепатит А, който се предава чрез пипане и по въздуха, не минава през плацентата, което ме поуспокои. но все пак ми е малко притеснено...
иначе док каза да не се притеснявам и, че било рано за изследвания, заради инкубационния период

*
« Отговор #63 -: Октомври 17, 2007, 13:15:02 pm »
Нахи,
 Съгласна съм, че не лукса е важен, а специалистите.

Точно щях да пиша, че не раждах в частна болница заради обстановката и самостоятелната баня, а заради д-р Мазнейкова, която проследи бременността ми и която беше свидетел на всички мои радости и притеснения.

И пак за килограмите - яжте балансирано през малки интервали от време. И да допълня, че бързото напълняване крие риск от прееклампсия. Седмица преди секциото ми откриха високо кръвно. Лекарите веднага ме попитаха дали напоследък не съм качила рязко килограми (не бях качвала от месец и половина и 100 грама), имам ли отоци по краката и такива работи. Следях си кръвното по два пъти на ден и пиех лекарства за смъкването им. И слава богу всичко завърши нормално. Съвет от мен, внимавайте да не качвате рязко, следете за албумин  и отоци и си следете и кръвното.
« Отговор #64 -: Октомври 17, 2007, 13:22:21 pm »
Момичета, не че килограмите са болка за умиране, но вие постепенно ли напълнявахте и колко стигнахте накрая. Снощи четох в една книжка, че било нормално 6-7кг. Ами аз съм в 20г.с. и вече съм 6кг. отгоре. Знае ли някой кой е нормалният праг / след който вече може да има и проблеми/ или може би всичко е индивидуално?!?
Много зависи от каква изходна позиция се тръгва. При жени, които са доста слаби, е нормално да се качи до 12-15 кг, при по-пълни жени се препоръчва максимум 8. Аз бях 49кг. когато забременях на ръст 167см. До седмия месец бях качила 7 кг., обаче през последните 2-3 месеца качих още 9,5, така че общо бяха 16,5кг. Истината е, че в последните месеци се качва най-бързо и най-много и то без да съм ядяла повече отпреди. Хубавото е, че от родилното си тръгнах с 10 кг. по-малко, лошото беше, че останалите 6 ги свалях почти 1 година. Но сега съм си на изходните килограми и съм много доволна. Успех и лека бременност.
<br />[link=http:
*
« Отговор #65 -: Октомври 17, 2007, 17:36:25 pm »
Пипи, стискам палци да няма последствия за теб.Не бързай да се притесняваш излишно. :hug2:
*
« Отговор #66 -: Октомври 18, 2007, 09:39:47 am »
От известно време мисля по един въпрос.Ще го споделя с вас и моля да бъда поправена, ако греша.На видеозоните са им зададени параметри, по които се отчитат седмиците на плода.Ако бебето е едро,то тогава и седмиците, които показва апарата са повече.Това не значи, че плода е преносен,а че е по-голям.
Така ли е според вас?
« Отговор #67 -: Октомври 18, 2007, 09:42:02 am »
joshi, и аз така знам.
  09.11.2007
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #68 -: Октомври 18, 2007, 09:55:09 am »
Джоши, параметрите са зададени предварително- наистина не може да са ориентир, моята дъщеря по диметър на главичката се разминаваше с близо една седмица с размера спрямо бедрото измерен, 8 дена преди да се роди я измериха 3235, уж трябваше да е едър плод, близо 4 кила до термин, а се роди 2970 и 49 сантиметра- аз не виждам нищо едро в тези параметри. Всичко това е ориентировъчно- по дата на последен цикъл и моето изчисление за овулацията ми /която е супер болезненена и аз зная кога съм забременяла/, трябваше да родя на 05.03, по видеозон ме водеха на 08.03, а родих на 25.02. С д-р Даскалов сме го обсъждали- специално за килограмите и той твърди, че +/-10 % са си нормални вариации в теглото на плода.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #69 -: Октомври 18, 2007, 10:10:41 am »
От известно време мисля по един въпрос.Ще го споделя с вас и моля да бъда поправена, ако греша.На видеозоните са им зададени параметри, по които се отчитат седмиците на плода.Ако бебето е едро,то тогава и седмиците, които показва апарата са повече.Това не значи, че плода е преносен,а че е по-голям.
Така ли е според вас?

Да, така е - апарата използва осреднени статистичски данни. Другият вариант е да не ти е изчислен правилно първоначалния термин - примерно при по дълъг цикъл.
« Отговор #70 -: Октомври 18, 2007, 10:12:55 am »
Момичета, а защо при бременност след ин витро взимат за ориентир датата на трансфера, а не на пункцията? Нали все пак оплождането е станало в деня на пункцията, а трансферът е няколко дни след това... Някой знае ли каква е логиката?
  09.11.2007
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #71 -: Октомври 18, 2007, 10:15:08 am »
Момичета, а защо при бременност след ин витро взимат за ориентир датата на трансфера, а не на пункцията? Нали все пак оплождането е станало в деня на пункцията, а трансферът е няколко дни след това... Някой знае ли каква е логиката?
амо нормално, нали настъпва бременност, след като се имплантира оплодената яйцеклетка
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 10:19:01 am от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #72 -: Октомври 18, 2007, 10:25:08 am »
Е тя не се имплантира веднага. При нормално забременяване реално си се смята оплождането, особено при стандартен 28дневен цикъл.
  09.11.2007
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
« Отговор #73 -: Октомври 18, 2007, 12:38:35 pm »
Аз въпреки, че си знам и двете дати и на ЕТ, и на пункцията пак ми броят седмиците от последната М. И при нас се получи разлика в съотношение дължина на бедро- големина на главичка и седмицата, в която се намирах. Казаха ни, че сме с дълъг бедър :lol: и някъде седмица и половина- две сме напред в развитието. Ама всичко си е наистина относително. Въпроса е да се раждат малките живи и здрави. :)
« Отговор #74 -: Октомври 18, 2007, 12:41:24 pm »
Не разчитайте на кг, които ви казват от УЗИ-то :wink:
*
« Отговор #75 -: Октомври 18, 2007, 12:47:38 pm »
На мен 1 ден преди да родя ми казаха, че Алекс ще е 3 кг. и нещо, а пък тя се роди 2.600кг. 2 седмици преди термин.
*
« Отговор #76 -: Октомври 18, 2007, 13:08:43 pm »
Жабче, и моята математическа логика води до същия въпрос. Аз все още си смятам от деня на пункцията 2 седмици назад като ден на ПРМ. И досега съвпадението с ехото е +, - ден-два. :D Все пак имплантацията е 5-10 дни след оплождане.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #77 -: Октомври 18, 2007, 13:11:06 pm »
И при мен на женската консултация записаха датата на последната менструация, а не датата на инсеминацията. На кое да разчитам повече за термина на бебето, след като си знам точно кога е станало чудото.
« Отговор #78 -: Октомври 18, 2007, 15:37:45 pm »
И при мен на женската консултация записаха датата на последната менструация, а не датата на инсеминацията. На кое да разчитам повече за термина на бебето, след като си знам точно кога е станало чудото.

И при мен така.Знам си с точност датата на О,но никой неще и да чуе.Обяснявам че съм с по/дълъг цикъл,съответно по/късна О,лекарят дори се учуди защо му давам тази информация,и пак ми изчисли термина изхождайки от датата на последната М.Явно е практика.
*
« Отговор #79 -: Октомври 18, 2007, 15:53:21 pm »

И при мен така.Знам си с точност датата на О,но никой неще и да чуе.Обяснявам че съм с по/дълъг цикъл,съответно по/късна О,лекарят дори се учуди защо му давам тази информация,и пак ми изчисли термина изхождайки от датата на последната М.Явно е практика.

И аз бях с по-късна овулация, но лекарите винаги си смятат термина, считано от първия ден на последния цикъл. Та по-тоя повод не ми стигнаха и болничните от 45 дни преди раждането, та после се наложи да ходя за друг болничен. Тази информация ми служеше само в началото за да не се шашкам като ми казваха, че бебето е по-малко отколкото би трябвало за съответната седмица.

Относно прогнозите за кг. в деня преди да се роди дъщеря ми ми казаха, че ще бъде около 5 кг. Роди се 4250 гр. Толкова за прогнозите.