0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

Къде в Пловдив да направя лапароскопия
« -: Октомври 22, 2005, 12:30:12 pm »
Здравейте мили момичета.

Отдавна Ви чета, но не съм писала. Накратко за мен:
Преди 2 седмици ми поставиха диагноза ПКЯ, ендометриоза и полип н а матката + кандида.  Сега лекувам гъбичките с Клион Д и промивки с млечна к-на. Пих Оргаметрил 3х1т четири дни за да се предизвика цикъла, който липсва от м. Юли /беше много обилен със съсиреци/ . Е вече четвърти ден чакам да ми дойде ама нъц - никакви признаци и симптоми. Забравих да кажа на 29г. съм, имам дете на 8г. и лекуващия се чуди как съм забременяла нооо е факт.  Да вярно, че стана чак след втората ни година от брака, не сме се пазели, но и не му отдавах голямо значение а и мислехме, че ни е раничко за дете. Както и да е да си ни е живо и здраво. Та мисълта ми беше - някъде из темите четох, че ако не ти дойде от Оргаметрила се прави лапаро. Четох и за цените му / не съм здравно осигурена/ и ще плащам. Искам да попитам ако има момичета от Пловдив да ми кажат къде се прави лапароскопия. Лекувам се при д-р Минев /който уж е светилото в града ни/, той не ми е казал още за лапаро, в сряда ще ходя пак при него, но аз искам предварително да знам ако се наложи.

Благодаря Ви предварително за отговорите
*
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2005, 13:34:51 pm »
Здравей!
Аз съм правила лапаро преди 3 години в Окръжна болница, при доктор Матеев.Не съм особено впечатлена,но не мога и да се оплача!
Сега са по-опитни,сигурно ще са много по-добри докторите!
А за цените аз платих 150 лева .Сега сигурно са по-високи.Някой друг ще ти каже!
Ако искаш нещо друго да ти кажа,ме питай!
Успех!
*
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2005, 15:32:28 pm »
При положение, че имаш полип вероятно е по-добре първо да направиш хистероскопия за премахването му и съответно биопсия след това за да се види какъв тип. Полипа също пречи на забременяването. Някои лекари все още прилагат кюртажите за премахване на полипи, но при положение че искаш дете според мен не  е добър вариант.

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2005, 16:00:58 pm »
А как ти поставиха диагноза ендометриоза?
И втори въпрос - мъжът ти правил ли е спермограма?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

« Отговор #4 -: Октомври 22, 2005, 16:44:18 pm »
Цитат на: Meli
А как ти поставиха диагноза ендометриоза?
И втори въпрос - мъжът ти правил ли е спермограма?

Значи диагнозата ми е поставиха с трансвагинален ултразвук /май така се казваше/ и ми даде снимка на полипа който е с размери 1,82/1,85 см. Не знам това голям или малък е, той нищо не ми каза.  А кистите ми ги показа на монитора. От долу под снимката пише съмнение за Ендометриоза. Резултата от намазката ми е 1ст. това било най-доброто. Чудя се как с тия гъбички, полипи, кисти и рана на матката е 1ст. Съмнявам се в достоверността на изследването и затова мисля да потърся второ мнение. А колкото до лапароскопията от изчетеното реших, че и на мен ще ми се наложи та исках предварително да се информирам.  А какво представлява хистероскопията - болезнено ли е, операция илиии. Никога не съм била под упойка и ме е страх. Няма ли начин този полип да се премахне с лекарства?

Колкото до спермограма на мъжа ми - не не е правена. Това предстои, но ще ми е малко трудно да го накарам . :)

Благодаря Ви отново за отделеното време и внимание
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2005, 16:55:18 pm »
Ами ще трябва да го накараш.
 :evil:  :evil:  :evil:  :evil: Ако има проблем при него, каквото и да правиш си обречена на неуспех.
В голяма част от така поставеният въпрос стоят жените.
И какво толкова ще му стане, ще се повесели малко!!!
Аман от криворазбрано пазане на мъжкато его.
*

Anonymous

« Отговор #6 -: Октомври 22, 2005, 17:15:12 pm »
Ще не ще, ще ходим, но нека първо аз се оправя, пък и нали едно дете е направил нищо му нямало на него :) И как така доктора се учудил, че съм забременяла изобщо. Ми викам му не аз бе тя комшйката го роди :D Мъжка му работа. Мен повече ме притеснява, че след приема на Оргаметрил не ми идва вече четвърти ден и няма признаци за цикъл.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2005, 17:25:13 pm »
Добрата спермограма не е за цял живот.
Доста динамично може да се промени и то за няколко месеца, да не говорим за години.
Освен това, ако има проблем при него, подлежащ на оправяне,обикновено лечението е продължително, а това е загуба на време.
Както и да е, тя глупостта не ходи по гората...
Баси, какво толкова, просто да свърши в едно контейнерче.
Баси мъките, баси чудото.
Аз не мога да разбера какво точно му щадиш?
*

Anonymous

« Отговор #8 -: Октомври 22, 2005, 17:33:57 pm »
Аз не мога да разбера какво точно му щадиш?

Ми ако са му читавки да не ги хвърля на вятъре :D  Шегувам се, ще я направи и то още другата седмица тръгвам да го мъкна и него. Бях го оставила на заден план заради моите проблеми, които много ме притесняват
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #9 -: Октомври 22, 2005, 18:07:06 pm »
Цитат на: Anonymous
Ще не ще, ще ходим, но нека първо аз се оправя, пък и нали едно дете е направил нищо му нямало на него :)

Пък и нали ти си родила едно дете, значи нищо ти няма.  :lol:  Нали разбираш абсурдността на такова съждение.

За цитонамазката - трябва да я гледа патоанатом. Ако може, оценката да е дадена по Бетезда, а не просто като степен по Папаниколау.

Хормонални изследвания направени ли са ти?

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Anonymous

« Отговор #10 -: Октомври 22, 2005, 19:07:25 pm »
Намазката ми е взе д-р Минев и нямам идея къде я изследват. Резултата го получих след пет дена. Никакви хормонални изследвания не са ми правени. Мисля от тук нататък предстои всичко. Виждам, че си от П-в, посъветваха ме всички изследвания и особено за хламидий ако правя да са във ВМИ /забравих името на лекаря/. Мисля там да ги правя ако се стигне до там. И още един въпрос - нормално ли е след приема на Оргаметрил все още да не ми идва цикъла? Незнам защо това много ме притеснява и като, че ли съм си наумила, че ако ми дойде и всичко ще се оправи. Малко глупаво и наивно но.......
*
« Отговор #11 -: Октомври 22, 2005, 19:33:31 pm »
Хистероскпията е от т.н. безкръвни операции.  В същия форум Фрешчето е пуснала тема "хистероскопията - поема ли се от касата. Там съм описала как мина моята. Болката не беше нищо особено, така ме боля и при цветната снимка.

*

Anonymous

« Отговор #12 -: Октомври 22, 2005, 19:40:14 pm »
Благодаря ти, сега ще я прочета. Аз така се шашнах вече, че преди малко говорих и с една приятелка на която и се спука кистата преди години та тя ми разказа как минала нейната операция. Корема и бил пълен с кръв и 6 дни в болниц а иии сега се дебна да не ми се спука някоя киста. Ставам, лягам все бавно и внимателно, че да не стане нещо :)
*
« Отговор #13 -: Октомври 22, 2005, 19:52:23 pm »
На теб са ти казали, че имаш ПКЯ, не някоя голяма киста. Поликистозните яйчници образуват миниатюрни кисти и най-често водят до невъзможност за овулация. При мен също виждат такава структура на яйчниците при преглед на ехограф макар че аз поне за сега имам овулация. Не мисля, че историята на приятелката ти може да се повтори при теб.

« Отговор #14 -: Октомври 22, 2005, 19:57:54 pm »
До сега пишещия гост бях аз. Най - накрая се регистрирах, след малко ще се заема и с календара  :wink:  

Тя и нейната диагноза била ПКЯ и оо сега се сетих, не киста и се пукнало, а жълтото тяло /като не слушам какво ми говорят/ и по време на операцията са и изчистили кистите, даже единият и яйчник бил наполовина орязан. След това забременя с второто мъжкарче, което е на 4г. А колкото до хистеректомията - да не е толкова страшно колкото си го представях.

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #15 -: Октомври 22, 2005, 20:23:40 pm »
Я върви при Мели да те ориентира. С мъжа ми бихме път от София  той да направи спермограма при нея и  ни даде доста полезни съвети /например да ми се скара че пуша по две кутии цигари на ден и ми обяси защо/.

Сори, ако е реклама, ама така си е.
« Отговор #16 -: Октомври 22, 2005, 20:52:23 pm »
Цитат на: lady_11
Я върви при Мели да те ориентира. С мъжа ми бихме път от София  той да направи спермограма при нея и  ни даде доста полезни съвети /например да ми се скара че пуша по две кутии цигари на ден и ми обяси защо/.

Сори, ако е реклама, ама така си е.

Аз, че ще отида при Мели то е ясно. Как реши въпроса с цигарите щото аз за сега съм на кутия и само при мисълта да ги откажа ми се припушва още повече :roll:
« Отговор #17 -: Октомври 22, 2005, 21:27:07 pm »
Цитат на: dji_dji
А колкото до хистеректомията - да не е толкова страшно колкото си го представях.

Не хистеректомия, а хистероскопия.
« Отговор #18 -: Октомври 22, 2005, 22:08:56 pm »
То вече съвсем се обърках хистере, хистеро, лапаро и разни скопий :D
« Отговор #19 -: Октомври 22, 2005, 22:18:54 pm »
Цитат на: dji_dji
То вече съвсем се обърках хистере, хистеро, лапаро и разни скопий :D

Споко  :D