0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

http://www.neterra.tv/bg/

Ето на този уебсайт можете да намерите всичко. За всяка телевизия има излъчвани предавания по дати, няма да е трудно да се намерят репортажите.

*
За първи път след разпращане на прессъобщения получавам отговори от журналисти. Много от тях изразяват съпричастност към темата и имат желание да продължат отразяването на проблемите с лечението на стерилитета.
Браво!Това е похвално.
А за тая ЗК вече нямам думи :x.
Утре ще гледаме Нова Тв.
*
По тв7 влизаш в новините,после от горе надолу се натиска второто,по Нова в здравей България от днес го превъртате някаде към 02.05 (втори час) и го има интервюто,по БТВ влизате в новините от вчера :D
Zdraveite momicheta, az ne sam bolna ot endometrioza, no dve moi mnogo blizki priatelki sa s tazi diagnoza i vi podkrepiam izcialo. Mnogo se radvam, che preskonferenciata i otraziavaneto i, vi haresaha. Naistina Neli, Ivanina, Ani i Kyan sa neveroiatni. Samo tova obache niama da promeni neshtata. Za tazi cel triabva vsichki da ste zaedno i da prodaljite neshtata. Tova e svarzano s dosta rabota i poniakoga s nepriatni emocii. Da znaete, che sas sigurnost shte se poiaviat gadni komentari ot kasata ili ot drugi idioti. Molia vi, ne se razstroivaite, tova e normalno. Sega e mnogo vajno da se populiarizira meila endo@zachatie.org, za da mogat horata da ni podkrepiat. Neka koito moje,da go prati na priateli po Q-to ili po meili, ili da publikuva banera, koito shte napravim, na razni saitove (dori blogove).
Za da niama zloupotrebi s kampaniata, ne e hubavo da se sadi kasata za poveche ot 1 lev. Inache vse shte se nameri niakoi, koito shte obiasni, che iskate pari ili robuvate na niakoia firma. Kolkoto i da e gadno i absurdno, tova sme nie horata.
*
Продължение на медийния отчет:

Труд:
120 000 жени боже да останат без деца
Стр. 6. Цитират д-р Владимиров.

24 часа:
120 000 без деца от нелекувана болест?[/b]
Стр. 6, автор - Георги Караманев. Цитират и двамата доктори.

Телеграф:
Интервю на 13 страница с д-р Владимиров на Мая Младенова
Касата обезсмисля лечението на стерилитета

подзаглавие
Бавят по 6 месеца медикаменти за ендометриоза
Има каре за заболяването, в което цитират д-р Попов.

Експрес:
120 000 жени застрашени от безплодие
Стр. 6, автор - Мария Костова. Цитират Анна Зашева - предс. на Зачатие.

Дума:
Над 120 000 жени застрашени от безплодие
Стр. 4, автор - Аида Паникян. Цитират д-р Владимиров, Нели и Иванина.

Класа:
120 000 жени са застрашени от безплодие
Стр. 4, автор - Николета Стойчева. Цитира д-р Владимиров. Дават и позицията на НЗОК. ОТ там казват, че чакат одобрение само 47 жени.

Новинар:

120 000 българки може да останат бездетни

http://www.novinar.net/?act=news&act1=detsrch&mater=MjM4Mjs4

[ 2007-10-15 ]
Заради липса на навременно лечение на болестта ендометриоза 120 000 жени могат да останат без деца, съобщи вчера главният секретар на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве д-р Явор Владимиров.
Лечението на болестта трябва да се поема от програма на здравната каса, но на практика това не става, допълни специалистът. Всяка година между 150 и 200 жени имат право на шест безплатни инжекции от здравната каса, като поставянето им трябва да започне непосредствено след операцията. Ако лечението не започне в срок, то се обезсмисля. Здравната каса доставя първата инжекция с 3 до 6 месеца закъснение. Целият курс на възстановяване струва над 2000 лв. 

Всички цитирани материали са публикувани в броевете от 15 октомври 2007 г.[/
b]
Гледам Нова ТВ и не мога да се побера в кожата си от яд.
Тази лелка от Здравната Каса ще ми казва, че до вчерашна дата нямало постъпили молби, които не са разгледани и одобрени!!!! Е къде е моята молба, която постъпи преди 10 дни?? Опитах се да се обадя на номера, който дадоха, но не можах да се свържа. Тези пък които успяха да се свържат, ги прекъснаха, защото не ги чуваха, въпреки че ние, зрителите, ги чувахме!!!  :BangHead:

*
Така им отърва-да не виждат молбите и да не ни чуват
Клолуни
*
Аз също нямам думи за жената от ЗК. Това е подигравка със здравето и живота ни. Проблема е, че когато нещо не те засяга можеш да махнеш с лека ръка и да се направиш, че проблем не съществува.
Защо Лора не включи зрителките, е не знам /аз ги чувах/ тя не ге чувала?
Разговора беше обявен за 8,30-9,00, а започнаха в 8.40 заради много интересния и социално значим политически разговор. Това е нашата мила родина действителност.

[/url]
*
Сега прочетох коментарите от Новинар.Ау побеснях от някой от изказванията,абе можели да има такива прости хора :bonk: :BangHead:Ужас оставих си и моето мнение малко от малко да ги наредя тях идеше ми чак да ги напсувам!! :x
Много се радвам, че вече се говори постоянно за стерилитет и проблемите свързани с него по медиите... Винаги съм се дразнела като чуя по възрастни хора да твърдят, че младите не раждат или раждат само едно дете, за да им е по лесно... Дано сега разберат каква борба водят същите млади ,за  да създадат живот :(

keaty ,
Къде в новинар чете отзиви?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Малко по- нагоре има линк :)

[/url]
*
Момичета, другата седмица ще има открита среща с представители на НЗОК, Зачатие и лекари. Стискайте палци да има резултат и да променят условията по програмата.
Очаквам да се присъедините към тези от нас, които са твърдо решени да заведат дела срещу НЗОК и МЗ заради забавянето на лечението. Момиче от Варна се присъединява към нас. Вече станахме 4.
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
В студиото наистина не се чуваше нищо от телефонните разговори, но съм убедена, че можеха да решат проблема, ако искаха. Всички линии светеха непрекъснато!
Имаме насрочена среща за другата седмица с касата и експертите й, на която се надяваме да постигнем някакъв напредък по програмата. За целта са ми необходими вашите истории - кога е открито заболяването, кога е направена операцията, кога са подадени протоколите и след колко време сте си получили протоколите. Ако можете цитирайте и входящите си номера. Писмата изпращайте на адрес: endo@zachatie.org, оттам аз ще ги препращам на касата. Оттам твърдят, че преекспонираме проблема, че програмата си работела чудесно и без проблеми вече пета година и че са учудени, че имало недоволни. Затова е необходимо да разкажете за проблемите си на мейла. Нека видят черно на бяло, че системата им не функционира нормално.
Можете да пишете и ако сте самофинансирали лечението си и не сте ползвали услугите на касата.
Ако имате рецидив заради забавяне на лечението го споменете непременно. Трябва да ги убедим, че забавянето на лечението има неблагоприятни последици. Останах с впечтление, че подценяват болестта, категорично отричат да е толкова разпространена и извън ефир ми заявиха, че било грешка от наша страна да раздухваме пред медиите проблема. Трябвало само на тях да кажем 8O

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Ще можем ли да участваме на тази среща, или тя ще е закрита?

*
Останах с впечтление, че подценяват болестта, категорично отричат да е толкова разпространена и извън ефир ми заявиха, че било грешка от наша страна да раздухваме пред медиите проблема. Трябвало само на тях да кажем 8O

Какво-о-о-о???? 8O 8O 8O 8O 8O
50% от жените по света, които не могат да имат деца, имат ендометриоза. Нека ми кажат причината си да подценяват болестта. Диферелина не бил животоспасяващ! Не е, просто помага за раждането на нови животи!

*
Сега гледах предаването на запис и останах ужасена и вбесена от наглото държание на тази представителката на ЗД.Каса :xЕ можели такава наглост държеше се все едно това за измислици :fighting:Просто нямам думи :x
Ама нали сте наясно,че на чужд гръб и сто тояги са малко.Явно нямат допирна точка с този проблем-за това и не го приемат за такъв-за жалост :(
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.Паулу Коелю
*
Да допълня към молбата на Ultra за имейлите. Освен историите си, както тя е писала, откриване, операция, входящия номер и датата, на която сте си подали документите в съответната РЗОК. Напишете и номера на протокола и датата на одобрението. Тези данни са на 1-та стр. на протокола малко след средата. Така ще може да се засекат датата на подаването, с тази на одобрението и се вижда всяка от нас колко време е чакала.
« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 13:59:18 pm от kyan »