0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

alechandra

• *
  • 15
  • скромността е за хора,на които им липсват качества
ЗА ПУКАНЕ НА ФОЛИКУЛ
« -: Октомври 22, 2007, 11:39:08 am »
Здравейте! На някой помогнали ли са му физическите натоварвания и коремните преси за пукане на фоликула? Ако някой знае нещо по темата ,моля да пише :balk_112:
*
Re: ЗА ПУКАНЕ НА ФОЛИКУЛ
« Отговор #1 -: Октомври 22, 2007, 11:50:20 am »
мен лекарка ме посъветва да правя коремни преси, за да се пукат, и се пукаха. ама като не съм правела пак се пукаха :) така че може би не съм най-подходящия пример :)
мисля, че не пречи да пробваш, то и без това си е полезно :wink:

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Октомври 22, 2007, 12:36:09 pm »
Ако не помогнат, няма да навредят  :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Октомври 22, 2007, 13:02:00 pm »
за мен това с коремните преси е голям апсурд.тренирах активно и силово,никога не са се спукали.формулата е Прегнил
*

Pipi_M

• **
  • 148
  • Няма невъзможни неща!
« Отговор #4 -: Октомври 22, 2007, 13:10:48 pm »
за мен това с коремните преси е голям апсурд.тренирах активно и силово,никога не са се спукали.формулата е Прегнил
Тази формула не важи при всеки.При мен например не се пукат дори и след 2 инжекции Прегнил,поставени на 11 и 16 ден(10 000+5000е)
« Отговор #5 -: Октомври 22, 2007, 14:19:16 pm »
Понякога ми се е случвало да ми помагат.Но не съм сигурна дали не е съвпадение.
« Отговор #6 -: Октомври 22, 2007, 14:52:41 pm »
Аз имах задържан фоликул и се спука, но не съм много сигурна дали е от пресите. Опитай нищо не губиш.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Октомври 22, 2007, 20:38:41 pm »
на някои помагат пресите,на някои не :D :D,всичко е индивидуално :D
« Последна редакция: Октомври 22, 2007, 20:42:45 pm от adi »
« Отговор #8 -: Октомври 23, 2007, 13:47:24 pm »
на мен също  ми беше препоръчано от лекар да правя коремни преси, когато имаше съмнение за ЛУФ, но не всеки път се пукаха
*
« Отговор #9 -: Октомври 24, 2007, 09:25:26 am »
Момичета, исках още вчера да ви пиша, но все ми прекъсваше връзката.

По въпроса: не забравяйте, че пукането зависи от 2 неща: 1. колко е дебела ципичката на фоликула и 2. какво количество хормони и колко изведнъж се вдига то в организма. Разбира се, при всяка жена е различно. А може и при една и съща жена всеки месец да е различно, особено при жени, на които овулацията не е в точно определен ден. Аз съм точно такъв тип: един месец пукам сама, друг месец-задържам, прегнил бих, изчаквах сама...

За себе си установих, че танците много ми помагат, особено кЮчеци а ла Шакира! Като се абстрахирате от чалгарския елемент, истината е, че танцуването и спортът допринасят за общия тонус, за подобряване на кръвообращението, за отделяне на по-голямо количество хормони от всякакъв тип-адреналин, хормон на щастието, полови хормони. Подобреното кръвообращение по време на танца (спорта), а и няколко часа след това разнася хормоните до органите (жлезите)и така се подобряват функциите в тялото, вклЮчително и пукането на фоликули. Отделно е ползата за стягане на мускулите и подобряване обмяната на веществата.

Така че искам да ви насърча да танцувате и да спортувате, разбира се- с мярка и само това, което наистина ви доставя удоволствие. Моето бебче стана именно след няколко вечера танци и спукани фоликули, за които в предишните 3 месеца ходих да си слагам прегнил!

Желая ви много скоро да се случи и на вас!
Alexandra
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #10 -: Октомври 24, 2007, 09:42:35 am »
Значи от всичко казано до тук да разбирам, че спорта не пречи! Тъкмо мислех някъде (и аз не знам къде точно)да попитам дали спортуването (за тае-бо става въпрос) пречи по някакъв начин!?

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*
« Отговор #11 -: Октомври 24, 2007, 09:45:41 am »
Значи от всичко казано до тук да разбирам, че спорта не пречи! Тъкмо мислех някъде (и аз не знам къде точно)да попитам дали спортуването (за тае-бо става въпрос) пречи по някакъв начин!?

В умерени дози-помага. Силни натоварвания, допълнителни стимуланти и т.н. може и да пречат. Ако правите опити за бебе, бъди нащрек и ако имаш съмения, че си бременна, направи консултация с лекар за състоянието си и попитай дали по-нататъшно тае-бо е подходящо за теб.
Alexandra
*

alechandra

• *
  • 15
« Отговор #12 -: Октомври 24, 2007, 12:40:35 pm »
А мислите 4е на 30 40 дни цикъл.овуто може да е на 26 ден примерно? и ако да късно ли е на 26 ден за прегнил при положение 4е остават 10 12 дни до следващата менструация?
*
« Отговор #13 -: Октомври 24, 2007, 14:18:43 pm »
И аз започнах с коремните преси  :balk_186:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Октомври 24, 2007, 14:39:12 pm »
А мислите 4е на 30 40 дни цикъл.овуто може да е на 26 ден примерно? и ако да късно ли е на 26 ден за прегнил при положение 4е остават 10 12 дни до следващата менструация?
Да, може да има О. на 26 ден от 40 дневен МЦ - 26+14=40
Ако не се е пукнал фоликула, никой не може да каже колко дена има до М.
Според мен може да се бие Прегнил.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

alechandra

• *
  • 15
« Отговор #15 -: Октомври 24, 2007, 14:52:49 pm »
Денис,много ти благодаря! Ти си истинска благословия за много от момичетата тук!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #16 -: Октомври 24, 2007, 15:08:25 pm »
За нищо  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #17 -: Октомври 24, 2007, 15:40:15 pm »
Marie, благодаря ти за изчерпателния отговор! Злато си!!!!  :bighug:

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*

alechandra

• *
  • 15
« Отговор #18 -: Октомври 25, 2007, 00:13:07 am »
А възможно ли е лекарката да ми откаже да ми бие прегнил ако прецени че е прекалено късно вече. И някой знае колко струва да ти бият прегнил?
*
« Отговор #19 -: Октомври 25, 2007, 01:03:05 am »
Pregnil струва към 20 лв а самото биене, можеш и сама да си го направиш, майка ми е забременяла с мен, няколко дена преди да трябва да и дойде (т.е. доста късна ову) така 4е за мен ли4но си заслужава да се опита
Поздрави
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!